قند و شکر مصنوعی اگر بیش از حد مجاز مورد استفاده قرار بگیرند ممکن است مشکلاتی را همچون چاقی، التهاب لثه، افسردگی، مشکلات قلبی، آسیب کبدی و دیابت را به همراه داشته باشد.
امروزه بسیاری از افراد نمیتوانند مانع از مصرف قند در رژیم غذایی شده و به گونهای به آن اعتیاد پیدا کردهاند. پزشکان معتقدند که مقدار مجاز مصرف شکر برای خانمها 6 قاشق چای خوری و برای آقایان 9 قاشق چای خوری در روز است. اما این میزان در بسیاری از کشورها بیش از 20 قاشق چای خوری است.
با رعایت چند نکته و ایجاد تغییراتی در سبک زندگی و با جایگزین کردن مواد غذایی دیگر میتوان مصرف شکر را کاهش داد. با زیبامون دات کام همراه باشید.
چگونه مصرف قند و شکر را کاهش دهیم؟
1. اجتناب از مصرف شیرینکنندههای مصنوعی یک از سادهترین و اولین راهها برای کاهش مصرف قند و شکر است. مواد غذایی شیرین کالری بسیار بالایی دارند و علاوهبر اضافه وزن خطر ابتلا به دیابت را نیز افزایش میدهند.
2. یک راه بسیار مناسب و خوب دیگر این است که همیشه خوراکیهای طبیعی و سالم همراه خود داشته باشید و به عنوان میان وعده از آنها استفاده کنید. انواع میوهها، سبزیجات، پاپ کورن، بادام زمینی، کشمش، چوب شور، شکلات تلخ و ... میتوانند یک میان وعده سالم و مقوی باشند و مانع از مصرف خوراکیهای شیرین و مضر شوند.
3. خوراکیهای شیرین باعث ایجاد اشتهای کاذب شده و گرسنگیهای مکرری را برای بدن ایجاد میکنند. برای مواجه با این مشکل باید از یک برنامه غذایی غنی از پروتئین استفاده کنید. غذاهای پروتئینی دیرتر هضم شده و باعث میشوند تا مدت زمان بیشتری احساس سیری داشته باشید. غذاهایی مانند مرغ، ماست، تخم مرغ، آجیل، لوبیا، نخود، عدس و ... ررا در برنامه غذایی اصلی خود بگنجانید .
4. گاهی ممکن است احساس تشنگی با احساس گرسنگی و هوس چیزی شیرین اشتباه گرفته شود. این یک نیاز ناگهانی برای مصرف مواد غذایی خاص بوده و ممکن است با نوشیدن یک لیوان آب برطرف شود. نوشیدن آب یکی از راههای ساده و آسان برای کنترل مصرف غذاهای شیرین است. علاوهبراین، هوس خوردن مواد غذایی شیرین یکی از نشانههای کمآبی بدن نیز هست.
5. دارچین یکی دیگر از مواد غذایی مفید و موثر برای کاهش و کنترل مصرف قند و مواد غذایی شیرین است. دارچین باعث کنترل سطح قندخون میشود. نوشیدن چای دارچین در طول روز را فراموش نکنید.
6. کمبود خواب نیز یکی دیگر از دلایل تمایل مصرف غذاهای پرکالری و شیرین است. در واقع میل به تنقلات ارتباط مستقیمی با کمبود خواب دارد. بنابراین برای مهار میل مصرف به شکر و غذاهای شیرین لازم است تا از یک خواب مناسب و خوب بهرهمند باشید.
7. جویدن آدامسهای بدون قند یکی از روشهای بسیار موثر و مفید در کاهش هوس خوردن غذاهای شیرین است. همیشه آدامس با طعم نعنا و بدون قند همراه خود داشته باشید.
8. گرسنگی و کمبود مواد مغذی در بدن یکی از عوامل کلیدی افزایش مصرف قند و غذاهای شیرین است. بنابراین برای جلوگیری از گرسنگی لازم است تا وعدههای غذایی اصلی و مفید زمان مشخص و مناسبی مصرف شوند. اگر حداقل 3 تا 5 ساعت فاصله بین وعدههای غذایی باشد، میزان مصرف خوراکیهای غیر مفید نیز کاهش مییابد.
9. پیادهروی سریع یکی دیگر از راههای کاهش مصرف غذاهای مضر به ویژه شکر است. پیاده روی در مرحله اول احساس گرسنگی را در بدن کاهش میدهد و در مرحله بعدی با افزایش ترشح اندروفین، احساس خوبی را در بدن ایجاد کرده و باعث کاهش هوس خوردن مواد غذایی شیرین خواهد شد.