سفارش کالا و خدمات زیبایی

تخم کتان و خواص درمانی آن

دسته: سلامت تاریخ نگارش: ۱۴ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۷:۳۹
5
تعداد رای‌دهندگان: 3860

تخم کتان یکی از قدیمی‌ترین مواد غذایی مصرف شده توسط انسان‌هاست. طعم و عطر دلپذیر و ارزش غذایی بالای آن، باعث محبوبیت این بذر شده است. با خواص این بذر بیشتر آشنا شوید!

تخم کتان و خواص درمانی آن

تخم کتان دانه‌ای به رنگ قهوه‌ای یا طلایی رنگ دارد. این بذر حاوی سه عنصر تغذیه‌ای مفید شامل اسیدهای چرب امگا3، لیگنان و موسیلاژ است. علاوه‌بر این تخم کتان حاوی دو فیبر محلول و نامحلول، ویتامین 11B، پروتئین، مس، منگنز، فسفر، روی و سلنیوم می‌باشد.

زنان باردار، مادران شیرده، افراد مبتلا به سرطان پروستات، تری گلیسیرید بالا و کم کاری تیروئید در مصرف تخم کتان باید احتیاط کنند و قبل از مصرف با پزشک خود مشورت نمایند.

در این قسمت از زیبامون دات کام با برخی از خواص این بذر بیشتر آشنا خواهید شد. با ما همراه باشید.

 

خواص درمانی تخم کتان

 

سلامت قلب

بذر کتان حاوی مواد مغذی بسیاری برای حفظ سلامت قلب است که می‌تواند از بدن در برابر بسیاری از بیماری‌های قلبی محافظت کند. این بذر، سرشار از چربی‌های اشباع‌نشده از جمله اسیدهای چرب امگا3 است که برای قلب بسیار مفید هستند. تحقیقات نشان داده است، افرادی که از یک رژیم غذایی غنی از اسیدهای چرب امگا3 پیروی می‌کنند، کمتر دچار حملات قلبی می‌شوند.

 

کاهش کلسترول

مصرف منظم تخم کتان می‌تواند به کاهش کلسترول بدن کمک کند. مطالعات در این زمینه نشان داده است که مصرف روزانه 100 میلی‌گرم از بذر کتان، در کاهش سطح کلسترول خون و همچنین کاهش خطر ابتلا به بیماری کبد در مردان موثر است. تخم کتان حاوی فیبر محلول است که از جذب کلسترول در بدن جلوگیری می‌کند.

 

تخم کتان

 

کاهش وزن

اسیدهای چرب امگا3، فیبر و لیگنان موجودر در بذر کتان به کاهش وزن کمک بسیاری می‌کنند. چربی سالم و فیبر باعث سرکوب کردن اشتها و سیر نگه‌داشتن بدن شده و از این طریق منجر به کاهش وزن می‌شوند. علاوه‌بر این بذر کتان حاوی ویتامین‌های B، پتاسیم، منیزیم، و روی است که برای کاهش وزن ضروری هستند.

استفاده از تخم کتان در سالاد، سوپ، ماست و یا به صورت مخلوط با آب در کاهش وزن بسیار موثر است.

 

تثبیت قندخون

مصرف روزانه تخم کتان می‌تواند سطح قندخون را در افراد مبتلا به دیابت نوع2 بهبود بخشد. تحقیقات نشان داده است، افرادی که از بذر کتان در رژیم غذایی خود استفاده می‌کنند دارای سطح قندخون پایینتری نسبت به سایرین هستند.

علائم دیابت چیست؟

 

روغن تخم کتان

 

بهبود سلامت دستگاه گوارش

تخم کتان دارای فیبر بالایی است که برای سلامتی سیستم گوارشی ضروری است. فیبر به بهبود جذب مواد مغذی توسط روده، کمک بسیاری می‌کند. اسیدهای چرب امگا3 در تخم کتان، از پوشش دستگاه گوارش محافظت کرده و به حفظ سلامت آن کمک می‌کنند.

روغن بذر کتان یک مسهل طبیعی است و می‌تواند یبوست را کاهش دهد. برای اثربخشی بهترف بذر کتان را همراه با مقدار زیادی آب مصرف کنید. افرادی که دچار اختلالات گوارشی مزمن، اسهال و ... هستند از مصرف بذرکتان خودداری کنند.

 

برطرف کردن مشکلات مو

بذر کتان غنی از اسیدهای چرب امگا3 است که برای تغذیه‌ی فولیکول‌های مو مفید بوده و آن‌ها را قوی و سالم نگه می‌دارد. ویتامین E موجود در بذر کتان، تغذیه‌ی مناسبی را برای ریشه مو و پوست سر فراهم کرده و با درمان ریزش مو از طاسی جلوگیری می‌کند. برای بهره‌مندی از خواص تخم کتان، استفاده از آن در برنامه غذایی توصیه می‌شود.

 

فواید خرمالو برای سلامتی در فصل پاییز

توجه: مقالات و توصیه‌های "زیبامون" برگرفته از برترین و به‌روزترین منابع بین‌المللی هستند، اما به تمامی کاربران گرامی اکیدا توصیه می شود قبل از انجام موارد درمانی حتما با پزشک خود مشورت نمایند.

ارسال به دوستان در
تلگرام
فیسبوک
امتیاز دهید: ۱ ۲ ۳ ۴ ۵
سفارش کالا و خدمات زیبایی
پیشنهاد امروز ما
نظر خود را ثبت کنید