سفارش کالا و خدمات زیبایی

عمل جراحی دیسک کمر چگونه است و چه نکاتی دارد؟

دسته: خواندنی های روز تاریخ نگارش: ۲۴ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۵
5
تعداد رای‌دهندگان: 215

دیسک کمر یکی از شایع‌ترین مشکلات ستون فقرات است که به‌دلیل بیرون‌زدگی یا پارگی دیسک‌های بین مهره‌ای رخ می‌دهد. این دیسک‌ها مانند بالشتک عمل می‌کنند و به ستون فقرات اجازه می‌دهند تا خم شود و بچرخد. زمانی که دیسک آسیب می‌بیند، می‌تواند به ریشه‌های عصبی فشار وارد کرده و باعث درد و سایر علائم شود.

عمل جراحی دیسک کمر چگونه است و چه نکاتی دارد؟

دیسک کمر یکی از شایع‌ترین مشکلات ستون فقرات است که به‌دلیل بیرون‌زدگی یا پارگی دیسک‌های بین مهره‌ای رخ می‌دهد. این دیسک‌ها مانند بالشتک عمل می‌کنند و به ستون فقرات اجازه می‌دهند تا خم شود و بچرخد. زمانی که دیسک آسیب می‌بیند، می‌تواند به ریشه‌های عصبی فشار وارد کرده و باعث درد و سایر علائم شود. علائم دیسک کمر بسته به محل آسیب و شدت آن می‌تواند متفاوت باشد، برخی از شایع‌ترین علائم عبارت است از کمردرد، بی‌حسی و گزگز، ضعف عضلانی و اختلال در عملکرد روده؛ در ادامه این مقاله همراه ما باشید تا با بیماری دیسک کمر و راه درمان آن بیشتر آشنا شوید.

انواع عمل‌های دیسک کمر

عمل جراحی دیسک کمر یکی از روش‌های درمانی برای تسکین درد شدید و مزمن کمر است که با سایر روش‌های درمانی مانند فیزیوتراپی و دارودرمانی بهبود نیافته است. در این عمل، بخشی از دیسک آسیب‌دیده که روی عصب فشار می‌آورد، برداشته می‌شود. از جمله عوامل تشدیدکننده دیسک کمر می‌توان به بلند کردن اجسام سنگین، نشستن طولانی‌مدت، چاقی، پیری یا آسیب‌‌دیدگی اشاره کرد. انتخاب نوع جراحی به عوامل مختلفی از جمله محل دیسک آسیب‌دیده، شدت آسیب و شرایط عمومی بیمار بستگی دارد. به این نکته توجه داشته باشید که انتخاب نوع جراحی باید توسط پزشک متخصص و باتوجه‌به شرایط فردی بیمار صورت گیرد. در ادامه به برخی از رایج‌ترین انواع عمل‌های دیسک کمر اشاره می‌کنیم.

دیسککتومی میکروسکوپی:

در این روش، جراح با استفاده از یک میکروسکوپ، برش کوچکی در پوست ایجاد و به دیسک آسیب‌دیده دسترسی پیدا می‌کند. سپس با ابزارهای مخصوص، بخشی از دیسک که به عصب فشار می‌آورد را برمی‌دارد. از مزایای این روش می‌توان به برش کوچک‌تر و بهبود سریع‌تر نسبت به روش‌های قدیمی‌تر اشاره کرد. اصولا این نوع جراحی برای کسانی که با مشکل فتق دیسک کوچک تا متوسط مواجه هستند مناسب است.

دیسککتومی آندوسکوپی

در این روش، بخشی از استخوان مهره (لامینا) برداشته می‌شود تا فشار روی عصب کاهش یابد. این نوع جراحی برای کسانی که دچار مشکل تنگی کانال در ناحیه نخاع هستند، مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این نوع عمل برش بزرگ‌تری ایجاد می‌شود و دوره نقاهت طولانی‌تر نسبت به روش‌های دیگر دارد.

فیوژن ستون فقرات

در این روش، دو مهره مجاور به هم جوش داده می‌شوند تا حرکت بین آن‌ها محدود و از فشار بر روی عصب جلوگیری شود. محدود شدن حرکت کمر، دوره نقاهت طولانی‌تر و احتمال نیاز به جراحی مجدد، از جمله معایب این روش است که موجب ترس بیماران از انجام آن می‌شود. این عمل برای کسانی که از درد مزمن کمر رنج می‌برند، دچار شکستگی مهره‌، انحراف ستون فقرات و تنگی کانال نخاعی هستند، مناسب است.

دیسککتومی لیزری

یکی از رایج‌ترین روش‌های عمل دیسک کمر دیسککتومی لیزری نام دارد. در این روش از لیزر برای تبخیر بخشی از دیسک استفاده می‌شود و هیچ نوع برش و جراحی بر روی حشوه ستون فقرات بیمار ایجاد نمی‌شود. این نوع عمل برای افرادی که علائمی مانند درد سیاتیک، بی‌حسی و ضعف در پاها را تجربه می‌کنند، مناسب است. دوره نقاهت این روش بسیار کوتاه‌مدت است و با انجام تعدادی از دستورات مهم پزشکی مراحل درمان تکمیل می‌شود.

چه زمانی باید عمل جراحی دیسک کمر را انجام دهیم؟

اگر درد کمر شما به‌قدری شدید باشد که به فعالیت‌های روزمره شما اختلال وارد کند و با داروهای مسکن و سایر درمان‌های غیر جراحی بهبود نیابد، ممکن است جراحی لازم باشد. در بسیاری از موارد، جراحی دیسک کمر می‌تواند درد را به‌طور قابل توجهی کاهش دهد و کیفیت زندگی را بهبود بخشد. شاید برایتان سوال باشد که «آیا عمل دیسک کمر خطرناک است؟» باید به شما بگوییم که مانند هر جراحی دیگری، جراحی دیسک کمر نیز با خطراتی مانند عفونت، خونریزی و آسیب به اعصاب همراه است و دوره نقاهت این عملی کمی طولانی است. به این موضوع توجه داشته باشید که برای انجام این عمل پزشک باتوجه‌به شرایط خاص شما، مزایا و معایب جراحی را برایتان توضیح خواهد داد و به شما کمک می‌کند تا بهترین تصمیم را بگیرید.

دریافت نوبت اینترنتی دکتر حسن محمدی جراح مغز و اعصاب

اکنون که با دیسک کمر، علائم و انواع عمل‌های آن آشنا شدید، زمان آن رسیده که بهترین پزشک را انتخاب کنید تا بتواند با تشخیصی درست، بهترین راه درمان را به شما معرفی کند. برای دریافت مشاوره و یا رزرو نوبت با دکتر حسن محمدی جراح مغز و اعصاب کافی‌ست به سایت دکترتو مراجعه کنید.

دکتر حسن محمدی در چه زمینه‌ای فعالیت می‌کند؟

دکتر حسن محمدی متخصصی مجرب در زمینه جراحی مغز و اعصاب است. ایشان با سال‌ها تجربه و دانش تخصصی در تشخیص و درمان طیف وسیعی از بیماری‌های مرتبط با مغز و نخاع مهارت بالایی دارد. ازجمله زمینه‌های تخصصی دکتر حسن محمدی می‌توان به تشخیص و برداشت انواع تومورهای مغزی و نخاعی با استفاده از تکنیک‌های جراحی پیشرفته، درمان بیماری‌هایی مانند آنوریسم مغزی، مالتیپل اسکلروزیس و سکته مغزی، جراحی و درمان آسیب‌های ناشی از تصادفات، سقوط و سایر ضربه‌های وارد شده به نخاع، تشخیص و درمان انواع دردهای مزمن مانند سردردهای میگرنی، دردهای گردن و کمر و انجام انواع جراحی‌های دیسک کمر مانند دیسککتومی و میکرودیسککتومی اشاره کرد. همچنین تخصص و تجربه بالا، به‌روز بودن دانشو استفاده از تجهیزات پیشرفته از ویژگی‌های مهم دکتر محمدی است.

در آخر

در این مقاله سعی کردیم شما را با بیماری دیسک کمر و انواع عمل‌های آن آشنا کنیم. تصمیم‌گیری برای انجام عمل دیسک کمر، انتخابی مهم است که باید با مشورت پزشک متخصص و پس ‌از بررسی دقیق تمام جوانب انجام شود.

 

توجه: مقالات و توصیه‌های "زیبامون" برگرفته از برترین و به‌روزترین منابع بین‌المللی هستند، اما به تمامی کاربران گرامی اکیدا توصیه می شود قبل از انجام موارد درمانی حتما با پزشک خود مشورت نمایند.

ارسال به دوستان در
تلگرام
فیسبوک
امتیاز دهید: ۱ ۲ ۳ ۴ ۵
سفارش کالا و خدمات زیبایی
پیشنهاد امروز ما
نظر خود را ثبت کنید