سفارش کالا و خدمات زیبایی

آبریزش چشم - آشنایی با دلایل و درمان آن

دسته: سلامت تاریخ نگارش: ۲۶ مهر ۱۳۹۶ - ۱۰:۴۸
5
تعداد رای‌دهندگان: 3888

آبریزش چشم، مشکل آزار دهنده‌ای است که به دلایل گوناگونی در افراد ایجاد می‌شود و روش‌های درمان مختلفی هم دارد، پس درباره آن بیشتر بدانید تا بهتر برای حل آن اقدام کنید.

آبریزش چشم - آشنایی با دلایل و درمان آن

آبریزش چشم ، مشکلی شایع در بین افراد سالمند و گاهی نیز جوان‌ترهاست که معمولا به دلیل مسدود شدن مجرای اشک چشم اتفاق می‌افتد، البته دلایل دیگری نیز می‌توانند در ایجاد آن دخالت داشته باشند که در ادامه با آن‌ها آشنا خواهید.

 

دانستنی‌هایی درباره آبریزش چشم

 

1. چه کسانی بیشترین ابتلا به این مشکل چشمی را دارند؟

معمولا سالمندان بالای 60 سال و نوزادان درگیر چنین مشکلی می‌شوند و ممکن است در هر 2 چشم یا فقط یکی از آن‌ها اشک‌ریزی اتفاق بیافتد.

 

2. اشک طبیعی و نرمال چه مکانیسمی دارد؟

در قسمت بالایی و بیرونی ساختار داخلی هر چشم ، غددی وجود دارد که همیشه مقداری اشک تولید می‌کنند و آن را ترشح می‌نمایند. این اشک تولید شده با هر بار پلک زدن، روی تمام سطح چشم پخش می‌شود تا آن را دایما مرطوب نگاه دارد و در بخش پایینی چشم نیز، کانال‌های ریزی قرار دارند که اشک اضافی را جذب و از طریق مجرایی به بینی منتقل می‌کنند.

توجه: پس آبریزش چشم، زمانی اتفاق می‌افتد که تولید اشک بیش از حد معمول باشد و کانال نتواند تمام آن را جمع‌آوری کند و یا اینکه مجرای انتقال دهنده و کانال جاذب اشک در پلک پایین مسدود شوند و کار خود را در جمع‌آوری اشک چشم به درستی انجام ندهد و اشک از چشم به بیرون پلک‌ها سرازیر شود.

 

شکل گرافیکی تولید اشک در چشم

 

دلایل آبریزش چشم

آبریزش می‌تواند موقتی یا دائمی باشد که در صورت دائمی بودن، دلیل اصلی آن بسته شدن یا تنگ شدن مجرای اشکی در بزرگسالان است که اگر شدت زیادی داشته باشد، پزشک با انجام یک جراحی کوچک، آن را باز می‌کند. ولی آبریزش موقتی دارای محرک بیرونی است که با برطرف کردن آن محرک، پایان می‌یابد. مانند:

1. احساسات

2. محرک‌های شیمیایی مانند دود، عطر تند، پیاز و...

3. عفونت بخش سطحی چشم و عفونت ویروسی

4. آلرژی

5. آسیب، خراش و ورود هر نوع جسم خارجی به چشم

6. بیماری تیروئید چشمی (که البته خیلی شایع نیست).

 

اشک ریختن

 

اگر آبریزش چشم داشتیم، چه کنیم؟

در این صورت حتما باید به چشم پزشک مراجعه کنید تا دلیل اصلی این مسئله مشخص شود. آبریزش طولانی مدت که خود به خود از بین نرود، یا به دلیل بسته شدن مجرای اشکی است و یا بیماری و عفونت که قطعا تشخیص دلیل اصلی آن، فقط با چشم پزشک میسر است.

آبریزش چشم که در اثر عفونت و یا ورود اجسام به چشم اتفاقا افتاده است را، با شستشوی چشم، استفاده از قطره و مصرف دارو، می‌توان درمان کرد. در نوزادانی هم که مجرای اشکی در آن‌ها بسته است، نیاز به درمان وجود ندارد زیرا با گذشت زمان، این مجرا خود به خود باز می‌شود ولی مراجعه به پزشک ضرورت دارد.

همچنین گاهی دلیل آبریزش چشم، رشد مژه به داخل چشم است که باید برطرف شود.

 

اگر از عینک زدن خسته شده‌اید حتما بخوانید

توصیه های طلایی برای مراقبت از زیبایی چشم ها

درمان خانگی برای رفع خارش چشم

درمان قرمزی چشم سریع در خانه

توجه: مقالات و توصیه‌های "زیبامون" برگرفته از برترین و به‌روزترین منابع بین‌المللی هستند، اما به تمامی کاربران گرامی اکیدا توصیه می شود قبل از انجام موارد درمانی حتما با پزشک خود مشورت نمایند.

ارسال به دوستان در
تلگرام
فیسبوک
امتیاز دهید: ۱ ۲ ۳ ۴ ۵
سفارش کالا و خدمات زیبایی
پیشنهاد امروز ما
نظر خود را ثبت کنید