سفارش کالا و خدمات زیبایی

انواع کامپوزیت دندان + مزایا و معایب

دسته: خواندنی های روز تاریخ نگارش: ۷ آذر ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۵
5
تعداد رای‌دهندگان: 2815

در ادامه مطالب قصد داریم بررسی کنیم که کامپوزیت دندان چیست و چگونه باعث ترمیم و زیبایی دندان ها می شود. پس با ما همراه باشید.

انواع کامپوزیت دندان + مزایا و معایب

بر خلاف ایمپلنت گذاری که با جایگزینی کامل دندان همراه است، در کامپوزیت دندان، دندان آسیب دیده با یک روکش ترمیم می شود. علاوه بر جنبه های ترمیمی، از کامپوزیت دندان برای امر زیبا سازی لبخند و صورت هم استفاده می شود. در ادامه مطالب قصد داریم بررسی کنیم که کامپوزیت دندان چیست و چگونه باعث ترمیم و زیبایی دندان ها می شود. پس با ما همراه باشید.

 

کامپوزیت دندان چیست؟

کامپوزیت ها در اصل همان موادی هستند که برای پر کردن دندان ‌ها مورد استفاده قرار می گیرند. مواد کامپوزیتی به حالت خمیری بوده و هم رنگ دندان‌ها می باشند که یک لایه نازک از آن بر روی سطح دندان قرار گرفته و فرم داده می‌شود. سپس برای تثبیت و استحکام این مواد، به کمک نور آبی سخت می شوند.

به طور کلی کامپوزیت ‌ها مواد رزینی هستند و با توجه به تعداد و ابعاد ذرات‌ در گروه ‌های مختلف دسته بندی می شوند. مواد کامپوزیتی را می توانیم در چهار گروه هیبرید، میکرو فیلد، نانو فیلد و ips ونیر ها دسته بندی کنیم که هر کدام از اینها کاربری خاص خود را دارا می باشند.قیمت کامپوزیت دندان و ارزانترین قیمت ایمپلنت

با رنج های متفاوتی در ایران انجام میشود.

 

انواع کامپوزیت ها

همان طور که گفتیم کامپوزیت ها را می توانیم در گروه های مختلف با توجه به کاربری آن ها دسته بندی کنیم.

 

  • کامپوزیت های هیبرید : کامپوزیت‌ های دندان ‌های خلفی ذراتی بزرگ تر و استحکام بالا تری دارند و معمولا از نوع هیبرید استفاده می شوند.

  • کامپوزیت های میکرو فیلد : جهت ترمیم دندان‌ های جلویی از کامپوزیت ‌های میکروفیلد استفاده می ‌شود چرا که با داشتن ذرات ریزتر و در عین حال استحکام کم تر، سطوح صاف ‌تر و درخشان‌ تری دارند.

  • کامپوزیت های نانو فیلد : در مواقعی مورد استفاده قرار می گیرد که استحکام و زیبایی توام با هم مطلوب باشد.

  • کامپوزیت های ips ونیر ها : این نوع از کامپوزیت‌ ها به علت داشتن ذرات سرامیکی نسبت به انواع قبلی دارای ثبات رنگ و استحکام بیشتری هستند.

 

مزایا و معایب کامپوزیت دندان چیست ؟

هر روش درمانی و همین طور زیبایی همیشه مزایا و معایبی برای خود داشته و کامپوزیت دندانی هم از این امر مستثنی نیست. آگاهی از این مزایا و معایب باعث می شود تا انتخاب به درستی انجام گیرد و پیامد های بعد آن کاهش یابد. در ادامه مزایا و سپس معایب کامپوزیت دندان ها را بررسی خواهیم کرد.

 

  • مزایا :

با کامپوزیت های دندانی می توانیم رنگ و فرم چرخش دندان ها را اصلاح کنیم. در این شیوه دندان ها تراشیده نمی شوند و صرفا لایه کامپوزیتی روی سطح دندان نصب می شود. به علاوه کامپوزیت ها هزینه های به مراتب کمتری نسبت به لمینت های سرامیکی دارند و ترمیم آنها هم به سهولت انجام می گیرد. کامپوزیت کردن دندان ها به سرعت انجام می گیرد و عموما نیازی به تزریق داروی بی حسی نخواهد بود. مگر اینکه پوسیدگی وجود داشته باشد یا دندان ها به علت سایش حساسیت پیدا کرده باشند.

 

  • معایب :

كامپوزیت ‌ها به خاطر مصرف موادی مثل چای، قهوه، غذا های رنگی و رب‌دار و همچنین مسواک زدن های مکرر در دوره ‌های مختلف نیاز به پالیش خواهند داشت و معمولا میزان زرد شدن کامپوزیت بیشتر از انواع لمینت سرامیکی می باشد. کامپوزیت ها معمولا برای تعداد کمتر دندان ها مورد استفاده قرار می گیرند و برای تعداد بیشتر بهتر است سراغ روش های کامل تری مثل لمینت سرامیکی رفت.

 

کامپوزیت دندان

 

مراحل انجام کامپوزیت

قبل از شروع به کار کامپوزیت گذاری نخست باید سلامت کامل لثه ‌ها مورد بررسی قرار بگیرد و هر گونه التهاب احتمالی لثه ها مورد تشخیص و درمان قرار بگیرد.


سطوح دندان ها به طور کامل تمیز می شود.

  1. مقداری از مواد کامپوزیت با رنگ مورد انتخاب شما به صورت آزمایشی بر روی سطح دندان قرار داده می شود تا رنگ انتخاب شده تایید گردد. می‌توان طیف وسیعی از رنگ‌ های کاملا طبیعی گرفته تا رنگ‌ های خیلی سفید و یخچالی را برای دندان مد نظر قرار داد.

  2. خشک کردن دندان ها

  3. سفت سازی مواد قرار گرفته روی دندان به کمک نور آبی

  4. بلندی های مواد گرفته می شود تا از لب پریدگی جلوگیری شود.

 

مراقبت های بعد از انجام کامپوزیت

اگر دندان های خود را کامپوزیت استفاده کرده اید ، بعد از انجام آن، توصیه می کنیم برای کمک به کاهش درد و تورم، از دستورالعمل های زیر پیروی کنید.

 

رژیم غذایی

اگر برای انجام کامپوزیت از بی حسی استفاده شده باشد، ممکن است لب ها و زبان شما تا چند ساعت پس از ترمیم، بی حس شوند. تا زمانی که بی حسی به طور کامل از بین نرود، از جویدن و نوشیدنی های داغ خودداری کنید. وقتی هنوز بی حس هستید، گاز گرفتن یا سوزاندن زبان یا لب هایتان بسیار آسان است.

 

درد

طبیعی است که بعد از کامپوزیت، مقداری حساسیت به گرما، سرما و فشار را تجربه کنید. محل تزریق نیز ممکن است زخم باشد. ایبوپروفن یا آسپرین (هر 3 تا 4 ساعت یک قرص در صورت نیاز برای درد) برای کاهش حساسیت به خوبی عمل می کنند. اگر حساسیت به فشار بیش از چند روز ادامه داشت یا اگر حساسیت به سرما یا گرما افزایش یافت، لطفا با دندانپزشک خود تماس بگیرید .

 

بهداشت دهان

توصیه می کنیم روی که دندان های خود را کامپوزیت کرده اید، آن ها را را با دقت مسواک بزنید و به آرامی بشویید.

 

سوالات متداول

  1. آیا انجام کامپوزیت دندان از پوسیدگی آن جلوگیری می کند؟

تا حدودی می تواند پوسیدگی دندان را کاهش دهد، ولی فاکتور اصلی در جلوگیری از پوسیدگی دندان ها، حفظ بهداشت دهان و دندان می باشد.

 

  1. ماندگاری کامپوزیت دندان چقدر است؟

کامپوزیت های دندانی به طور متوسط 5 سال عمر مفید دارند که این مسئله تا حد زیادی به رعایت بهداشت دهان و دندان مربوط می شود.

 

سخن پایانی

خوشبختانه در طول سالیان گذشته روش های زیادی برای جایگزینی دندان های از دست رفته ابداع شده و نعمت زیبایی و آراستگی را دوباره به ارمغان می آورد. کامپوزیت های دندانی هم شیوه دیگری برای ترمیم دندان های آسیب دیده و نا زیبا می باشند که به مثابه یک روکش روی دندان های قرار گرفته و ظاهری خوش فرم و زیبا به آن ها می دهند. امیدوارم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد. خوشحال می شویم سوالات و نظرات خود را در قسمت کامنت ها با ما به اشتراک بگذارید. ما در اسرع وقت پاسخگوی شما عزیزان خواهیم بود.

توجه: مقالات و توصیه‌های "زیبامون" برگرفته از برترین و به‌روزترین منابع بین‌المللی هستند، اما به تمامی کاربران گرامی اکیدا توصیه می شود قبل از انجام موارد درمانی حتما با پزشک خود مشورت نمایند.

ارسال به دوستان در
تلگرام
فیسبوک
امتیاز دهید: ۱ ۲ ۳ ۴ ۵
سفارش کالا و خدمات زیبایی
پیشنهاد امروز ما
نظر خود را ثبت کنید