دکتر پژمان مباشر، متخصص پوست و مو میگوید: خارش مزمن حتماً نیاز به پیگیری دارد. شایعترین علتهای خارش مزمن میتوانند خشکی پوست و بیماری اگزمای پوستی باشد اما دلایل دیگری هم میتوانند خارش مزمن پوستی را به دنبال داشته باشند. وی تأکید میکند که خارش مزمن پوست میتواند درزمینهٔ اختلالات کلیوی یا کبدی، بیماری التهابی روده، بیماریهای خونی، اختلالات غددی مانند پرکاری یا کمکاری تیروئید و در برخی موارد نادر هم به دلیل بدخیمیهای داخلی باشد. البته ذکر این موارد به این معنا نیست که هر فردی مبتلابه خارش مزمن باشد، الزاماً به چنین بیماریهایی هم مبتلا خواهد بود اما لازم است که برای تشخیص علت خارش، حتماً با یک متخصص پوست مشورت شود. درمان خارش سر
خشکی پوست
یکی از علل اصلی خارش سر، شوره سر است که به دلیل خشکی پوست اتفاق میافتد، اما در معاینه بیمار باید رنگ پوست، نوع پوستهریزی، قرمزی و هرگونه تغییرات ظاهری پوست بررسی شود.
نوع شوینده
برای علت یابی، باید به نوع شوینده نیز دقت کرد. شوینده مناسب باید بر اساس مقدار چربی پوست انتخاب شود. در صورتی که شامپو نامناسب باشد، بعد از حمام پوست سر فرد خارش پیدا میکند. بعضی افراد هم برای شستن موی سر از صابون استفاده میکنند. صابون شوینده مناسبی برای موی سر نیست و باعث کدر شدن موها میشود.
بیماری های پوستی
باید به بیماریهای پوستی هم توجه داشت. بیماریهای پوستی در پوست سر هم ممکن است ایجاد شوند. *بیماری درماتیت سبورئیک Seborrhoeic dermatitis گاهی همه نقاط بدن را درگیر میکند و با پوستهریزی، شوره و قرمزی همراه است. بیماری دیگر پسوریازیس است که این بیماری نیز باعث قرمزی در پوست سر میشود، ولی پوستهریزیها به رنگ نقرهای و صدفی هستند. خارش در بعضی بیماران وجود دارد.
درمانهای خانگی بهبود خارش سر
• درصورت خشك بودن پوست سر، كمی روغن ولرم ازجمله روغن زیتون به پوست سر بمالید و بگذارید یك شب كامل روی موها بماند یا اینكه چند ساعت قبل از حمام كردن لایهای از سس مایونز به موها بمالید.
• یك سهم گیاه هاماملیس را با ۲ سهم آب معدنی مخلوط و مو و پوست سر را خوب خیس كنید و ماساژ دهید و پس از چند دقیقه بشویید.
• جوش شیرین را در آن حل كنید و بهطور مستقیم روی پوست سر بمالید و پس از چند دقیقه با آب بشویید.
• ژل گیاه آلوورا را به كف سر بمالید و پس از ۱۵ دقیقه با شامپو بشویید.
• چای بابونه نیز خارش سر را تسكین میبخشد.
• درصورت استفاده از درمانهای فوق اگر مشكل برطرف نشد بهتر است به متخصص پوست مراجعه شود.