خارش پوست یکی از مشکلاتیه که تقریبا تمام افراد با اون مواجه شدن و ممکنه در اثر خشکی پوست، نیش حشرات، حساسیت های مختلف، اگزما، پسوریازیس و ... درجات مختلفی از خارش رو روی پوست داشته باشن. گاهی ممکنه این خارش تمام قسمت های بدن رو درگیر کنه و گاهی هم تنها یه قسمت از بدن دچار خارش میشه. خارش پوست ممکنه یه روز طول بکشه و یا اینکه هفته ها برای درمان و بهبودی اون زمان لازم داشه باشید! این خارش های پوستی معمولا با قرمزی، سوزش، خشکی، پوسته پوسته شدن و ... همراه هستن و گاهی هم هیچ علامت پوستی ندارند.
اگه خارش پوستی دارید بهتره اول با نشانه ها و دلایل ایجاد این مشکل آشنا بشید ( علت و چاره خارش سر و بدن ) و بعد بهترین درمان رو برای برطرف کردن این مشکل پوستی استفاده کنید. با ما همراه باشید و با دلایل و نشانه های خارش پوستی بیشتر آشنا شوید!
خشکی پوست
خشکی پوست یکی از شایع ترین دلایل خارش پوسته که معمولا هیچ نشانه ای جز خشکی پوست نداره. خشکی پوست در افراد مسن، افراد سیگاری و افرادی که بیش از حد از محصولات مراقبت از پوست استفاده میکنند دیده می شود و در اثر قرار گرفتن در زیر نور خورشید شدت پیدا میکنه. علاوه بر این سردی هوا، تابش مستقیم نور خورشید و ... هم باعث ایجاد خشکی در پوست میشن.
پوست خشک معمولا ضمخت و پوسته پوسته میشه اما نشانه هایی از قرمزی، تاول، جوش و ... روی پوست وجود نداره و گاهی اوقات دچار خارش هم میشه. اولین راه حل شما برای برطرف کرن خشکی پوست استفاده از کرم ها و روغن های مرطوب کننده است. محدود کردن زمان دوش گرفتن با آب داغ هم میتونه در برطرف کردن این مشکل موثر باشه. اگه احساس کردید با رعایت این موارد خشکی پوستتون برطرف نشده بهتره به پزشک مراجعه کنید تا با داروهای موثر خشکی و خارش پوستتون رو درمان کنید.
روش درمان خارش پوستی ناشی از آفتاب سوختگی
اگزما و حساسیت های پوستی
گاهی ممکن است در اثر حساسیت به نوعی رایحه، عطر، مواد شیمیایی، رنگ، پشم و ... پوستتون دچار خارش بشه و همچنین تاول هایی روی پوست ایجاد بشه. این نوع از خارش های پوستی نشانه ای از حساسیت هستند. این نوع از خارش پوستی ممکن است 48 تا 72 ساعت بعد از تماس با ماده حساسیت زا روی پوست ایجاد شود به همین دلیل است که تشخیص اون کمی سخت میشه.
درمان این خارش ها و واکنش های خفیف با کرم مرطوب کننده، آنتی هیستامین ها و ... امکان پذیره اما در موارد شدیدتر بهتره که به پزشک مراجعه کنید. پزشک می تواند مواردی که به ان حساسیت دارید را شناسایی کند و با اجتناب از این موارد می تونید از خارش پوست ها بعدی در اثر حساسیت جلوگیری کنید.
10 راه درمان اگزما پوستی و دلایل ایجاد آن
گیاهان سمی
گاهی ممکن است در اثر تماس با برخی از گیاهان احساس خارش روی پوست داشته باشید. برخی گیاهان سمی دارای موادی هستند که باعث ایجاد حساسیت روی پوست میشن و معمولا این حساسیت به شکل خارش احساس میشه. بهترین توصیه این است که پوست خود را خارش نکنید و از لوسیون های بودن چربی مانند کالامین، کرم هیدروکورتیزون، قرص های آنتی هیستامنی استفاده کنید تا خارش پوستی بهتر شود. گاهی این خارش پوست خود به خود و در عرض یکی دو هفته از بین می رود.
استفاده از دوش آب سرد و قرار دادن خمیر جوش شیرین روی قسمت های آسیب دیده پوست هم می تونه این مشکل را تا حد زیادی برطرف کنه. اگر این خارش های پوستی بیش از 10 روز ادامه داشتند و قسمت های بیشتری از بدنتان رو درگیر کردند بهتر است به پزشک مراجعه کنید.
پسوریازیس
پسوریازیس یه بیماری خود ایمنی که باعث افزایش سرعت رشد سلول های پوستی میشه و ضایعات پوستی قرمز و برجسته ای روی پوست ایجاد میکنه. این ضایعات پوستی هم با خارش و هم با درد همراه هستند. پسوریازیس پلاکی شایع ترین نوع این بیماریه که درمان اون به شدت بیماری بستگی داره.
اگه احساس کردید ضایعه های پوستی مختلفی روی پوستتان ایجاد شده و با خارش و درد همراه هستند بهتر است به پزشک مراجعه کنیدتا بهترین و موثرترین درمان را برای این مشکل پوستی دریافت کنید.
داروها
خارش پوست میتونه یکی از عوارض جانبی داروهای مختلف باشه. این مشکل میتونه با بثورات پوستی، خشکی و اگزما هم همراه باشه. اگر بعد از مصرف برخی داروها احساس خارش داشتید بهتر است با پزشک خود مشورت کنید و بدون هماهنگی با پزشک از مصرف دارو صرف نظر نکنید. پزشک میتواند بهترین جایگزین را برای داروهای شما تجویز کند.
بیماری های کلیوی
شاید به نظر برسه که کلیه ها با پوست ارتباطی نداشته باشن اما برخی بیماری های مربوط به کلیه میتونن باعث ایجاد خارش در پوست بشن. این نوع از خارش ها معمولا روی مناطق بزرگ تاثیر میذاره و معمولا در شب ها نیز شدت بیشتری داره.
کلیه وظیفه پاکسازی بدن از سموم مختلف رو دارند و اگه این کار رو به درستی انجام ندن باعث تجمع متابولیت ها در پوست میشه و خارش های پوستی رو ایجاد میکنه. به طور معمولا حدود 40 درصد از افرادی که دارای بیماری کلیوی هستند با خارش پوست نیز مواجه میشن و این مشکل بر کیفیت زندگی اون ها تاثیر مستقیمی داره.
بیماری های کبد
کبد هم مانند کلیه نقش مهمی در پاکسازی بدن از سموم مختلف رو داره و به همین دلیله که مشکلات کبدی هم میتونن باعث ایجاد خارش های پوستی بشن. این خارش ها میتونن خفیف یا گسترده باشن، گسترده یا محدود به قسمتهای خاصی مثل کف دست یا کف پاها باشه. خارش هایی که در اثر بیماری های کبدی ایجاد میشن در اثر استرس شدیدتر میشن و شب ها نیز شدن این خارش ها بیشتر میشه.
بیماری دیابت
بی حسی، سوزن سوزن شدن و علائم این چنینی در پوست بدن همگی از عوارض شایع دیابت هستند. افراد مبتلا به دیابت نوع دیگری از خارش های پوستی را تجربه می کنند. پوست این افراد تمایل زیادی به خشک شدن داره که مستعد ابتلا به عفونت های قارچی و ... هست که باعث خارش هایی در مناطق خاصی از پوست میشه. استفاده از مرطوب کننده و صابون های ملایم میتونه این مشکل رو تا حد زیادی برطرف کنه اما اگه مشکل خارش پوستی شدیدتر شد بهتره با پزشک مشورت کنید.
ممنون که با زیبامون دات کام همراه بودید!