احساسات درونی ما می توانند تاثیر مستقیمی بر روی بدن و سلامت ما بگذارند. در واقع می توان گفت احساسات هر فرد می تواند روح و جسم فرد را تحت تاثیر قرار دهد. اما باید بتوانیم احساسات خود را کنترل کنیم تا سلامت جسم و روان خوبی داشته باشیم. در ادامه این مطلب به بررسی انواع احساسات و تاثیرات آن ها بر بدن می پردازیم.
احساس عشق
زمانی که احساس عشق به شما دست می دهد دچار یکسری تغییرات روحی و جسمی می شوید مثلا ضربان قلبتان تند می شود و یا دست هایتان خیس از عرق می شوند. همچنین این احساس عشق می تواند در روح و روان شما ایجاد حس شادی و اعتماد به نفس کند. زمانی که شما سرشار از احساسات عشقی هستید در واقع سلامت قلب شما افزایش می یابد و دردهایتان تسکین می یابند. به همین علت است که افراد متاهلی که زندگی سرشار از عشق دارند از افراد مجرد بیشتر عمر می کنند.
احساس خشم و اضطراب
سعی کنید هیچ وقت باعث ایجاد احساس خشم درون خود نشوید چون این احساس تاثیرات بدی را بر بدن می گذارد. زمانی که احساس خشم می کنید دچار بی خوابی و سردرد می شود و در واقع انگار تمام دردهای دنیا به سراغ شما می آیند. احساس اضطراب می تواند خطر سکته های قلبی و مغزی را در افراد افزایش دهد.
احساس افسردگی
در جامعه امروز احساس افسردگی در افراد زیاد دیده می شود. افسردگی نوعی اختلال ذهنی است که می تواند منجر به دردهای عاطفی شود. افسردگی می تواند عامل بروز بسیاری از دردها و بیماری ها باشد. کسی که افسرده است در واقع آرامش روانی ندارد و دچار بیخوابی می شود.
احساس ترس
زمانی که احساس ترس به سراغ شما می آید جریان خون از دست و پا و صورت شما محدود می شود و به سمت ماهیچه ها و عضلات بدن شما حرکت می کند تا بتوانید به خوبی با ترس خود بجنگید و مقابله کنید.
احساس نفرت
سعی کنید هیچوقت دچار حس نفرت نشوید چون کنترل و مهار کردن آن از تمام احساسات دشوارتر است و عواقب بدی برای سلامتی بدن دارد. زمانی که احساس نفرت می کنید ضربان قلب شما کاهش می یابد و دچار تهوع و درد معدع می شوید. برای مهار این حس چندین نفس عمیق بکشید و آن حس را از ذهنتان بیرون کنید و به جای حس نفرت حس مثبت و مهربانی داشته باشید. تاثیر استرس بر ظاهر
احساس خجالت
احساس خجالت معمولا دو نوع است. یکی سالم و دیگری ناسالم. اگر فرد دچار احساس سالم خجالت شود معمولا اعتماد به نفس خود را از دست نمی دهد. اما اگر به شگل ناسالم احساس خجالت دچار شود مدام دچار اضطراب و تپش قلب می شود. برای رهایی از این مشکل باید دست از مقایسه خود با دیگران بردارید و در خودتان حس اعتماد به نفس را ایجاد کنید و از نظرات دیگران نترسید. هورمون های شادی آور را بشناسید
احساس غرور و تحقیر دیگران
ایجاد احساس غرور نسبت به دیگران باعث ایجاد معده درد و افزایش فشارخون می شود. اگر معذرت خواهی برای شما کار دشواری است از این روش ها استفاده کنید: دست از کمالگرایی بکشید و شکست هایتان را به منزله ی فرصتی برای تلاشی بهتر بدانید. احساس همدلی بیشتری نسبت به دیگران داشته باشید و سعی کنید احساسات آن ها را درک کنید.
احساس حسادت
کسانی که احساس حسادت بیش از اندازه نسبت به کسی یا چیزی می کنند در واقع به طور مستقیم به قلب خود آسیب می زنند. فردی که حس حسادت داشته باشد به روابط خود با دیگران هم آسیب می زند. از دیگر عوارض احساس حسادت کم اشتهایی، افزایش یا کاهش وزن چشمگیر، بیخوابی، مشکلات معده را می توان نام برد. برای جلوگیری از ایجاد این حس باید دست از مقایسه خود با دیگران بردارید. 25 واقعیت شگفت انگیز در مورد بدن انسان
احساس شادی
این احساس سلامتی قلب را افزایش می دهد، سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و عمر طولانی تری به ما می بخشد. به علاوه، احساس شادی به ما کمک می کند بر اضطراب خود غلبه کنیم. از همین حالا احساس شادی در خود ایجاد کنید. کسی را که دوستش دارید در آغوش بگیرید، نه برای تحت تأثیر قرار دادن دیگران بلکه برای خودتان و هر طور مایل هستید لباس بپوشید و فراموش نکنید که لبخند بزنید. علاوه بر این، خواب شبانه ی مناسبی داشته باشید. و مهم تر از همه آنکه از زندگی خود لذت ببرید. تاثیرات موزیک غمگین بر روی احساسات