اپیلاسیون اصطلاحی است که برای رفع دائمی موهای بدن به کار میرود و بر حسب ناحیهای از بدن که در آن قسمت اپیلاسیون صورت میگیرد، به اسم همان ناحیه نامیده میشود. برای انجام اپیلاسیون روشهای متعددی وجود دارند و خانمها برای انجام آن دلایل و باورهای مختلفی دارند. یکی از این دلایل، تمیزی و بهداشتی بیشتر است ولی با وجود این دلیل آیا شده که با خود بگویید ایا انجام اپیلاسیون میتواند با خطراتی همراه باشد یا نه؟ نکات مهم درباره اپیلاسیون
آسیب بافت پوست قسمتهای حساس هنگام اپیلاسیون
دکتر احسانی، متخصص پوست میگوید: نه، قسمتهای داخلی ناحیه تناسلی، غدد لنفاوی زیربغل و بافت پستان، بهسادگی تحتتاثیر عواملی مانند اپیلاسیون قرار نمیگیرند و آسیب نمیبینند. با این حال، از آنجا که این مناطق بدن، مناطق حساس و نسبتا مرطوبی هستند و احتمال وجود میکروبهای مختلف در آنها بیشتر است، خطر ایجاد التهابهای فولیکولیت پس از اپیلاسیون موهای زائد هم بالاتر میرود. برخلاف باور برخی از مردم، اپیلاسیون موهای زائد زیربغل یا اطراف پستان، ربطی به ابتلا به سرطان و ایجاد غدههای بدخیم سرطانی در این نواحی ندارد. در موارد نادری هم اگر اپیلاسیون درست و بادقت انجام نشود، ممکن است مویرگهای زیر پوست نازک این نواحی در اثر شدت کشش پوست، دچار پارگی شوند و خونریزیهای خفیف زیرپوستی، کبودی و سیاهی پوست این نقاط از بدن پس از اپیلاسیون اتفاق بیفتد. چگونه بعد از اپیلاسیون بدن جوش نزنیم
استفاده از پماد بعد از اپیلاسیون نقاط حساس
از آنجا که موهای این قسمتهای بدن کمی ضخیمتر و دارای ریشههای محکمتری نسبت به موهای سایر قسمتهای بدن است، امکان ایجاد التهابهای پوستی در اثر اپیلاسیون موهای زائدشان وجود دارد و برای پیشگیری از این التهابها، استفاده از پمادهایی مانند بتامتازون توصیه میشود. البته حواستان باشد این پماد، نوعی داروی کورتونی است و استفاده از آن فقط برای یک یا 2 مرتبه اشکالی ندارد.
استفاده از کرمهای مرطوبکننده یا پودر بچه برای پیشگیری از التهاب پوست
استفاده از مرطوبکنندهها میتواند کمککننده باشد اما آغشته کردن این نواحی حساس بدن به پودر بچه، توصیه نمیشود و کار درستی نیست.
آقای دکتر! برخی افراد معتقدند استفاده از روش اپیلاسیون، احتمال ایجاد موهای زیرپوستی را در قسمتهایی از بدن که موهای ضخیمتری دارند بیشتر میكند. بههمین دلیل باید بعد از هر 4 یا 5 مرتبه اپیلاسیون، یک یا 2بار هم موهای این قسمتها را با تیغ از بین برد. آیا چنین اعتقادی درست است؟ نهچندان؛ چون امکان و دلیل ایجاد موهای زیرپوستی در افراد متفاوت است. یعنی ممکن است نوع و جنس پوست یک نفر بهگونهای باشد که پس از اپیلاسیون دچار موهای زیرپوستی نشود و فرد دیگری با تراشیدن موهای زائد با موهای زیرپوستی مواجه شود. اپیلاسیون کل بدن درست یا غلط؟
امکان انتقال بیماریهای پوستی، بهخصوص در ناحیه تناسلی
ممکن است در آرایشگاه، تمام موارد بهداشتی رعایت نشود و از موم و ظرفهای مشترکی برای چند مشتری استفاده شود. در این صورت امکان انتقال انواع ناراحتیهای پوستی قارچی و ویروسی مانند تبخال، زردزخم و حتی زگیل وجود خواهد داشت. بد نیست بدانید که احتمال انتقال این ناراحتیهای پوستی در صورتی که شما یا فرد ناقل دچار ضایعات پوستی باشد، بیشتر خواهد بود.
نتیجه گیری
هیچ روش دائمیای برای رفع موهای زائد وجود ندارد. با این حال، اگر جزو افراد پرمو هستید یا میخواهید تاحد زیادی از شر موهای زائد ناحیه تناسلی و زیربغلتان خلاص شوید، میتوانید از لیزر کمک بگیرید. البته لیزر هم نمیتواند موها را بهطور کامل از بین ببرد، اما تعداد آنها را تاحد بسیار زیادی کم میکند و باعث نازکشدن موهای باقیمانده میشود. افرادی که حدود 6 جلسه، لیزر موهای زائد انجام بدهند، دیگر نیازی به اصلاح مرتب موهای زائد خود ندارند زیرا بعد از این جلسهها، سرعت رشد موها و تعداد آنها بهقدری کم میشود که شاید نیاز به حذف موهای زائد، به یک بار در سال محدود شود.