آبله مرغان یه بیماری ویروسی و واگیر داره که معمولا در زمان کودکی برای بیشتر افراد اتفاق میافته اما ممکنه بسیاری از افراد در سنین بالاتر نیز با این بیماری مواجه بشن! از علائم شایع این بیماری می تونیم به تب، سردرد (برای رفع سردرد چه کنیم)، جوش های قرمز روی پوست بدن، خارش پوست و ... اشاره کنیم. این بیماری در ابتدا علائمی مثل سرماخوردگی داره و کم کم دانه های ریز و قرمز روی قسمت های مختلف بدن ایجاد میشه! در این قسمت با تعدادی از روش های درمانی موثر برای آبله مرغان و زونا در کودکان و بزرگسالان اشاره می کنیم. با ما همراه باشید.
زونا چیست؟
زونا نیز نوعی بیماری ویروسی هست که عامل ایجاد کننده آن، ویروس واریسلا زوستر یا همان عامل آبله مرغان هست. در واقع نظریه ای که در رابطه با این بیماری وجود داره این هست که بیماری زونا پس از ابتلا و بهبودی آبلهمرغان به صورت نهفته در سلولهای عصبی واقع در گانگلیون خلفی نخاع باقی میمونه و با یک عامل تحریکی یا نقص سیستم ایمنی دوباره فعال میشه. در این حالت بیماری موضعی دردناکی ایجاد میشه که با نام زونا شناخته میشه. از نشانههای زونا میتونیم به تاولهای منطقهای یا کوچکی که کنار هم و در امتداد یک عصب محیطی ایجاد میشن اشاره کنیم که با درد خنجری و سوزش همراه هستند. این تاولها بیشتر در پوست سینه و پشت ایجاد میشن و مثل آبلهمرغان بسیار مسری هستند. لازمه بدونید که ابتلا به زونا در هر سنی ممکنه رخ بده، اما در افراد بالای 50 سال بیشتر شیوع داره.
درمان خارش آبله مرغان و زونا
این بیماری معمولا 10 تا 12 روز طول می کشد و در این مدت پوست بدن خارش بسیار زیادی خواهد داشت. همانطور که گفته شد این بیماری واگیردار است و اگر فرزندانتان به آن مبتلا شد باید به مدرسه نرود و در طول دوره درمان در خانه بماند. بزرگسالان نیز بهتر است در طول دوره درمان استراحت کنند تا این بیماری از طریق آنان به دیگران منتقل نشود.
برای درمان خارش آبله مرغان و زونا بهتر است از انتی هیستامین ها و پمادهایی که برای این منظور تولید شده اند استفاده کنید. البته با مشورت پزشک می توانید داروهای بهتر و موثرتری را دریافت کنید. حمام کردن با آب ولرم، استفاده از لوسیون و کرم های بدون بود و پوشیدن لباس های نازک و نرم ازدیگر توصیه های مهم برای کم کردن خارش ابله مرغان است.
درمان گیاهی و خانگی آبله مرغان
جوش شیرین براب درمان آبله مرغان
جوش شیرین خارش و سوزش ناشی از آبله مرغان و زونا را تا حد زیادی کم میکنه. نصف قاشق جوش شیرین را در یک لیوان آب حل کنید و لیف نرمی را به این محلول آغشته نمایید. حالا لیف خیس شده با جوش شیرین را روی قسمتهایی که دچار خارش و سوزش است بگذارید و اجازه بدهید خشک شود. راه حل دیگر این است که یک فنجان جوش شیرین را در اب وان حمام بریزید و به مدت نیم ساعت درون این آب استراحت کنید.
جو دوسر برای درمان خارش ابله مرغان
جو دوسر یکی دیگر از درمانهای عالی و موثر خانگی برای خارش آبله مرغان و زونا است. دو فنجان جو دوسر را بکوبید تا پودر شود و سپس آن را در ۲ لیتر آب ولرم بریزید تا حالت خمیری و نرم پیدا کند. حالا این خمیر را به تمام قسمت های بدنتان آغشته کنید و اجازه دخید به مدت 15 تا 20 دقیقه روی پوستتان بماند و بعد پوست را با آب ولرم بشویید.
روغن اسطوخودوس برای درمان آبله مرغان
روغن اسطوخودوس اهم برای درمان و هم برای کاهش سوزش و خارش ناشی از بیماری آبله مرغان و زونا بسیار موثر است. روغن اسطوخودوس را با مقدار کمی از روغن های حامل مثل روغن نارگیل یا بادام رقیق کنید، روی ناحیهی آسیبدیده پوست بمالید و بگذارید تا خشک شود. این کار را روزی ۲ بار تکرار کنید.
9 درمان خانگی برای از بین بردن جای آبله مرغان
درمان سریع آبله مرغان با عسل
عسل یکی از مواد طبیعی و عالی برای درمان آبله مرغان و زونا است. برای استفاده از این روش باید عسل طبیعی و خام را تهیه کرده و مقدار کمی از ان را روی قسمت هایی از پوست که دچار آبله مرغان شده است قرار دهید. با تکرار مداوم این روش به سادگی این بیماری و خارش ناشی از ان درمان خواهد شد.
درمان سریع ابله مرغان در کودکان
اگر کودک شما نوزاد است یا دستگاه ایمنی او ضعیف است و در معرض آبله مرغان قرار گرفته یا علائم آن را دارد بلافاصله با پزشک تماس بگیرید. همچنین اگر هر یک از علائم زیر بروز کرد باید فورا با پزشک تماس بگیرید: سرفه ، تشنج ، تنفس سریع ، خواب آلودگی غیرعادی ، یا عدم تعادل هنگام راه رفتن.
خارش پوست کودکان را می توانید با لوسیون کالامین کمتر کنید و پوست بدن کودک را در آب ولرم و جوش شیرین شست و شو دهید. برای کاهش تب کودکان توصیه می شود از استامینافون مخصوص کودک استفاده کنید و مایعات زیادی به او بدهید! بهتر است کودک را از افرادی که احتمال ابتلا آن ها به این بیماری وجود دارد دور نگه دارید! آبله مرغان در کودکان 7 تا 10 روز طول می کشد.
درمان سریع آبله مرغان در بزرگسالان
شدت عوارض آبله مرغان و زونا ممکن است در بزرگسالان بیشتر باشد. مشکلات عفونی و سرفه های شدید، خواب آلودگی های غیر طبیعی، نداشتن تعادل و تیرگی نقاط قرمز همه نشان دهنده عفونت و تشدید عوارض این بیماری است.
افرادی که در بزرگسالی به این بیماری مبتلا می شوند باید از غذاهای سرخ شده، سنگین، فست فودها ، بودار و محرک پرهیز کنند و بیشتر از مواد غذایی که دارای طبع خنک و معتدل هستند استفاده نمایید. استفاده از عرق شاطره کاسنی، آب خرفه به همراه سکنجبین، انواع آش ها و سوپ ها، آب لیموشیرین، هندوانه، اسفرزه، آب سیب، خاک شیر، تخم شربتی به دلیل طبع خنک و معتدل آن موجب کاهش عوارض آبله مرغان، شستشوی معده و کاهش تب می شوند.
استفاده از مخلوط سدر و ماست به همراه شاتره و گل ختمی حدود یک ساعت بر روی پوست، موجب کاهش خارش و حساسیت در بزرگسالان می شود و همچنین استفاده از روغن شترمرغ، روغن بابونه یا عصاره آلوئه ورا می تواند موج از بین رفتن جای آبله مرغان در پوست می شود.