سفارش کالا و خدمات زیبایی

علت تکرر ادرار در زنان + روش های پیشگیری از آن

دسته: سلامت تاریخ نگارش: ۲۲ آبان ۱۳۹۸ - ۱۲:۰۹
5
تعداد رای‌دهندگان: 2691

در این بخش از زیبامون با تمام دلایل تکرر ادرار در زنان آشنا شوید و اطلاعات خود را در این زمینه افزایش دهید!

علت تکرر ادرار در زنان + روش های پیشگیری از آن

تکرر ادرار به معنی نیاز به ادرار کردن بیش از حد معمول است. این احساس معمولا به شکل ناگهانی در بدن ایجاد شده و باعث می شود تا شما نتوانید کنترل مناسبی بر روی مثانه داشته باشید. در مواقعی که این مشکل ایجاد می شود، در فواصل زمانی خیلی کم احساس پر بودن مثانه خواهید داشت و تعداد دفعات ادرار کردن در طول روز خیلی زیاد می شود!

متناسب با میزان نوشیدنی هایی که در طول روز استفاده می کنید و همچنین عملکرد کلیه ها، باید در طول 24 ساعت، چیزی در حدود 6 تا 8 بار ادرار کنید. اگر احساس پر بودن مثانه و نیاز به ادرار کردن در طول شبانه روز بیشتر از این تعداد باشد یعنی شما با تکرر ادرار مواجه هستید.

در ادامه با زیبامون دات کام همراه باشید و با تمام دلایل ایجاد کننده تکرر ادرار، روش های پیشگیری و مواجه با این مشکل بیشتر آشنا شوید.

 

عوامل ایجاد کننده تکرر ادرار در زنان چیست؟

گاهی ممکن هست تکرر ادرار به دلیل شرایط پزشکی و مشکلات سلامتی در بدن ایجاد شود که از مهم ترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

سنگ مثانه

وجود سنگ در مثانه عامل اصلی ایجاد کننده تکرر ادرار هست. وجود سنگ مثانه باعث می شود تا همیشه احساس کنید که مثانه پر بوده و نیاز به خالی کردن آن دارید اما به راحتی نمی توانید مثانه را تخلیه کرده و ادرار کنید. برای بررسی این مشکل نیز حتما باید به پزشک مراجعه کرده و درمان های لازم را شروع کنید.

 

دیابت

احساس تکرر ادرار ممکن هست یکی از دلایل اولیه وجود دیابت نوع 1 یا دیابت نوع 2 در بدن باشد؛ زیرا در این موارد بدن سعی می کند تا گلوکز اضافی و استفاده نشده را از طریق ادرار از بدن خارج کند و به همین دلیل ممکن هست در طول روز چندین و چند بار احساس نیاز به خالی کردن مثانه پیدا کنید.

 

سیستیت بینابینی (interstitial cystitis)

این مورد به یک بیماری مزمن و التهابی در مثانه اشاره دارد که با درد در مثانه و ناحیه لگن همراه بوده و یکی از اصلی ترین نشانه های بروز آن، تکرر ادرار در زنان هست.

 

پرکار یا بیش فعال بودن مثانه

بیش فعال بودن مثانه به عملکرد ذخیره سازی ادرار در مثانه بستگی دارد و باعث می شود تا فرد به طور ناگهانی احساس نیاز به دفع ادرار داشته باشد. گاهی نیز ممکن هست فرد نتواند هیچ کنترلی بر روی ادرار داشته باشد و به طور غیر ارادی، دفع ادرار کند!

 

تکرر ادرار در زنان

 

عفونت مجاری ادراری

وجود عفونت در مجاری ادراری از اصلی ترین دلایل ایجاد کننده تکرر ادرار در زنان هست که در این مورد ادرار کردن با درد، سوزش و بوی بسیار قوی همراه هست و در صورت بروز این مشکل، لازم هست که سریعا به پزشک مراجعه نمایید.

 

ضعیف بودن اندام های کف لگن

ضعیف بودن اندام های کف لگن، که ممکن هست در اثر چاقی، زایمان و ... ایجاد شود، یکی دیگر از دلایل بروز تکرر ادرار در زنان هست که لازم هست در این موارد با انجام تمرینات ورزشی و مخصوص این قسمت از بدن مانند تمرین گکل، این مشکل را برطرف کنید.

 

چاقی و اضافه وزن بیش از حد

چاقی و اضافه وزن بیش از حد باعث ایجاد فشار خیلی زیادی بر روی مثانه شده و میتواند دلیلی بر ایجاد تکرر ادرار در زنان باشد. 

 

بارداری

از هفته های اول بارداری، رحم در حال رشد و بزرگ شدن هست و فشار خیلی زیادی را به مثانه وارد خواهد کرد. طبق مطالعات انجام شده تقریبا 42 درصد از زنان در طول دوران بارداری، تکرر ادرار را تجربه می کنند. به همین دلیل، تکرر ادرار یکی از علائم بارداری بوده و ممکن هست تا پایان دوره بارداری آن را تجربه کنید.

 

کاهش استروژن در بدن و یائسگی

از دیگر دلایل اصلی تکرر ادرار در زنان، مربوط به دوران یائسگی هست. زیرا در این دوران، با قطع شدن چرخه قاعدگی در بدن، میزان استروژن در بدن تا حد زیادی کاهش پیدا می کند و به همین دلیل، زنان در سن یائسگی، با تکرر ادرار بیشتری مواجه خواهند شد. 

 

زایمان طبیعی

زایمان طبیعی یکی دیگر از دلایل ایجاد کننده تکرر ادرار در زنان هست. زیرا این مدل زایمان باعث ضعیف شدن عضلات لگن شده و به همین دلیل ممکن است بعد از زایمان های طبیعی تکرر ادرار بیشتری را تجربه کنند.

 

علائم تکرر ادرار در زنان چیست؟

ممکن هست در کنار تعداد دفعات زیادی که باید به دستشویی بروید، علائم دیگری نیز داشته باشید که این علائم می توانند دلایل احتمالی ایجاد کننده تکرر ادرار را بهتر مشخص کنند. این علائم عبارتند از:

 

  • تغییر رنگ ادرار مانند قرمز، صورتی، قهوه ای و ...
  • ممکن هست اضطراب شدید و ناگهانی را در هنگام ادرار کردن تجربه کنید
  • ایجاد مشکل در تخلیه کامل مثانه
  • نشت ادرار و یا از دست کنترل روی مثانه
  • درد یا سوزش هنگام ادرار
  • ادرار با بوی قوی
  • حالت تهوع
  • تب و لرز

 

توالت

 

عوارض تکرر ادرار در زنان چیست؟

عوارض مرتبط با تکرر ادرار معمولا به وجود یک مشکل یا بیماری در درون بدن مرتبط هست. به عنوان مثال اگر تکرر ادرار یک زن به دلیل وجود عفونت ادراری باشد، در صورت عدم درمان این مشکل، ممکن هست با عفونت های شدید در بدن، آسیب دیدن کلیه ها و باریک شدن مجاری ادرار مواجه شوند.

اگر تکرر ادرار ناگهانی و بدون وجود بیماری قابل درمان ایجاد شود، میتواند بر کیفیت زندگی زنان تاثیر گذار باشد. مثلا وجود تکرر ادرار میتواند بر کیفیت خواب شبانه اثر گذار باشد، باعث ایجاد استرس و اضطراب در زنان شده و ممکن هست وجود تکرر ادرار مانع از حضور زنان در موقعیت های مختلف اجتماعی، مهمانی ها، جلسات کاری و ... شود.

 

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر احساس کردید که تکرر ادرار با علائم عفونت مانند تب، درد و سوزش هنگام ادرار کردن، تغییر رنگ ادرار به صورتی یا وجود خون در ادرار و ... همراه بود، حتما باید به پزشک مراجعه کنید. 

اگر در زمان ادرار کردن احساس درد بسیار زیادی داشتید و یا اینکه دردهایی رو در قسمت لگن احساس کردید، لازم هست برای پی بردن به دلیل ایجاد این مشکل، به پزشک مراجعه کنید.

حتی اگر تکرر ادرار بدون هیچ علائم دیگری ایجاد شد، لازم هست برای بررسی بهتر و دقیق تر این مشکل به پزشک مراجعه کنید تا این تکرر ادرار، بر روی کیفیت زندگی شما تاثیرگذار نباشد.

 

پزشک

 

تشخیص و آزمایش برای درمان تکرر ادرار

بعد از اینکه به پزشک مراجعه کردید، پزشک شما آزمایشاتی را جهت تشخیص علت تکرر ادرار، انجام خواهد کرد و ممکن هست از شما سوالاتی مانند موارد زیر بپرسد:

 

  • چه زمانی اولین علائم تکرر ادرار شروع شد؟
  • چند بار در روز ادرار می کنید؟
  • چه علائم دیگری را تجربه کرده اید؟
  • چه چیزی علائم شما را بدتر می کند؟
  • در حال حاضر چه دارویی مصرف می کنید؟
  • متوسط مصرف روزانه غذا و نوشیدنی شما چقدر است؟
  • آیا هنگام ادرار کردن علائمی مانند درد، سوزش، احساس عدم توانایی در خال کردن مثانه و ... دارید؟
  • و ....

بعد از پاسخ دادن دقیق به این سوالات ممکن هست آزمایش ادرار برای شما نوشته شود تا احتمال وجود عفونت، خون، پروتئین، قند و ... در ادرار بررسی شود تا دلیل اصلی ایجاد تکرر ادرار تشخیص داده شود.

 

زن در توالت

 

روش های پیشگیری و درمان تکرر ادرار در زنان

از بهترین روش های پیشگیری تکرر ادرار در زنان میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

 

اصلاح شیوه و سبک زندگی

اجتناب از خودرن غذاها و نوشیدنی های که باعث تحریک مثانه می شوند از جمله اقداماتی هست که به زنان کمک می کند تا با تکرر ادرار کمتری مواجه شوند. کاهش مصرف کافئین، نوشیدنی های گاز دار، نوشیدنی های حاوی الکل، شکلات، شیرین کننده های مصنوعی، غذاهای پر ادویه، غذاهای حاوی گوجه فرنگی و ... تاثیر خیلی زیادی در کاهش بروز تکرر ادرار در خانم ها خواهد داشت.

 

تنظیم الگوی مصرف مایعات در طول شبانه روز

بهترین کار این هست که در طول روز، کم کم و به تدریج آب بنوشید و به هیچ عنوان از نوشیدن مقدار زیادی آب در یک مرحله خودداری کنید. علاوه بر این یک ساعت قبل از خواب نیز نباید مقدار زیادی آب بنوشید.

 

افزایش مصرف فیبر  در برنامه غذایی

یبوست یکی از اصلی ترین دلایلی هست که فشار خیلی زیادی به مثانه وارد کرده و سبب ایجاد تکرر ادرار می شود. بنابراین لازم هست برای جلوگیری از ایجاد یبوست، مقدار مصرف مواد غذایی و خوراکی های فیبردار را در برنامه غذایی خود افزایش دهید.

 

کاهش استرس و اضطراب

گاهی اوقات تکرر ادرار به دلیل اضطراب و استرس هایی هست که به طور معمول در زندگی روزمره با آن مواجه می شوید. دلیل این موضوع این هست که اعصاب موجود در مغز به اعصاب موجود در مثانه متصل بوده و هرگونه احساس اضطراب و استرس در شما می تواند باعث حساس شدن مثانه نیز شود. پس لازم هست تا حد امکان استرس را از خود دور کنید و در موقعیت های استرس زا قرار نگیرید تا مشکل تکرر ادرار نیز برطرف شود.

 

برای درمان تکرر ادرار نیز پزشکان علاوه بر توصیه هایی که برای پیشگیری از وقوع این مشکل به بیمار دارند، متناسب با شرایط و دلایل ایجاد کننده تکرر ادرار، داروهایی را برای کاهش اسپاسم های مثانه تجویز خواهند کرد تا احساس پر بودن مثانه کاهش یافته و نیاز کمتری به تخلیه مثانه و ادرار کردن پیدا کنید.

 

مطالب مرتبط و پیشنهادی:

فواید شیر برای سلامتی بدن، پوست و مو

پیشگیری از بارداری با روش های مختلف

انواع اختلالات خواب و علل بروز آن ها

توجه: مقالات و توصیه‌های "زیبامون" برگرفته از برترین و به‌روزترین منابع بین‌المللی هستند، اما به تمامی کاربران گرامی اکیدا توصیه می شود قبل از انجام موارد درمانی حتما با پزشک خود مشورت نمایند.

ارسال به دوستان در
تلگرام
فیسبوک
امتیاز دهید: ۱ ۲ ۳ ۴ ۵
سفارش کالا و خدمات زیبایی
پیشنهاد امروز ما
نظر خود را ثبت کنید