یکی از سرطان های مردانه، سرطان پروستات نام دارد که شیوع آن بیشتر در سنین بالای 50 سال مشاهده می شود زیرا با رشد سن غده پروستات هم رشد می کند. این بیماری 4 مرحله دارد و در مراحل اولیه هیچ نشانه ای از خود ندارد بنابراین بهتر است هر دوره چکاپ شوید. راه های درمان و پیشگیری متعدد دارد و بهتر این است که در رژیم غذایی خود دقت لازم را داشته باشید. این سرطان می تواند خطرآفرین باشد و خوب است بدانید احتمال مرگ در آن وجود دارد به همین دلیل است که باید آن را جدی بگیرید، در درمان سهل انگاری نکنید و حتما به بهترین دکتر اورولوژی در تهران مراجعه کنید. ما در این مقاله سعی کردیم برای بهتر شناختن سرطان پروستات و راه های پیشگیری و درمان آن، مطالب جامع و کاملی در اختیارتان قرار دهیم. اگر به اطلاعات بیشتری در این زمینه نیاز دارید می توانید به سایت الودرمان (alodarman.com) مراجعه کنید و یا از سایت هایی نظیر پزشکا، جراحا، جراحتو و تاپتنا کمک بگیرید.
سرطان پروستات چیست؟
سرطان پروستات، یک نوع سرطان در مردان است که غده ای در بدن مردان در ناحیه ای بین مثانه و آلت تناسلی مرد واقع شده است. این غده به اندازه یک گردو است و در جلوی راست روده قرار دارد. سرطان پروستات دومین سرطان شایع بین مردان است به همین دلیل بیشتر مردان و اکثر 50سال به بالا مبتلا به این بیماری می شوند. سرطان ریه، رتبه اول و سرطان روده، رتبه سوم را از نظر شیوع در بین مردان دارند. بنابراین آقایان باید بسیار مراقب سلامت خود و پیشگیری از این نوع سرطان ها و بیماری ها باشند. این سرطان به آهستگی رشد کرده و ابتدا همان غده پروستات را دربر می گیرد و در صورت رشد زیاد به اعضای دیگر بدن هم سرایت می کند. در ادامه این مقاله با علائم و درمان پروستات آشنا خواهید شد پس بهتر است قبل از آن با غده پروستات بیشتر آشنا شوید.
پروستات یک غده عضلانی بیضی شکل که تولید کننده مایع منی است و وظیفه دیگر آن تغذیه و حمل اسپرم است. پروستات در جلوی راست روده و زیر مثانه واقع شده است و عضو بسیار مهمی در بدن مردان می باشد. متاسفانه باید بگوییم سرطان غده پروستات در اوایل هیچ نشانه ای از خود نشان نداده و بسیار خاموش به رشد خود ادامه می دهد و به همین علت است که ابتلا به این سرطان رو به افزایش بوده و مردان با بالا رفتن سن باید حتما مورد چکاب و آزمایش دوره ای قرار بگیرند زیرا این غده با افزایش سن بزرگتر شده و به همین دلیل است که این بیماری در مردان بالای 50 شیوع بیشتری دارد.
علائم سرطان پروستات
نخست برای درمان یا پیشگیری از بروز سرطان غده پروستات باید نسبت به علائم آن آگاهی کافی داشته باشید. همان طور که در قسمت قبل اشاره کردیم، اوایل ابتلا به این سرطان هیچ علائمی نخواهید داشت و پیشنهاد می کنیم برای چکاپ سلامتی خود به پزشک مراجعه کنید. تا همان ابتدا متوجه شوید. اما اگر این سرطان به مراحل پیشرفته صعود کند علائمی خواهد داشت که در این قسمت به علائم پیشرفته سرطان غده پروستات می پردازیم:
- اختلال در دفع ادرار
- مشاهده خون در مایع منی و ادرار
- مشکلات بسیار در موضع درگیرشده
- احساس درد در ران، لگن و کمر
- کاهش وزن قابل مشاهده
- احساس درد و علائم غیر طبیعی در آلت تناسلی
- احساس تخلیه فوری ادرار
- وجود درد در استخوان ها
- ضعف در جریان ادرار
- بی اختیاری ادرار
- حالت تهوع و سرگیجه
در صورت مشاهده هر کدام از علائم بالا بهتر از به پزشک مراجعه کنید و تحت معاینه و چکاپ کامل قرار بگیرید. در صورت تشخیص سرطان پروستات در بدنتان، باید به سرعت مراحل درمان را برای بهبودی هرچه سریع تر شروع کنید. برای شروع و انتخاب روش درمان مناسب توسط پزشک دانستن اینکه سرطان پروستات از کدام نوع است بسیار اهمیت دارد. نوع سرطان، از کدام نوع از سلول های موضع، درگیری شروع شده است تشخیص داده می شود. بنابراین برای نشخیص نوع سرطان باید آزمایشات و معاینات توسط پزشک متخصص مورد بررسی قرار بگیرد. در ادامه به بررسی انواع این سرطان می پردازیم:
- دنوکارسینومای سلول های ترشح کننده حفره ای: این شایع ترین نوع سرطان پروستات است. در این نوع سرطان، سلول های مترشحه در غده پروستات وجود دارد.
- آدنوکارسینومای سلول های ترشح کننده مجراوی: این سرطان غده پروستات رشد و تمایل بیشتری نسبت به آدنوکارسینومای سلول های ترشح کننده حفره ای دارد و در سلول های آدنوکارسینومای سلول های ترشح کننده مجراوی رشد پیدا می کند.
پیشگیری از سرطان پروستات
جهت پیشگیری از ابتلا به این بیماری ها مردان از سنین کم باید مراقبت های ویژه ای را برای کاهش خطر ابتلا به سرطان غده پروستات انجام دهند. زیرا با افزایش سن و رد کردن 50سال ممکن است به این سرطان خطرناک مبتلا شوند. مخصوصا اگر در نزدیکان خود این بیماری ها را مشاهده می کنید نباید نسبت به پیشگیری سهل انگار باشید:
- استفاده از میوه ها و مواد غذایی مقوی و سالم
- داشتن رژیم غذایی مناسب و متعادل
- ورزش حداقل 3بار در هفته
- پرهیز از استعمال دخانیات
- عدم استفاده از مشروبات الکلی
- خودداری افراط در رابطه جنسی
- انجام غربال گیرها و تست های سلامت مردان
- حفظ تناسب اندام
خوب است بدانید رژیم غذایی می تواند به پیشگیری یا درمان سرطان پروستات کمک ویژه ای کند، که در اینجا به معرفی برخی از آن ها پرداخته ایم:
- از مصرف غذا های پرچرب پرهیز کنید.
- میوه و سبزیجات بسیار زیاد بخورید.
- چای سیاه را حذف کرده و چای سبز مصرف نمایید.
- سویا را به غذای روزانه خود اضافه کنید.
- از غذاهای دارای ویتامین D استفاده نمایید.
- آجیل، توت،پیاز و سیر، مرکبات،بروکلی، ماهی سالمون و گوجه فرنگی بخورید.
کلام آخر
سرطان پروستات یک بیماری و نگرانی جدی در خصوص سلامت آقایان است که میلیون ها مرد را در سراسر دنیا تحت تاثیر خود قرار می دهد. با وجود اینکه که می تواند یک تشخیص ترسناک باشد، اما خوشبختانه پزشکان گزینه های درمانی زیادی را برای آن مشخص کرده اند و با تشخیص به موقع، شانس یک درمان موفقیت آمیز برای آن بالا است. بر اساس آخرین تحقیقات و همکاری نزدیک با متخصصان اورولوژی و سایر متخصصان دیگر، مردانی که مبتلا به این بیماری هستند می توانند نقش فعالی در مراقبت از خود داشته باشند و شانس خود را برای بهبود سریع تر بالا ببرند. از اینکه تا پایان این مقاله همراه ما بودید سپاس گزاریم. ما در این مقاله همه مطالبی که باید در مورد بیماری سرطان پروستات می دانستید را به طور کامل پوشش دادیم. برای اطلاعات بیشتر می توانید به سایت الودرمان (alodarman.com) مراجعه کنید.