داشتن یک برنامه غذایی مفید یکی از کارهای اصولی برای خانم های باردار است. خانم های باردار باید در این دوران به تغذیه خودشون توجه ویژه داشته باشن تا بتونن از تمامی منابع غذایی مفید و طبیعی استفاده کنند و با کمبودی مواجه نشن. در این مطلب مواردی رو می گیم که با رعایت اونا بتونین یه رژیم غذایی مناسب در دوران بارداری داشته باشین.
رژیم غذایی متعادل داشته باشید
در این دوران سعی کنین از غذاهای آماده خیلی کم استفاده کنین چون این غذاها کالری زیاد و بدون ارزش غذایی دارن. سعی کنین در برنامه غذایی تون از تمام منابع به یک اندازه استفاده کنین. معمولا خانوم های باردار به مقادیر بیشتری پروتئین، بعضی از انواع ویتامینها و مواد معدنی مانند اسید فولیك و آهن و كالری برای دریافت انرژی نیاز دارن. همیشه سادتون باشه که بهتر خوردن به معنی زیاد خوردن نیست و سعی کنین بجای پرخوری از منابع غذای خوب و مفید استفاده کنین.
از خوردن انواع گوشت خام و لبنیات پاستوریزه نشده خودداری کنین
به هیچ وجه سمت گوشت قرمز و غذاهای دریایی که خوب پخته نشدن نرید. چون برخی از گوشت ها اگر به خوبی پخته نشن حاوی یکسری میکروب هایی هستن که برای سلامت مادر و جنین خطرناک هستن. علاوه بر اینها سعی کنین مصرف تن ماهی و انواع کنسرو ها رو در این دوران محدود کنین. حتما از لبنیات پاستوریزه شده استفاده کنین چون در غیر این صورت مادر و جنین مبتلا به باکتری های خطرناک می شن که سلامتشون رو تحدید می کنه.
مصرف نوشیدنی های کافئین دار و مشروبات الکلی را قطع کنین
نوشیدن مشروبات الکلی در دوران بارداری باعث اختلالات یادگیری و آسیب های فیزیکی می شه بنابراین مصرف آنها در این دوران ممنوع است. سعی کنین در این دوران مصرف نوشیدنی های کافئین دار رو تا حد زیادی کم کنین. طبق تحقیقات صورت گرفته مصرف 4 لیوان قهوه در روز برای خانم باردار باعث کم شدن وزن جنین و در خیلی از مواقع باعث سقط می شه. بنابراین بجای مصرف نوشیدنی های که حاوی کافئین هستن از دم نوش های گیاهی و طبیعی بی ضرر استفاده کنین. مهمترین علائم بارداری که زود مشخص می شوند
قرص های ویتامین و مواد معدنی مصرف کنین
دریافت قرصهای ویتامین به همراه مواد معدنی میتونه تضمینكننده این باشد كه شما همه مواد غذائی مورد نیاز خود رو دریافت میكنین. مطمئن شوید كه داروی شما حاوی 600 تا 800 میكروگرم اسید فولیك است زیرا كمبود این ویتامین گروه B میتونه باعث نقایصی در لوله عصبی جنین مانند اسپاینا بیفیدا شود. در ماههای بعد شما معمولاً احتیاج به دریافت آهن و كلسیم خواهید داشت تا مطمئن شوید كه مقادیر مورد نیاز از این مواد رو دریافت میكنین. البته خانوم های بارداری که بیماری و یا مشکل خاصی دارن باید حتما در مورد مصرف ویتامین هاشون با پزشک مشورت کنن. البته دقت کنین که در مصرف ویتامین ها زیاده روی نکنین چون باعث آسیب به سلامت جنین می شه.
در دوران حاملگی رژیم نگیرید
رژیم گرفتن در این دوران برای سلامت بدن مادر و جنین بسیار خطرناک است چون باعث کاهش وزن و کاهش میزان ویتامین های مورد نیاز بدن میشه. احتمال تولد نوزاد سالم با ورن ایده آل در مادرانی که تغذیه خوب دارن و رژیم نمی گیرن بیشتر هست. خانوم های باردار علاوه بر اینکه نباید رژیم بگیرن بلکه باید هر ماه مقداری وزن اضافه کنن تا دوران بارداری رو به طور طبیعی سپری کنن. تست بارداری با خمیردندان - آیا این روش درست است؟
هر چهار ساعت یك بار، یك غذای كم حجم میل كنید
خانوم های باردار باید هر چند ساعت یک بار یک غذای سبکی بخورن. شاید احساس کنین که سیر هستین اما نوزاد شما گرسنه است و نیاز به دریافت مواد غذایی از طرف شما دارد. برای خانوم هایی که دچار ویار و تهوع هستن مصرف غذا در چندین وعده اما سبک خیلی بهتره از مصرف غذا در 3 وعده اما سنگین، است. درمان سرماخوردگی در بارداری با روش های طبیعی و خانگی
ممنون از اینکه با زیبامون همراه بودین.