اگر شما هم جزء افرادی هستید که پوستی مستعد به جوش زدن دارند، حتما تا به حال راههای زیادی را برای جلوگیری و درمان آن انجام دادهاید. پوست تحت تاثیر عوامل متعددی مانند محیط، وراثت و غذایی که میخورید، قرار دارد. پس اگر دو عامل اول را نمیتوانید تغییر دهید، ایجاد یک رژیم غذایی و تغذیهی سالم را در دستور کار خود قرار دهید تا از جوش زدنتان جلوگیری کنید. به هر حال عواملی مثل کبد چرب، اختلالات هورمونی و چربی خون بالا را تا حدودی میشود با تغذیه بهبود بخشید. در این مطلب قصد داریم به شما بایدها و نبایدهایی را گوشزد کنیم تا با گنجاندن آن در رژیم غذاییتان، بتوانید به نتایج خوبی دست پیدا کنید. با ما همراه باشید.
تغذیه مناسب برای جلوگیری از جوش و آکنه صورت
در سال 2010، محققان با گزارشی از مطالعات خود که طی 27 مطالعهی عینی و 6 آزمایش بالینی صورت گرفته بود، اعلام کردند که بین رژیم غذایی با بار قند خون بالا و خطر ابتلا به آکنه، ارتباط وجود دارد. همچنین یک تحقیق دیگر که در سال 2007 انجام شده بود، نشان داد که مردان جوان 15 تا 25 ساله که مبتلا به آکنهی خفیف تا شدید بودند، با تغییر رژیم غذایی خود از مصرف نان و غلات سفید به رژیمی با نان و غلات سبوسدار و گوشت بدون چربی و سبزیجات، تا حد بسیار زیادی درمان شدند.
در این مطلب سعی داریم، مواردی را ذکر کنیم که شما باید از خوردن آنها اجتناب کنید تا جوش نزنید.
چیزهایی که نباید بخورید
شیر پر چرب
تحقیقات نشان دادهاند که مصرف شیر پرچرب با تشدید آکنه ارتباط دارد. هنوز علت دقیق این مسئله مشخص نشده است. اما نظریهی که وجود دارد این است که شیر پرچرب باعث افزایش قند خون میشود و سطح انسولین را بالا میبرد. انسولین سبب ترشح روغن پوست یا همان سبوم میگردد و در نتیجه پوست چرب شروع به جوش زدن میکند.
نوجوانانی که شیر کم چرب مصرف میکنند به طرز چشمگیری کمتر از نوجوانان دیگر جوش میزنند.
شکر
مصرف زیاد شکر هم سطح قند خون را بالا میبرد و فرد را مستعد به جوش زدن و آکنه میکند.
البته این به این معنا نیست که شما با خوردن یک کلوچه سریعا یک جوش بزنید، بلکه به این معنی است که میزان مصرف شکر در یک روز نباید به حدی باشد که قند خون را بالا ببرد. البته برای کسانی که اوضاع وخیم تری دارند و مبتلا به آکنهی شدید هستند، موضوع فرق میکند و بهتر است به طور کلی مصرف شکر را قطع کنند.
غذاهایی که دارای قند ساده هستند
به این غذاها، غذاهای "های-گلیسیمیک" میگویند. قند موجود در این غذاها به سرعت در خون شکسته میشود و باعث ترشح انسولین و ایجاد نوسانات هورمونی و التهاب میگردد.
غذاهایی که دارای این نوع قند هستند، عبارتند از: نان سفید، غلات فرآوری شدهی صبحانه، برنج سفید، چوب شور، چیپس سیب زمینی، کیک و کلوچه.
به جای اینها، غذاهایی با شاخص گلیسیمیک پایین را انتخاب کنید. مانند: سبزیجات، سیب زمینی شیرین، میوهها و غلات کامل و سبوسدار.
غذاهای فرآوری شده و فست فودها
این غذاها از نظر ارزش غذایی در سطح بسیار پایینی قرار دارند و با میزان زیادی از نمک، روغن و مواد نگهدارنده، باعث ایجاد نوسانات هورمونی و سطح قند خون میشوند. فست فودها که جزء غذاهای بسیار چرب محسوب میشوند، به سرعت التهاب بدن و خون را بالا میبرند و سرعت جوش زدن را وخیم میکنند.
برای داشتن پوستی شفاف و بدون جوش، بهتر است از خوردن این غذاها اجتناب کنید.