در حقیقت ترشی نوعی کنسرو ترهبار یا میوه است در سرکه. کیفیت آن گذشته از مواد تشکیلدهنده به سرکه نیز بستگی دارد. در ضمن، نقش ترشی همیشه افزایش مزه و یا تغییر ذایقه است. به همین دلیل هرگز به صورت مستقل خورده نمیشود بلکه به مقدار کم و در چند رنگ سر سفره قرار میگیرد. ترشی یکی از چاشنی های خوشمزه در سفره های ایرانی است که معمولا در کنار غذاها سرو می شود. فصل ترشی پاییز و زمستان است. ترشی ها مزه خوبی دارن اما متاسفانه ارزش غذایی خاصی ندارن و همچنین دندانپزشکان برای جلوگیری از فساد دندان مصرف ترشی را منع می کنند. مصرف ترشی در کنار غذا باعث افزایش اشتها میشه اما کمکی به هضم غذا و افزایش قوای بدن نمی کنه. در این مطلب می خواهیم به بررسی نحوه تهیه ترشی ها و ظروف نگهداری آنها بپردازیم.
استفاده بیش از حد از ترشی به دلیل مواد اسیدی و سرکه موجب آسیب به سیستم گوارشی و ایجاد التهاب معده و روده میشود. شوری و ترشی، خوشمزه های کم خاصیت هستند. پول و وقت خود را صرف آن ها نکنید. مهمترین عامل ابتلا به سرطان در بین همدانی ها، مصرف زیاد ترشی است.
ترشی ها را در چه ظروفی نگهداری کنیم؟
بهترین و امن ترین وسیله برای نگهداری ترشی ظروف شیشه ای هستند. علاوه بر این نیز می توانید از ظروف پلاستیکی درب دار که بافت آن همگن، شفاف و فاقد رنگ و بو است استفاده کنید. یادتان باشد که هیچوقت ترشی را در ظروف فلزی نگهداری نکنید. البته برخی ظروف استیل مرغوبی که در برخی مغازه ها عرضه میشن مرغوب هستند. خیلی از مغازه داران ترشی فروش، ترشی را در دبه ها و ظروف پلاستیکی میریزند شما باید به محض خرید ترشی را وارد ظرف شیشه ای کنید.
آیا ترشی های صنعتی، نگهدارنده دارد؟
بر خلاف باور مردم در ترشی های کارخانه ای از مواد نگهدارنده استفاده نمی شود چون سرکه خودش بهترین نگهدارنده برای مواد ترشی است. اسید استیک سرکه میتواند با کاهش pH مدت زمان ماندگاری این محصول را افزایش دهد. بنابراین هیچ میکروب و عامل بیماری زایی نمی تواند درون ترشی رشد کند. هنگام خرید ترشی های کارخانه دقت کنید که محصول مورد نظر حتما برچسب بهداشت و سازمان غذا و دارو داشته باشد. سرکه مورد استفاده در ترشیهای کارخانه از میوه تهیه میشود و شایعاتی که در خصوص استفاده از سرکههای تهیه شده از اسیدهای سنتزی و شیمیایی بدون دخالت میوه در ترشیجات کارخانهای وجود دارد نادرست است و هیچ خطری برای سلامت ندارند.
علت اینکه نمک به ترشی اضافه می شود چیست؟
علت اضافه کردن نمک به ترشی طعم آن و تخمیر مطلوب آن است. اما اگر نمک هم اضافه نکنین تغییر چندانی در ترشی ایجاد نمیشه. میتونین ترشی های خانگی رو بدون نمک تهیه کنید. همچنین به کارخانجات نیز توصیه شده که مصرف نمک را در ترشی ها محدود کنند تا افرادی که نمک برای آنها مضر است بتوانند آن ترشی را مصرف کنند.
آیا ترشی، فساد پذیر است؟
احتمال فاسد شدن شورها وجود دارد اما ترشی ها امکان ندارد که فاسد شوند. علاوه بر این ترشی های کارخانه پاستوریزه میشن و طی فرآیند حرارتی تمام آلودگی های احتمالی آن هم از بین می روند. ترشی در حالی کپک می زند که در آن باز باشد یا قاشق آلوده درون آن زده بشه. در صورت مشاهده کپک بهتره ترشی رو به طور کامل دور بریزین. برای نگهداری ترشی بهتره اونو در محیطی خنک و به دور از نور و حرارت نگهداری کنین.
سیرترشیهای چندساله سرطانزا !
ماندن طولانی مدت ترشی جات و همچنین سیر ترشی های چندساله باعث ایجاد مادهای مضر به نام نیترات در آن میشود که خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش میدهد.
مواد غذایی که باعث سردرد می شوند
ممنون از اینکه با زیبامون همراه بودین.