سفارش کالا و خدمات زیبایی

علت و درمان جوش روی بازو و شانه

دسته: مراقبت از پوست تاریخ نگارش: ۱۱ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۳
5
تعداد رای‌دهندگان: 33750

برای آشنایی بیشتر با علت و درمان جوش بازو و شانه حتما در ادامه با زیبامون همراه باشید.

علت و درمان جوش روی بازو و شانه

جوش یکی از رایج ترین مشکلات پوستی هست که ممکنه در هر سن و سالی و در هر قسمت از بدن ایجاد بشن. جوش بازو و شانه هم یکی از رایج ترین جوش هایی هست که ممکنه برخی از افراد تجربه کنند.

عوامل زیادی مثل عفونت و مسدود شدن منافذ پوستی میتونن از دلایل ایجاد کننده جوش باز و شانه باشند. زیرا این قسمت از پوست بدن معمولا با لباس پوشانده میشه و ممکنه عرق و کثیفی در منافذ پوست بازو و شانه جمع شده و منجر به ایجاد جوش در بازو و شانه بشه. 

برای اینکه با علت و درمان جوش بازو و شانه بیشتر آشنا بشید و روش های پیشگیری از ایجاد این جوش ها رو بهتر بشناسید ، حتما در ادامه با زیبامون دات کام همراه بمانید.

 

جوش چیست؟

جوش نوعی اکنه هست که در اثر باز شدن منافذ پوستی ایجاد میشه. وقتی منافذ پوستی باز بشن ، این امکان به وجود میاد تا باکتری ها ، سلول های مرده ، آلودگی و چربی اضافی پوست وارد منافذ پوستی شده و باعث تحریک پوست شوند. در این مواقع بدن شروع به مبارزه با مواد خارجی موجود در منافذ پوستی می کنه و منجر به ایجاد برجستگی های قرمز روی پوست میشه که این برجستگی ها با نام جوش شناخته شده هستند. گاهی اوقات ممکنه این برجستگی ها یا جوش ها دارای یک سر پر از چرک سیاه یا سفید هم باشند.

 

علت جوش روی بازو

 

1. عارضه پوست مرغی (Keratosis pilaris)

کراتوز پیلاریس ، که معمولا به عنوان عارضه پوست مرغی شناخته میشه ، شایع ترین علت ایجاد جوش بازوهاست. در این وضعیت برجستگی های بسیار ریز و زیاد قرمز یا قهوه ای رنگی روی پوست بازو به وجود میاد. عارضه پوست مرغی ممکنه برای بسیاری از افراد آزار دهنده باشه اما یک مشکل جدی و مضر نیست و جز مشکلات پوستی ارثی و ژنتیکی دسته بندی میشه.

جوش بازو که در اثر این عارضه به وجود میاد ممکنه فقط ظاهر برجسته و قرمز رنگی داشته باشند و معمولا نسبت به سایر جوش های بدن عمق کمتری دارند و در صورت فشار دادن این جوش ها ، چیزی از داخل آن خارج نمی شود.

از آنجایی که این جوش های روی بازو با تجمع سلول های مرده در منافذ پوست مرتبط هستند ، می توانید با لایه برداری منظم از پوست به درمان این جوش ها کمک کرده و از تشکیل مجدد این جوش های روی بازو جلوگیری کنید.

 

پوست مرغی

 

2. فولیکولیت (Folliculitis)

فولیکولیت یا عفونت فولیکول مو ، معمولا فولیکول های مو رو تحت تأثیر قرار میده و میتونه در هر جایی که فولیکول های مو وجود دارند ظاهر بشه. در واقع وقتی فولیکول های مو آسیب می بینند ، باکتری ها می تونند وارد پوست بشن و باعث ایجاد عفونت شده و جوش های قرمزی روی پوست ایجاد میکنند و علائمی شبیه به آکنه دارند.

شیو کردن پوست ، خاراندن پوست و پوشیدن لباس تنگ با پارچه نامناسب میتونه به به فولیکول های مو آسیب برسونه. این مشکل بیشتر در مواقعی که پوست بیش از حد گرم و مرطوب شده ایجاد میشه.

 

3. عفونت استاف (Staph infection)

عفونت استاف اگرچه ممکنه به شکل زخم یا تاول دیده بشه اما یکی دیگه از دلایل ایجاد کننده جوش های قرمز روی بازو و شانه هست. باکتریهای استاف در قسمت هایی از پوست مانند زیر بغل و بینی زندگی می کنند. اگر این باکتری ها وارد بریدگی و زخم روی پوست شوند ، می تواند باعث عفونت استاف بشن. در صورت بروز این مشکل لازم هست که ان را سریعا درمان کنید ؛ زیرا ممکنه عوارض جانبی مختلفی به همراه داشته باشه.

 

4. کهیر (Hives)

کهیر معمولا به شکل لکه های قرمز و خارش دار هست و ممکنه در هر قسمت از پوست بدن ایجاد بشه. گاهی اوقات ایجاد کهیر روی پوست در نتیجه یک واکنش آلرژیک هست و ممکنه در اثر گرما یا استرس بدتر بشه.

 

حتما بخوانید : آکنه و جوش نقاط مختلف صورت چه معنایی دارند؟

 

جوش روی بازو و خارش

اگر جوش روی بازو با خارش پوست همراه باشد ممکنه این جوش ها به دلیل التهاب و تحریک پوست ایجاد شده باشند. برخی از دلایل احتمالی ایجاد جوش روی بازو خارش دار عبارتند از :

 

  • اگزما 
  • پسوریازیس
  • کهیر
  • فولیکولیت

 

حتما بخوانید : علت جوش زدن در هر قسمت و درمان جوش

 

جوش روی بازو بدون خارش

گاهی اوقات ممکنه جوش هایی که روی پوست بازو و شانه ایجاد میشن احساس خارش نداشته باشند. این جوش ها معمولا به دلیل مسدود شدن منافذ پوستی با سلول های مرده پوست ، باکتری ها ، خاک و آلودگی و چربی روی پوست ایجاد میشن.

 

جوش بازو

 

حتما بخوانید : جوش پیشانی، علت ایجاد و درمان آن

 

درمان جوش روی بازو و شانه

برای درمان جوش روی بازو و شانه روش های مختلفی وجود داره که در زیر برخی از بهترین روشهای درمانی رو معرفی کردیم:

 

1. لایه برداری از پوست 

لایه برداری از پوست به حذف سلولهای مرده از لایه بالایی پوست کمک میکنه و در درمان جوش بازو و شانه که ناشی از پسوریازیس و تجمع سلول های مرده پوست در منافذ پوستی هستند ، مفید خواهد بود. برای این نوع از لایه برداری میتونید از لیف های مخصوص لایه برداری استفاده کنید. البته باید مواظب باشید که پوست بازو و شانه رو بیش از حد اسکراب نکنید و فقط یک لایه برداری ملام از سطح پوست داشته باشید. زیرا اسکراب و لایه برداری زیاد از سطح پوست میتونه باعث تحریک و حتی ایجاد برجستگی های بیشتر بشه.

 

2. استفاده از دارو

برای اینکه بتونید از بهترین و موثرترین داروها برای درمان جوش بازو و شانه استفاده کنید لازمه که ابتدا دلیلی اصلی ایجاد جوش بر روی بازو رو شناسایی کنید.

کرم ها یا ژل های آنتی بیوتیکی برای درمان جوش بازو که در اثر فولیکولیت ایجاد شده موثر خواهد بود. در صورتی که پماد های انتی بیوتیک موثر نباشند ممکنه پزشک پاک کننده ضد قارچ تجویز کنه.

برای درمان جوش بازو و شانه که در اثر عارضه پوست مرغی ایجاد شده اند ، استفاده از لوسیون های بدن و حتی اسکراب هایی که حاوی مواد شیمیایی لایه بردار مانند سالیسیلیک اسید هستند ، میتونه کمک کننده باشه. اما باید این روش درمانی به طور مداوم مورد استفاده قرار بگیره.

اما اگه جوش بازو و شانه حالت آکنه ای داشته باشه ، میتونید با رعایت چند نکته در روتیم مراقبت از پوست بدن ، این نوع از جوش رو درمان کنید. استفاده از لایه برداری منظم و استفاده از اسکراب مرطوب کننده بدن میتونه تا حد زیادی در درمان این مشکل موثر باشه. شستشوی بدن با مواد ضد آکنه مانند بنزوئیل پراکسید و اسید سالیسیلیک هم تاثیر خوبی در درمان جوش و اکنه بازو و شانه خواهد داشت. 

 

حتما بخوانید : تخلیه جوش و ترکاندن آکنه چرکی: ترفندهای دکتر سندرا لی (Pimple Popper)

 

برای درمان جوش بازو و شانه چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگرچه وجود تعداد کمی جوش بر روی بازو و شانه کمی طبیعی هست اما اگه احساس کردید جوش بازو و شانه شما علائم عفونت پوستی شامل افزایش التهاب ، ترشح چرک و برجستگی چرکی داره بهتره حتما به پزشک مراجعه کنید تا علت اصلی این جوش ها تشخیص داده بشه و بهترین روش درمانی هم برای شما تجویز بشه.

 

حتما بخوانید : علت جوش زدن پشت بدن | چرا پشت بدن جوش میزند؟ + روش درمان

 

برای جلوگیری از ایجاد جوش بازو و شانه چه کنیم؟

جلوگیری از ایجاد جوش بر روی بازوها همیشه ممکن نیست اما میتونید با رعایت توصیه های زیر از بروز جوش های جدید بر روی بازو شانه جلوگیری کنید:

 

  • رعابت بهداشت مناسب و دوش گرفتن بعد از ورزش و کار
  • شستن منظم لباس ها و خشک کردن لباس ها به روش درست
  • عدم لمس کردن مکرر پوست ؛ زیرا لمس مکرر پوست میتونه چربی و باکتری بیشتری رو به داخل پوست و منافذ پوست منتقل کنه
  • داشتن روتین منظم برای مراقبت از پوست بدن
  • استفاده از صابون ملایم برای شست و شوی بدن
  • لایه برداری از پوست بدن به مدت 1 یا 2 بار در هفته
  • استفاده از مرطوب کننده بعد از استحمام یا دوش گرفتن
  • استفاده از لباس های نخی و پنبه ای
  • عدم استفاده از لباس های تنگ یا دارای پارچه های حساسیت زا

 

حتما بخوانید : از بین بردن جوش سرسیاه با توصیه های متخصصین پوست

 

سخن آخر

جوش روی بازو یکی از مشکلات پوستی رایجی هست که ممکنه در هر سن و سالی ایجاد بشه. اگرچه این مشکل پوستی ممکنه یک مشکل پوستی مداوم باشه اما معمولا با تغییرات ساده و رعایت چند نکته در مراقبت از پوست بدن و تمیز و مرطوب نگه داشتن پوست ، بهبود پیدا میکنه. اگر از یک روش درمانی برای برطرف کردن جوش بازو و شانه استفاده می کنید باید کمی صبور باشید و پس از بهبودی جوش بازو و شانه به مراقبت از پوست بدن ادامه بدید تا از بروز مجدد این مشکل جلوگیری کنید.

 

مطالب مرتبط و پیشنهادی:

بعد از دستکاری جوش چه کنیم؟

جوش در دوران قاعدگی به چه علت است؟ + روش های پیشگیری

درمان فرورفتگی جای جوش با بهترین روشهای خانگی و پزشکی

برامدگی یا جوش مویی بعد از اصلاح با تیغ، علت ها و درمان + عکس

توجه: مقالات و توصیه‌های "زیبامون" برگرفته از برترین و به‌روزترین منابع بین‌المللی هستند، اما به تمامی کاربران گرامی اکیدا توصیه می شود قبل از انجام موارد درمانی حتما با پزشک خود مشورت نمایند.

ارسال به دوستان در
تلگرام
فیسبوک
امتیاز دهید: ۱ ۲ ۳ ۴ ۵
سفارش کالا و خدمات زیبایی
در حال گرفتن اطلاعات...
در حال گرفتن اطلاعات...
نظر خود را ثبت کنید