روانشناسی رنگ ها مطالعه رنگ ها در ارتباط با رفتار انسان بوده و هدف آن تعیین این موضوع است که چگونه یک رنگ می تواند بر تصمیمات روزمره ما مانند اقلامی که می خریم تأثیر بگذارد. همچنین معانی رنگ می تواند بر این که چرا ما رنگ های خاص را بر سایرین ترجیح می دهیم تأثیر بگذارد. علاوه بر این، از انجایی که رنگها میتوانند معانی مختلفی داشته باشند که این معانی معمولا به تربیت، جنسیت، مکان، ارزشها و عوامل مختلف دیگر بستگی دارد.
اگر به روانشناسی رنگ ها علاقه مند هستید، حتما در ادامه این بخش با زیبامون همراه بمانید و روانشناسی رنگ مشکی یا سیاه بیشتر آشنا شوید.
پیشنهاد مطالعه: 70 عکس تصویر زمینه سیاه و خاص برای موبایل | بک گراند مشکی
معنی و نماد رنگ مشکی ، ویژگی های روانشناختی رنگ مشکی یا سیاه
شاید برایتان جالب باشد که بدانید که رنگ مشکی یا سیاه، در چرخه رنگ نیست زیرا به عنوان رنگ در نظر گرفته نمی شود. در واقع رنگ مشکی در هیچ کدام از دسته بندی های رنگ اصلی، ثانویه یا درجه سوم قرار ندارد بلکه تمام رنگها را شامل می شود یا بهتر بگوییم تمام رنگها را جذب می کند!
بر اساس روانشناسی رنگ، احساسات مرتبط با رنگ به شدت به ترجیحات شخصی و تجربیات گذشته شما در مورد آن رنگ خاص بستگی دارد. رنگ مشکی نیز از این قاعده مستثنی نیست!
به طور کلی، واکنش های فردی به رنگ سیاه می تواند بسیار متفاوت باشد. برخی از این واکنش ها دارای ارتباط فرهنگی هستند، اما عوامل دیگری نیز میتوانند نقش داشته باشند. واکنشهای هرکسی ممکن است بر اساس تجربیات و ترجیحات شخصی او شکل بگیرد.
رنگ سیاه اغلب با قدرت، ثروت، ظرافت، هوش، جدیت، منفی نگری، شر، ناشناخته، رسمیت، مرگ و قدرت همراه است. مشکی رنگی بسیار پرکاربرد است که برای بسیاری از موقعیت ها مانند کسب و کار، زندگی اجتماعی و شخصی ما بسیار مناسب است. شاید به همین دلیل است که رمز و راز زیادی در ارتباط با رنگ سیاه وجود دارد.
رنگ مشکی یا سیاه چیزها را پنهان می کند و رنگ های دیگر را جذب می کند، همچنین می تواند یک رنگ بسیار موثر برای برجسته کردن رنگ های دیگر باشد.
بسیاری از افراد رنگ سیاه را با قدرت و اقتدار مرتبط می دانند. این نشان دهنده پتانسیل یک فرد برای تأثیرگذاری زیاد است یا کسی را به عنوان فردی سطح بالا و تحت کنترل به تصویر می کشد.
همچنین رنگ مشکی با رسمی و جدی بودن مرتبط است. این رنگ تصویری حرفه ای و پیچیده را منتقل می کند یا نشان می دهد که شخص زندگی را بسیار جدی می گیرد.
رنگ سیاه همچنین می تواند نشان دهنده راز و رمز باشد. این رنگ هاله ای از فتنه ایجاد می کند و اسراری را نشان می دهد که هنوز کشف نشده است.
مشکی حسی لوکس دارد و ظرافت و استایل را به تصویر میکشد. به همین دلیل است که رنگ سیاه یا مشکی، با مد، پیچیدگی و شیک بودن بی دردسر که بی انتها جذاب است مرتبط است.
رنگ مشکی جنبه سرکشی هم دارد و می تواند نشان دهنده امتناع از انطباق با انتظارات جامعه باشد. همچنین می تواند نشان دهنده تمایل فرد برای جدا شدن از وضعیت موجود باشد.
پیشنهاد مطالعه: 6 نکته برای داشتن استایل مردانه رسمی با لباس رنگ مشکی
معانی رنگ مشکی در حوزه های مختلف
در ادامه با معانی رنگ مشکی در حوزه هایی همچون فنگ شویی، کسب و کار و تجارت و استایل آشنا می شوید:
معنی رنگ مشکی در فنگ شویی
در فنگ شویی، هر رنگ نشان دهنده یک عنصر فنگ شویی است و رنگ مشکی راهی برای هماهنگ کردن خانه، محل کار و محیط های دیگر هستند. رنگ مشکی با عنصر آب مرتبط است و قدرت، رمز و راز و آرامش را تداعی می کند و زمانی که از آن به مقدارکم استفاده شود، می تواند بر محیط شما اثر زمینی بگذارد.
در اینجا چند نکته برای استفاده از رنگ سیاه در فنگ شویی آورده شده است:
- برای درهایی که رو به شمال، شرق یا جنوب شرقی هستند یک در سیاه در نظر بگیرید
- رنگ مشکی را برای اتاق کودکان خود انتخاب کنید تا آرامش و خلاقیت را به ارمغان بیاورد
- اگر در قسمت شمالی خانه خود دفتر کار دارید، یک دیوار را سیاه رنگ کنید
- کف اتاقی را در قسمت شمالی فضای خود به رنگ مشکی رنگ کنید
- ترکیب رنگ سیاه و سفید را در اتاق لباسشویی یا آشپزخانه خود امتحان کنید
- سعی کنید لوازم جانبی مشکی مانند قاب عکس یا گلدان را در اطراف خانه خود قرار دهید
معنی رنگ مشکی در بیزینس و برندینگ
کسب و کارها ممکن است به دلیل سادگی، معمولی یا ایمن بودن یا صرفاً به دلیل کنتراست و خوانایی، از رنگ سیاه در برند خود استفاده کنند. انگیزه های دیگر می تواند ناشی از تداعی است که رنگ سیاه به همراه دارد، مانند حرفه ای بودن، قدرت، ظرافت، پیچیدگی و اغواگری.
از جمله برندهایی که رنگ مشکی را به عنوان رنگ اصلی در طراحی برند خود استفاده کرده اند، عبارتند از:
- نایک (Nike)
- پرادا (PRADA)
- کلوین کلاین (CALVIN KLEIN)
- زارا (ZARA)
- دیور (Dior)
- آدیداس (Adidas)
- نسکافه (Nescafe)
- اوبر (Uber)
معنی رنگ مشکی در مد و استایل
بر اساس دیدگاه روانشناسی، استفاده از رنگ مشکی در لباس و استایل، جسارت، پیچیدگی، اعتماد به نفس، پرانرژی و تاثیرگذاری برتر را به همراه دارد.
پیشنهاد مطالعه:
روانشناسی رنگ مشکی یا سیاه
بنابراین اگر عاشق قدرت، رمز و راز و جذابیت جاودانه رنگ های مشکی هستید، باید گفت که تنها نیستید! در واقع، رنگ سیاه ریشه در نمادگرایی چند صد ساله دارد که فراتر از لباس و دکوراسیون است.
بنابراین اگر رنگ مشکی، از جمله رنگهای مورد علاقه شماست میتواند ایم معانی را به همراه داشته باشد:
- ممکن است به دنبال محافظت در برابر هرگونه منفی که شما را احاطه کرده است باشید
- ممکن است بخواهید با پوشیدن یک لباس مشکی جذاب، هاله ای از رمز و راز و فتنه ایجاد کنید
- ممکن است مرحله انکار خود را پشت سر می گذارید و اجازه نمی دهید لذت و شادی وارد زندگی شما شود
- همه چیز را درون خود نگه می دارید و احتمالا در به اشتراک گذاشتن احساسات خود با دیگران، می ترسید
- در کار خود روشمند هستید و مطمئن هستید که همه چیز همانطور که لازم است تکمیل می شود
اگر رنگ سیاه را دوست نداشته باشید، ممکن است به معنای زیر باشد:
- فردی سبک دل و راحت هستید، نه چندان جدی، محافظه کار و رسمی
- ممکن است احساس کنید که مشکی، رنگی افسرده کننده است، به خصوص اگر دیدگاهی شاد، برونگرا و خوش بینانه به زندگی داشته باشید
- اهل قدرت و کنترل نیستید، روحیه ملایمی دارید و سیاه برای شما بسیار ترسناک است
- عملی و سر به زیر هستید و نمی خواهید بیش از حد پیچیده باشید
- ممکن است از دوران کودکی ترس از تاریکی داشته باشید که نمی توانید آن را رها کنید
معانی مثبت رنگ مشکی
رنگ سیاه با تعدادی از ویژگی ها و معانی مثبت از جمله رسمی بودن، هوش، قدرت، اعتبار و پیچیدگی همراه است. برخی دیگر از معانی مثبت و رایج با رنگ سیاه عبارتند از:
- قدرت: رنگ مشکی رنگ بسیار قوی و قدرتمندی است که جدیت و احترام را می طلبد. همچنین می تواند یک رنگ ترسناک باشد، که نشان دهنده نظم و انضباط است.
- ظرافت: مشکی با ظرافت، استایل، ثروت و پیچیدگی همراه است که همیشه خوب و جذاب به نظر می رسد.
- جذابیت: سیاه مانند قرمز با اغواگری و تمایلات جنسی همراه است و ترکیبی از جذابیت، رمز و راز و سلطه را دارد.
این رنگ اغلب قوی و ظریف توصیف می شود. به همین دلیل است که بسیاری از مردم هنگام شرکت در یک رویداد فانتزی لباس مشکی می پوشند. همچنین به همین دلیل است که برندهای رده بالا مانند تیفانی اند کو و شنل از رنگ سیاه در لوگوی خود استفاده کرده اند.
همچنین با پنهان کردن شخصیت، امنیت احساسی و امنیت را ارائه می دهد و این کار را با ایجاد یک سد محافظ انجام می دهد؛ زیرا رنگ سیاه تمام انرژی وارد شده به سمت خود را بدون بازتاب چیزی به سمت خود جذب می کند.
معانی منفی رنگ سیاه
اگرچه رنگ مشکی معانی مثبت زیادی دارد اما با این حال، بسیاری از افراد، از رنگ سیاه برای نماد همه چیزهای منفی استفاده می کنند. در طول تاریخ، این رنگ تیره با مرگ و همه چیز بد و آزاردهنده گره خورده به گونه ای که احساسات قوی مانند خشم، پرخاشگری، ترس و غم را برمی انگیزد.
ارتباط بین سیاه و منفی احتمالاً به وضوح در زبان همه افراد دیده می شود. فقط کافیست به برخی از جملاتی که برخی از افراد برای توصیف آن از سیاه استفاده می کنند، دقت کنید. مانند دوشنبه سیاه، طاعون سیاه، جادوی سیاه، بلک بال، سیاه چاله، سیاه دل، خلق و خوی سیاه، گوسفند سیاه، باج گیری بازار سیاه، خاموشی و این لیست میتواند بسیار ادامه داشته باشد.
اگر چه رنگ مشکی توسط افراد مختلف از همه اقشار جامعه پوشیده می شود (و اغلب ترجیح داده می شود)، اما اغلب به عنوان رنگ کلیشه ای برای جنایتکاران و تبهکاران دیده می شود.
معانی رنگ مشکی یا سیاه در فرهنگ های مختلف
از قرون وسطی، رنگ سیاه رنگ نمادین وقار و اقتدار بوده است و به همین دلیل هنوز هم توسط قضات استفاده می شود.
- در کشورهای غربی، رنگ سیاه میتواند نشاندهنده پیچیدگی و رسمی بودن باشد. با این حال، رنگ اصلی مرگ، عزاداری و تشییع جنازه نیز هست. سیاه تاریکی و گاهی شر را به ذهن می آورد.
- در امپراتوری روم، این رنگ به رنگ عزا تبدیل شد و در طول قرن ها اغلب با مرگ، شر، جادوگران و جادو همراه بود.
- در فرهنگ های شرقی/آسیایی: در چین، رنگ سیاه برای پسران جوان است. معانی مثبت دیگری مانند سلامتی و رفاه دارد. در ژاپن نماد رمز و راز و انرژی زنانه است. در هند، می تواند نماد شر، شورش یا مرگ باشد.
- در آمریکای لاتین/آمریکای جنوبی: سیاه نشان دهنده مردانگی است و برای عزاداری نیز استفاده می شود.
- در خاورمیانه: رنگ سیاه نشان دهنده شر، رمز و راز و ماتم است. با این حال، ممکن است تولد دوباره را نیز نشان دهد.
- در اندونزی: رنگ سیاه با عمق، دنیای زیرزمینی، شیاطین، فاجعه و دست چپ مرتبط است. با این حال، وقتی سیاه با سفید ترکیب می شود، نماد هماهنگی و تعادل است.
- در آفریقا: در برخی فرهنگ های آفریقایی،رنگ سیاه نشان دهنده بلوغ و مردانگی است.
خلاصه مطلب
ترجیح افراد برای استفاده از رنگ های خاص مانند رنگ مشکی بر اساس مجموعه ای از عوامل از جمله محیط، شخصیت، تجربه و تربیت تعیین می شود. بنابراین توجه داشته باشید که رنگ سیاه چه احساسی در شما ایجاد می کند و در نظر بگیرید که چگونه برخی از این عوامل ممکن است احساس و واکنش شما را به این رنگ شکل دهد. با درک معانی رنگ مشکی و آشنایی با روانشناسی رنگ مشکی یا سایه می توانید در استفاده از این رنگ جذاب، هوشمندانه تر عمل کنید.
مطالب مرتبط و پیشنهادی:
روانشناسی رنگ ها - خاصیت هر رنگ چیست؟
تاثیر و معنای هر رنگ در دنیای استایل و فشن