شاید شما هم درباره کلاژن و فواید آن در بدن و زیبایی پوست زیاد شنیده باشید و برایتان جالب باشد که بخواهید بدانید که این ماده چگونه ماده ای است و کاربرد آن چیست و همچنین چه ارتباطی با زیبایی پوست و جوانی دارد؟ سوال مهم دیگر نیز این است که اگر مصرف چنین ماده ای تا این حد ضرورت دارد، چگونه باید منابع آن را دریافت کرد؟
کلاژن پوست چیست؟
کلاژن پروتئینی است که در بخش خارجی سلول های جانوری وجود دارد و فراوان ترین پروتئین بدن محسوب می شود. این پروتئین به صورت رشته های کلاژن و در غالب 4 فرم کلی در تمام بافت های بدن مانند استخوان، دندان، غضروف، ماهیچه و پوست حضور دارند که سبب سفتی و انسجام این بافت ها می گردد.
در لایه میانی پوست، این کلاژن است که به رشد سلول های جدید کمک می کند و همچنین در جایگزینی و ترمیم سلول های مرده مورد نیاز است.
چرا تحریک کلاژن سازی در بدن مهم است و ضرورت دارد؟
تولید کلاژن با افزایش سن کاهش می یابد و این روند کاهشی تقریبا از سن 20 سالگی آغاز می گردد و به همین خاطر است که از این سن به بعد، جای زخم ها و لک ها بیشتر باقی می ماند و ماننند دوران کودکی و نوجوانی خوب ترمیم نمی شود. کاهش تمامیت ساختاری پوست، شکل گیری خطوط و چین و چروک در آن، شل شدن و افتادگی پوست و همچنین تضعیف غضروف در مفاصل از عوارض کاهش تولید این ماده است.
تزریق کلاژن در پوست نیز برای جبران همین کاهش تولید آن است که به ترمیم سلول ها و کاهش چین و چروک می انجامد. ضمن اینکه کلاژن هم مانند تمام پروتئین های بدن از اسیدهای آمینه ساخته شده است که می توان با تغذیه، منابع آن را تامین کرد.
اسیدهای آمینه و دیگر مواد لازم برای پشتیبانی از ساخت کلاژن
پرولین: موجود در سفیده تخم مرغ، گوشت، پنیر، سویا و کلم پیچ.
آنتوسیانیدین: موجود در تمشک، ذغال اخته و گیلاس.
ویتامین C: موجود در مرکبات مانند پرتقال، کلم بروکلی، فلفل و توت فرنگی.
مس: موجود در آجیل، گوشت قرمز و آب معدنی.
ویتامین A: موجود در فلفل، هویج، شلغم، چغندر، زردآلو، زرده تخم مرغ و اسفناج.
دلایل تخریب بافت کلاژن
رژیم غذایی پر از شکر
قرار گرفتن در معرض تابش نور آفتاب
سیگار کسیدن
بعضی اختلالات خود ایمنی در بدن و پوست
با بهترین مواد خانگی ضد پیری آشنا شوید
راز جوانی - بهترین غذاها برای مبارزه با پیری