روانشناسی رنگها برای بررسی تأثیرات روانی رنگهای مختلف بر رفتار انسان است. هدف این مطالعه بررسی این موضوع است که چگونه و کدام رنگ چه احساسات یا عواطفی را در انسان القا می کند. در واقع روان شناسی رنگ ها نشان می دهد که رنگ های خاص قادر به برانگیختن حالات خاص هستند و حتی ممکن است بر رفتار و رفاه تأثیر بگذارند. در حالی که تداعی های رنگی می تواند تحت تأثیر عوامل مختلفی از جمله تجربیات گذشته و تداعی های فرهنگی باشد، برخی از رنگها تمایل دارند حالات یا احساسات خاص را برانگیخته کنند.
اگر به روانشناسی رنگها علاقه دارید، در ادامه با زیبامون دات کام همراه بمانید و اطلاعات خوبی در رابطه با رواننشناسی رنگ زرد کسب کنید.
معنی و نماد رنگ زرد، ویژگی های روانشناختی رنگ زرد
در زندگی روزمره ما، رنگ ها و احساسات به طور پیچیده ای به هم مرتبط هستند. رنگهای روی دیوار، مبلمان، ماشین، کیف، لباس و غیره میتوانند باعث ایجاد احساس آرامش، شادی، غم، گرسنگی و غیره در ما شوند. به همین دلیل است که بررسی تأثیرات روانی رنگ ها بر خلق و خو، احساسات و رفتار ما بسیار مهم است.
در چرخه رنگ ها، زرد در میان رنگ های گرم قرار می گیرد که احساس انرژی، شادی و خوش بینی را القا می کند. متخصصان رنگ و روانشناسان می گویند که اگر به هر کودکی یک جعبه مداد رنگی بدهید، به احتمال زیاد مداد رنگی زرد را انتخاب می کند.
در سراسر جهان، رنگ زرد با خورشید و گرمای حیات بخش آن مرتبط است. رنگ زرد همچنین به معنای احتیاط است و تقریباً در هر کشوری برای علائم هشدار دهنده ترافیکی و علائم راهنمایی و رانندگی استفاده می شود. رنگ زرد خوش بینی و شادابی یک روز آفتابی است.
برخی از ویژگی های کلیدی که اغلب با رنگ زرد مرتبط هستند عبارتند از:
- جلب توجه: از آنجایی که زرد قابل مشاهده ترین رنگ است، بیشترین توجه را جلب می کند. زرد را می توان به مقدار کم برای جلب توجه، مانند علائم راهنمایی و رانندگی یا تبلیغات استفاده کرد.
- خواندن آن دشوار است: به دلیل میزان بالای نوری که از رنگ زرد منعکس می شود، این رنگ چشم را خسته می کند. استفاده از رنگ زرد به عنوان پسزمینه روی کاغذ یا مانیتور کامپیوتر میتواند منجر به خستگی چشم یا از دست دادن بینایی در موارد شدید شود.
- پرانرژی: رنگ زرد همچنین می تواند متابولیسم را افزایش دهد.
- نا امید کننده: رنگ زرد می تواند باعث ایجاد احساس ناامیدی و عصبانیت شود. در حالی که این رنگ به عنوان رنگی شاد در نظر گرفته می شود، مردم اما بیشتر افراد در اتاق های زرد رنگ عصبانی می شوند و نوزادان در اتاق های زرد بیشتر گریه می کنند.
- گرم: زرد یک رنگ روشن است که اغلب به عنوان رنگی شاد و گرم توصیف می شود.
رنگ زرد چه احساسی به شما می دهد؟ آیا رنگ زرد را با ویژگی ها یا موقعیت های خاصی مرتبط می دانید؟ به یاد داشته باشید که ارتباط مردم با رنگ ها لزوماً جهانی نیست. هم تفاوت های فرهنگی و هم تجربیات فردی می توانند احساس مردم را در واکنش به رنگ های خاص شکل دهند.
پیشنهاد مطالعه: خوشگل ترین طراحی ناخن های پاییزی به رنگ زرد + عکس
معانی رنگ زرد در حوزه های مختلف
در ادامه با معنای رنگ زرد در حوزه های مختلف همچون فنگ شویی، استایل و برندینگ بیشتر آشنا خواهید شد:
معنی رنگ زرد در فنگ شویی
رنگ زرد در هر جایی که از آن در دکوراسیون منزل یا محل کار خود استفاده می کنید، انرژی یانگ روشن و پرانرژی ارائه می دهد. در فنگ شویی، زرد رنگی است که به عنصر زمین اختصاص داده شده است. عنصر زمین انرژی پایداری را در خانه یا محل کار شما فراهم می کند. انرژی زمین در همه زمینههای زندگی شما، به ویژه بخشهای شمال شرقی و جنوب غربی که عنصر حاکم است، تقویت کرده و ثبات را فراهم می کند. رنگ زرد در رنگ طلایی نیز یکی از رنگ هایی است که به عنصر فلزی اختصاص داده شده است، بنابراین گاهی اوقات دو کاره است.
معنی رنگ زرد در مد و استایل
رنگ زرد نماد شادی، انرژی، گرما، رشد و خوش بینی است. به هر حال، این رنگ خورشید است و ارتباطی با چاکرای شبکه خورشیدی دارد که با خلاقیت، اراده و احساس هویت ما ارتباط دارد. زرد نشان دهنده امید، عقل و خودانگیختگی است. استفاده از رنگ زرد در لباس و استایل، نشان دهنده ذهن برتری است که به خوبی می تواند تمرکز کند. تیپهای شخصیتی که رنگ زرد را ترجیح میدهند، رفتاری گوشه گیر دارند اما خجالتی نیستند. به سختی می توان چنین افرادی را با سر و صدا مشاهده کرد. «منطقی و منسجم» دو صفتی هستند که با تیپ شخصیتی افرادی که لباس زرد را ترجیح می دهند، دست به دست هم می دهند.
پیشنهاد مطالعه: تاثیر و معنای هر رنگ در دنیای استایل و فشن
معنی رنگ زرد در تجارت و برندینگ
در روانشناسی رنگ، معنای رنگ زرد حول محور آفتاب می چرخد و احساس شادی، مثبت اندیشی، خوش بینی و تابستان را برمی انگیزد، اما همچنین باعث فریب و هشدار می شود. برخی از برندها از رنگ زرد شاد به عنوان پس زمینه یا حاشیه برای طراحی وب سایت خود استفاده می کنند. رنگ زرد توسط برندهایی مانند فراری و ایکیا استفاده شده است.
بسیاری از مردم رویای رانندگی با فراری را در سر می پرورانند. این برند لوکس با احساس شادی، تابستان و سبک زندگی بی دغدغه همراه است.
برند Ikea نیز از رنگ زرد در برند خود استفاده کرده است. خرید مبلمان و وسایل خانه چه ربطی به شادی دارد؟ خوب، بیایید ببینیم چه کسی احتمالاً آن محصولات را میخرد. بسیاری از افرادی که به تازگی خانه اول خود را خریداری کرده اند یا برای اولین بار در حال نقل مکان هستند، برای خرید محصولاتی همچون مبلمان خانه خود به Ikea می روند. این نقطه عطف معمولاً پر از شادی و خوش بینی برای تغییر جدید است که زرد را به رنگی عالی برای ارتباط با برند تبدیل می کند.
به طور کلی، پیدا کردن رنگ مناسب برای برند شما بستگی به این دارد که وقتی مردم برند شما را می بینند، چه تداعی هایی را می خواهید در ذهن داشته باشید. به طور کلی، برندهایی که از رنگ زرد در طراحی آن استفاده شده است، یا شاد یا قدرتمند و ناهموار دیده می شوند. بسته به نوع کسب و کار خاص شما، ممکن است با لوگوهای زرد معروف دیگری مرتبط باشید. از آنجایی که رنگ زرد کمتر رایج است، میتواند راهی برای متمایز کردن خود از رقبایتان باشد.
از برندهای معروفی که رنگ زرد را برای معرفی خود استفاده کرده اند می توان به این موارد اشاره کرد:
- McDonald
- National Geographic
- Tour de France
- Snapchat
- Stanley
- Denny’s
- NesQuick
- Cheerios
- Chupa Chups
- ferrari
- Ikea
روانشناسی رنگ زرد
از نظر روانشناسی، زرد قویترین رنگ است. رنگ زرد با صمیمی بودن، باز بودن، برون گرا بودن و شاد بودن همراه است. رنگ زرد باعث ایجاد حالت بازیگوشی، شادی و کمدی می شود. همچنین رنگ زرد با عزت نفس، احساسات و خلاقیت مرتبط است.
در روانشناسی رنگ زرد، اعتقاد بر این است که رنگ درخشان زرد باعث شادی و خوش بینی در بیننده می شود. گفته می شود که رنگ زرد بیش از هر رنگ اصلی دیگری، شادی را تقویت می کند. همچنین این رنگ روی سمت چپ مغز انسان تأثیر می گذارد، به تقویت تفکر تحلیلی قوی کمک می کند.
در حالی که رنگ زرد به ما کمک می کند تحلیلی تر شویم، همچنین می تواند به ما در یافتن راه حل ها از طریق خلاقیت کمک کند.
به طور کلی، رنگ پر جنب و جوش زرد اثرات قابل توجهی بر روان انسان دارد و طیف وسیعی از احساسات و رفتارها را برمی انگیزد و از نظر روانی، شناخت بالاتر، خلاقیت و احساس خوش بینی را تحریک می کند. با این حال، استفاده بیش از حد از رنگ زرد، می تواند منجر به اضطراب، تکانشگری، و شکنندگی عاطفی شود.
افراد علاقمند به رنگ زرد معمولا برونگرا و معمولا دارای شخصیتی شاد و همراه با استانداردهای کمال گرا هستند. اعتماد به نفس و خوش بینی از دیگر ویژگی های تیپ شخصیتی زرد است. این افراد در ایجاد ارتباطات اجتماعی قوی مهارت دارند. آنها به دلیل جذابیت دوست داشتنی و شوخ طبعی خود به راحتی با دیگران دوست می شوند. با این حال، ترجیح می دهند که یک دایره درونی کوچک داشته باشند و با دقت انتخاب کنند که چه کسی را به دنیای خود راه دهند.
افراد علاقمند به رنگ زرد، به عنوان افراد کمال گرا، انتظارات زیادی از خود و دیگران دارند که گاهی اوقات واقع بینانه نیستند. با این حال، زردها با حس شوخ طبعی و خودانگیختگی خود سرگرمی را منتشر می کنند. روح ماجراجویانه آنها مردم را به سمت خود می کشاند. با این حال، زیر ظاهر شاداب آنها، نگرانی ها و حساسیت هایی وجود دارد که در خلوت به دلیل رگه های مستقل خود از آنها مراقبت می کنند.
پیشنهاد مطالعه: آموزش ست کردن آرایش صورت با لباس زرد رنگ
معانی مثبت رنگ زرد
در روانشناسی رنگ زرد، زمانی که به معانی مثبت رنگ زرد می پردازند، معمولا این رنگ را با گرما، آفتاب و مثبت گرایی مرتبط می دانند. زرد روشن جلب توجه می کند و تضاد آن با مشکی قابل مشاهده ترین ترکیب رنگ است. این به معنی اشتیاق و روشنگری است و رنگ زرد - از نظر عملی - متضاد تیره و کسل کننده است.
معانی مثبت رنگ زرد عبارتند از: خوش بینی، نشاط، اشتیاق، سرگرمی، خوش خلقی، اعتماد به نفس، اصالت، خلاقیت، چالش برانگیز، تحصیلی و تحلیلی، خرد و منطق.
معانی منفی رنگ زرد
با وجود ارتباط نزدیکی که بین رنگ زرد با شادی و گرما وجود دارد اما این رنگ دارای تعداد شگفت انگیزی از مفاهیم منفی نیز است. زرد نماد ترس، بیماری و بیماری روانی است. این رنگ نشانه احساس گرایی و حتی افراط است. رنگ زرد پر جنب و جوش معمولاً با احتیاط توسط طراحان استفاده می شود، اگرچه زردهای کم رنگ تر مطمئناً می توانند اثر نشاط بخشی کمی داشته باشند. استفاده بیش از حد از رنگ زرد روشن نیز می تواند به راحتی پروژه را تحت الشعاع قرار دهد.
معانی منفی رنگ زرد عبارتند از: انتقادی و قضاوت کننده بودن، بیش از حد تحلیل گر بودن، بی حوصلگی و تکانشی بودن، خودبین بودن، بدبین بودن، عقده حقارت، کینه توز، ترسو، فریبکار، غیر عاطفی و فاقد شفقت.
کلام آخر
در روانشناسی رنگ ها، رنگ زرد به عنوان روشن ترین رنگ طیف رنگی، نشاط بخش و روشن کننده است و امید، شادی، نشاط و سرگرمی را ارائه می دهد. زرد در معنای رنگ ها الهام بخش تفکر اصیل و کنجکاوی است. زرد از جنبه ذهنی خلاق است و به عنوان رنگ ایده های جدید شناخته می شود و به ما کمک می کند تا راه های جدیدی برای انجام کارها پیدا کنیم.
مطالب مرتبط و پیشنهادی: