اگر به طور ناگهانی و پس از سال ها کنترل جوش های خود ، با جوش و آکنه مواجه شدید ، ممکن است علت این موضوع ، جوش هورمونی بزرگسالان باشد ! زیرا به نظر می رسد که بعد از سال های نوجوانی ، جوش و آکنه متوقف نمی شوند ؛ در بین زنان 20 تا 30 ساله رایج است ، آکنه هورمونی در امتداد یک سوم پایینی صورت ظاهر می شود و ناشی از نوسانات هورمونی است .
اگر شما نیز از جوش هورمونی رنج می برید و می خواهید با روش های درمانی موثر و مناسب برای درمان جوش هورمونی آشنا شوید ، حتما این مقاله از زیبامون دات کام را تا انتها مطالعه کنید ، زیرا در این بخش ، از نظر و تجربه متخصصان پوستی برای درمان جوش هورمونی استفاده کرده ایم .
آکنه یا جوش هورمونی چیست ؟
آکنه هورمونی ، آکنه ای است که از تغییرات هورمونی در بزرگسالی ناشی شده و منجر به انواع لک ها از جمله جوش های سر سیاه ، سر سفید و کیست های دردناک می شود . در حالی که همه آکنه ها تا حدی توسط هورمون ها ایجاد می شوند و افراد در هر سن و جنس ممکن است از آکنه هورمونی رنج ببرند ، اما معمولاً اصطلاح "جوش هورمونی" به آکنه های التهابی بزرگسالان اشاره دارد که در زنان بالغ بین 20 سال ظاهر شده و یا بدتر می شود و این آکنه در بزرگسالان بسیار بیشتر از آن چیزی است که فکر می کنید . در واقع ، 54 درصد از زنان بالغ و 40 درصد از مردان بالغ از آکنه رنج می برند و بسیاری از آنها در دوران نوجوانی سابقه آکنه نداشته اند .
به طور کلی ، دو علامت بزرگ که نشان می دهد که شما با آکنه هورمونی سر و کار دارید این است که جوش های شما در حوالی قاعدگی بدتر می شوند و تمایل دارند در سراسر خط فک ، چانه و پایین گونه ها ظاهر شوند . اما با این حال ، همه آکنه های هورمونی یکسان به نظر نمی رسند .
در حالی که جوش هورمونی اغلب به صورت جوش های قرمز و کیستیک عمیق در قسمت پایین صورت در امتداد خط فک ظاهر می شود ، اما می تواند با جوش های سر سفید و سر سیاه نیز مشخص شود . همچنین می تواند روی گردن ، شانه ها ، قسمت پشت بدن یا قفسه سینه نیز ظاهر شود .
چه چیزی باعث ایجاد آکنه یا جوش هورمونی می شود ؟
آکنه هورمونی زمانی ایجاد می شود که سطح هورمون فرد در نوسان باشد . نوسانات استروژن ، پروژسترون و تستوسترون که بیشتر در طول دوره های قاعدگی ، بارداری و یائسگی رخ می دهند ، معمولا باعث ایجاد جوش می شود .
در واقع ، این تغییرات هورمونی باعث می شود بدن بیش از حد چربی مسدود کننده منافذ را تولید کند ، که سپس به التهاب ، تغییر در فعالیت سلول های پوست و کلونیزه شدن باکتری ها در فولیکول های مو منجر می شود و با این ترکیب ، آکنه شروع به ظاهر شدن می کند .
نوسانات هورمونی که باعث آکنه هورمونی می شود می تواند توسط شرایط زیر ظاهر شوند :
- تغییرات هورمونی : قاعدگی ، بارداری ، یائسگی ، PCOS
- سبک زندگی : استرس ، اضطراب ، رژیم غذایی ، کمبود خواب
- داروها : شروع یا توقف کنترل بارداری ، مکمل های خاص ، تستوسترون درمانی ، استروئیدها
آیا آکنه یا جوش هورمونی بزرگسالان از بین می رود ؟
متخصصان پوستی معتقدند در حالی که خود چرخه های جوش صورت ، معمولاً فقط دو تا سه هفته طول می کشد ، ممکن است سال ها با آکنه های هورمونی دست و پنجه نرم کنید ، به خصوص در دهه 20 و 30 زندگی خود و سپس دوباره به یائسگی بروید . اما ، با یک برنامه درمانی مناسب ، می توان از بروز آکنه های هورمونی جلوگیری کرد .
بهترین راه های درمان و پیشگیری از آکنه یا جوش هورمونی
چندین گزینه درمانی مختلف وجود دارد که می تواند به شما در خلاص شدن از شر آکنه هورمونی کمک کند ، اما باید با یک متخصص پوست در مورد بهترین روش برای مقابله با جوش های خود صحبت کنید ، به خصوص اگر آکنه التهابی و کیستیک را تجربه می کنید .
همچنین پوست شما می تواند به ارائه طرحی کمک کند که به طور خاص برای نیازهای شما کار کند . توجه داشته باشید که اگر فقط با جوش های خفیف سر و کار دارید محصولات آکنه بدون نسخه می توانند موثر باشند ، اما وقتی صحبت از آکنه کیستیک هورمونی می شود ، به احتمال زیاد نیاز به تجویز نسخه دارید .
بنابراین برای درمان جوش هورمونی لازم است علاوه بر تغییرات خاص در سبک زندگی خود ، محصولات ضد آکنه و داروهای خوراکی را در برنامه روزانه خود قرار دهید . اما نکته ای که در این رابطه وجود دارد این است که توجه داشته باشید هر راهی را که انتخاب می کنید ، ثبات و صبر کلید اصلی آن هستند .
در اینجا چند راه حل بالقوه برای درمان جوش هورمونی وجود دارد که متخصص پوست ممکن است با شما در میان بگذارد :
1. یک روال مراقبت از پوست مداوم را شروع کنید
بهترین روش درمانی برای شروع مقابله با آکنه هورمونی و پیشگیری از آن ، شستن صورت یک تا دو بار در روز با یک فیس واش مخصوص پوست آکنه ای است ، در این مواقع باید از شستشوی شدید خودداری کنید و از دستکاری کردن و ترکاندن جوش ها اجتناب کنید . همچنین موهای خود را تمیز نگه دارید و سعی کنید از لمس بی مورد صورت خود اجتناب کنید .
هر روتین موثر مراقبت از پوست آکنه ای با شستن ملایم صورت شروع می شود . می توانید از پاک کنندهای استفاده کنید که حاوی ماده ای برای مبارزه با آکنه است ، یا یک شوینده کف دار ملایم و سپس یک درمان موضعی جداگانه را انتخاب کنید .
پاک کننده های حاوی مواد لایه بردار مانند اسید سالیسیلیک یا اسید لاکتیک به لایه برداری پوست و جلوگیری از مسدود شدن منافذ کمک می کنند و برای کسانی که جوش های سرسفید یا جوش های سرسیاه خفیف دارند بهترین انتخاب هستند .
همچنین شستشوی صورت با بنزوئیل پراکسید ، باکتری های سطحی را هدف قرار می دهد و برای آکنه های قرمز و التهابی بهترین انتخاب است . وقتی صحبت از پاک کننده های بنزوئیل پراکسید به میان می آید ، بهتر است از محصولاتی با غلظت 10 درصد استفاده کنید ؛ زیرا این محصولات فقط برای مدت کوتاهی روی پوست می مانند ، بنابراین غلظت بالاتر احتمال نفوذ بهتری به فولیکول ها را قبل از اینکه از پوست شسته شود را میدهد .
اما اگر فقط جوش های خفیف را تجربه می کنید ، ممکن است بخواهید یک درمان موضعی بدون نسخه حاوی بنزوئیل پراکسید یا اسید سالیسیلیک را در برنامه مراقبت از پوست خود بگنجانید ، زیرا محصولاتی که روی پوست می مانند ، معمولا می توانند موثرتر از محصولات شوینده صورت باشند که آبکشی می شوند .
طبق نظر متخصصان پپوستی ، بنزوئیل پراکسید شاید موثرترین ماده ای است که برای جوش های قرمز و ورم کرده داریم . بنابراین ، اگر آکنه هورمونی شما به این شکل است ، نگه داشتن یک محصول بنزوئیل پراکسید در روتین پوستی شما ممکن است بهترین گزینه باشد .
همچنین لازم است بدانید که مطالعات نشان داده اند که بنزوئیل پراکسید در غلظت های 2.5 ، 5 و 10 درصد به همان اندازه موثر است ، اما پتانسیل تحریک پذیری را دارد ، بنابراین توصیه می شود که استفاده از محصولات حاوی بنزوئیل پراکسید را با غلظت کمتر شروع کنید.
فقط در نظر داشته باشید ، از آنجایی که آکنه هورمونی معمولا به دلیل تغییرات هورمونی ایجاد می شود ، بنزوئیل پراکسید به اندازه افرادی که جوش و آکنه آنها به دلیل باکتری است ، موثر نخواهد بود . اما همانطور که گفته شد ، اکثر متخصصان پوستی همچنان توصیه می کنند آن را امتحان کنید .
همچنین ، محصولات اسید سالیسیلیک و اسید گلیکولیک نیز می توانند به طور بالقوه برای درمان آکنه و جوش هورمونی مفید باشند . اسید سالیسیلیک می تواند به کاهش التهاب و اندازه جوش ها کمک کند و اسید گلیکولیک سطح پوست را لایه برداری می کند ، که به تمیز نگه داشتن منافذ پوست کمک می کند . وقتی صحبت از اسید سالیسیلیک به میان می آید ، توصیه می شود تا زمانی که ممکن است غلظت بالاتری از آن داشته باشید . همچنین می توانید از ماسک صورت حاوی اسید سالیسیلیک یا گوگرد در روتین مراقبت از پوست خود در کنار سایر درمان های موضعی استفاده کنید .
2. یک رتینوئید تجویزی را امتحان کنید
رتینوئیدها نقش کلیدی در هر رژیم مراقبت از پوست و به ویژه برای آکنه دارند . کرم های رتینول می توانند لایه برداری را تنظیم کنند ، منافذ پوستی را تمیز کرده و چربی پوست را کنترل کنند که همگی تأثیر مثبتی بر درمان آکنه و پیری پوست دارند .
از آنجایی که رتینوئیدها اغلب می توانند در مراحل اولیه مصرف باعث خشکی یا تحریک پوست شوند ، متخصصان پوستی توصیه می کنند که حتما از رتینوئید تجویزی استفاده کنید .
3. یک داروی خوراکی با نسخه را امتحان کنید
اگر درمان های OTC (داروهای بدون نسخه) یا داروهای موضعی با نسخه کارآمد نیستند ، از متخصص پوست خود در مورد داروهای خوراکی سوال کنید . به خصوص اگر آکنه هورمونی کیستیک عمیق تر و دردناک تری دارید ، زیرا در این شرایط ممکن است نیاز به مکمل های موضعی با داروهای خوراکی داشته باشید .
همچنین چندین داروی ضد بارداری خوراکی نیز وجود دارد که برای درمان آکنه هورمونی مورد تایید FDA هستند و گاهی همراه با سایر داروهای خوراکی برای درمان جوش هورمونی تجویز می شوند . این داروها ، با تنظیم هورمون های شما و کاهش تستوسترون کار می کنند که می تواند جوش های ناشی از هورمون را کاهش دهند .
4. استفاده از یک ویتامین یا مکمل نیز می تواند کمک کننده باشد
اگر برای امتحان کردن یک داروی تجویزی راحت نیستید ، برخی ویتامین ها و مکمل ها وجود دارند که به طور بالقوه می توانند به درمان آکنه و جوش هورمونی کمک کنند .
طبق نظر متخصصان پوستی ، نیکوتین آمید ، نوعی ویتامین B3 که ممکن است به دلیل اثرات ضد التهابی به درمان آکنه هورمونی کمک کند . زیرا در مطالعات ، مکمل های ویتامین B3 موضعی و خوراکی برای بهبود آکنه ، موثر نشان داده شده اند .
همچنین ممکن است استفاده از زینک (روی) نیز بتواند به درمان آکنه هورمونی کمک کند . مکمل های روی باعث کاهش جوش ها می شوند ، هر چند برخی مطالعات نشان می دهند که درمان موضعی آکنه با روی، معمولا راه مؤثرتری است .
اما در این شرایط لازم است بدانید که همیشه قبل از مصرف مکمل های جدید ، ابتدا با پزشک خود مشورت کنید ، به خصوص که مصرف بیش از حد هر مکملی می تواند مضر باشد . همچنین بهتر است فقط یک مکمل جدید را در یک زمان شروع کنید تا بتوانید تشخیص دهید چه چیزی کمک میکند یا آیا عوارض جانبی رخ می دهد یا خیر .
5. رژیم غذایی خود را تنظیم کنید
طبق گفته متخصصان پوستی ، بزرگترین عوامل مؤثر در ایجاد آکنه در بزرگسالان ، هورمون ها ، استرس و رژیم غذایی هستند . غذاهای با شاخص گلیسمی بالا (غذاهایی که دارای بار قند یا نشاسته بالایی هستند) سطح قند خون را افزایش می دهند که باعث التهاب و تولید چربی در پوست می شود . به ویژه شیر گاو (همچنین شیر بدون چربی) ، پروتئین آب پنیر و مکمل های ویتامین B12 همگی با شعله ور شدن آکنه مرتبط هستند.
بنابراین برای جلوگیری از ایجاد جوش هورمونی بهتر است به جای شکر فرآوری شده ، از غلات کامل استفاده کنید و شیر بادام یا جو دوسر را به عنوان یک جایگزین مناسب برای شیر گاو در نظر بگیرید .
6. سعی کنید سطح استرس خود را کاهش دهید
علاوه بر رعایت یک رژیم غذایی سازگار با آکنه هورمونی و مراقبت از پوست اصولی و درست ، توصیه می شود که راه های کاهش استرس مانند یوگا یا مدیتیشن را نیز پیدا کنید . همچنین باید مطمئن شوید که هر شب به میزان مناسبی می خوابید . فراتر از آن ، اگر به دنبال راه های دیگری برای درمان طبیعی آکنه خود هستید ، موادی مانند روغن درخت چای ممکن است به شما کمک کند ، به طور ویژه اگر فقط با جوش های خفیف تا متوسط به جای جوش های کیستیک سروکار دارید ، این روغن ممکن است انتخاب بهتری باشد .
مطالب مرتبط و پیشنهادی :
چگونه سیاهی زیر چشم را از بین ببریم؟
بهترین روتین پوستی روزانه از نظر متخصصان پوست