کیف و کفش چرمی، یکی از اکسسوری های فوق العاده خاص، لاکچری و با کیفیت هستند که در تمام دنیا محبوب و پرطرفدار بوده و افراد زیادی تمایل دارند تا ازا ین محصولات چرمی در استایل های خود استفاده کنند! نکته ای در این زمینه وجود داره این هست که باید بدونید کیف، کفش و محصولات چرمی، از مواد و مصنوعات ارگانیک و طبیعی ساخته شده اند و برای اینکه زیبایی و جذابیت اولیه این محصولات حفظ بشه، لازمه که از روش های درستی برای مراقبت و نگه داری از این محصولات استفاده کنید. زیرا در صورت عدم توجه و مراقبت درست از محصولات چرمی، ظاهر خسته کننده و رنگ کدری به خود می گیرند و زیبایی اولیه رو نخواهند داشت!
به همین دلیل هست که گفته میشه مراقبت و نگه داری از محصولات چرمی فوق العاده مهمه و اگر می خواهید همیشه از ظاهر زیبا و منحصر به فرد این محصولات لذت ببرید، باید به چند تا نکته و توصیه مهم در این زمینه توجه داشته باشید.
در ادامه با زیبامون دات کام همراه باشید و با تمام توصیه ها و نکاتی که در رابطه با نگهداری و مراقبت از کیف و کفش چرمی وجود داره، بیشتر آشنا بشید!
توصیه هایی روزانه برای تمیز کردن کیف و کفش چرم روزانه
مراقبت از محصولات چرمی با مراقبت های روزانه شروع می شود. شما میتونید با رعایت چند نکته ساده، از بد شکل شدن، پوسته پوسته شدن، ساییدگی و پوسیدگی محصولات چرمی خودتون از جمله کیف و کفش چرمی جلوگیری کنید و عمر این محصولات لوکس و گران قیمت رو چندین سال افزایش بدید.
چرم، نوعی پوست هست و میتونه خاصیت کشسانی داشته باشه. بنابراین به هیچ عنوان نباید کیف های چرمی رو بیشتر از ظرفیتی که دارند پر کنید و وسایل اضافی رو در این کیف ها قرار ندید.
باید نسبت به محصولات چرمی حساسیت بیشتری داشته باشید و هر روز یا حداقل هفته ای یکی دوبار، روی محصولات دستمال بکشید و هر گونه گرد و غبار و آلودگی که بر روی کیف های چرمی وجود داره رو از بین ببرید.
ایجاد خراش بر روی کیف و کفش چرمی میتونه ظاهر جذاب و منحصر به فرد این محصولات رو از بین ببره. بنابراین مراقبت باشید این محصولات با سطوح تیز و جواهراتی خاردار تماس نداشته باشند.
برای اینکه هر گونه بو و رایحه ناخواسته و نامطبوع رو از روی کیف و کفش چرمی از بین ببرید، بهتره هر چند وقت یک بار این محصولات رو در هوای آزاد قرار بدید.
اگر کیف چرمی شما خیس و مرطوب شد، فورا آب اضافی روی کیف رو پاک کنید و در هوای ازاد قرار بدید تا رطوبت اضافی کیف از بین بره. به هیچ عنوان از گرمای مصنوعی برا خشک کردن کیف استفاده نکنید و برای اینکه شکل و ظاهر کیف خراب نشه، بهتره داخل کیف رو با روزنامه پر کنید. این کار هم کمک میکنه تا شکل و ظاهر اصلی کیف حفظ بشه و هم تاثیر خیلی خوبی در جذب رطوبت داخلی کیف خواهد داشت.
نحوه نگهداری و مراقبت از محصولات چرمی
برای اینکه کیفیت کیف و کفش چرمی به بهترین شکل ممکن حفظ بشه باید به نکات مهمی در زمینه ذخیره و نگه داری محصولات چرمی توجه داشته باشید:
محصولات چرمی رو دور از تابش مستقیم نور خورشید نگه داری کنید. چرا که نور آفتاب تاثیر خیلی زیادی بر روی پژمرده شدن این محصولات خواهد داشت.
برای اینکه هیچگونه خراش و خطی بر روی کیف های چرمی ایجاد نشه، بهتره این کیف ها رو ابتدا در یک کیسه پارچه ای قرار داده و بعد در کمد یا قفسه های مخصوص نگه داری کنید.
محصولات چرمی رو دور از رادیاتور، بخاری و گرم کننده های مصنوعی قرار بدید. چرا که این گرمای مصنوعی میتونه باعث خشک شدن و ترک خوردن محصولات چرمی و به ویژه کیف های چرم بشه.
بایدها و نبایدهای شستن و تمیز کردن محصولات چرمی
- نباید محصولات چرمی رو با ماشین لباسشویی بشویید.
- نباید محصولات چرمی خیس رو با رادیاتور، بخاری یا سشوار خشک کنید.
- نباید محصولات چرمی رو برای تمیز کردن درون آب فرو کنید.
- محصولات چرمی رو همیشه با یک دستمال یا برس نرم تمیز کنید.
- محصولات چرمی رو مرتبا در هوای ازاد قرار بدید.
- در اسرع وقت آب یا رطوبت ایجاد شده روی محصولات چرمی رو از بین ببرید.
- چرم طبیعی رو در هوای آزاد و به دور از گرمای مصنوعی خشک کنید.
- هر 3 تا 6 ماه یک بار از نرم کننده مخصوص چرم استفاده کنید.
- لکه های ایجاد شده روی چرم رو با ترکیبی از صابون و اب گرم از بین ببرید.
- مواد نرم کننده، تمیز کننده و براق کننده چرم رو ابتدا بر روی قسمت کوچک و مخفی چرم امتحان کنید و بعد برای سطح کلی محصولات مورد استفاده قرار بدید.
روش تشخیص چرم اصلی و مصنوعی
برچسب و لیبل محصول رو چک کنید
بسیاری از محصولات چرمی اصل دارای لیبل و برچسب مخصوصی هستند و نام نشان تولید کننده و برند چرم روی ان نوشته شده است. بسیاری از تولیدکنندگان چرم اصلی، تمایل دارند نشان دهند که کالای آن ها یک محصول اورجینال و اصلی هست بنابراین لیبل و برچسب رو در جایی قرار می دهند که قابل مشاهده و تشخیص باشه. اگر محصول مورد نظر شما هیچگونه لیبل و برچسبی نداره باید به اصل بودن ان شک کنید.
محصول چرم رو بو کنید!
شاید بو کردن یک کیف یا کفش در فروشگاه کمی خنده دار به نظر برسه! اما لازمه در هنگام خرید محصولات چرمی اصل، این کار رو انجام بدید. محصولات چرم اصل دارای بوی مشخص و مخصوصی هستند که این بو در محصولات مصنوعی به هیچ عنوان وجود نداره. پس بهتره با بوی متمایز و مخصوص چرم های اصلی از قبل آشنا باشید تا بتونید محصول چرم اصل رو از فیک تشخیص بدید.
بافت روی چرم رو بررسی کنید
محصولات چرمی معمولا از پوست حیوانات ساخته میشن و دارای بافت های متفاوتی هستند. چیزی که در رابطه با چرم طبیعی وجود داره این هست که هر قسمت از این چرم دارای شکل، منافذ و رگه های تصادفی و منحصر به فردی هست. وجود منافذ و دانه های بسیار معمولی، یکنواخت و بسیار مشابه معمولا در چرم های مصنوعی دیده میشه.
از تست آتش استفاده کنید
تست آتش یکی از راه های ساده برای تشخیص اصل یا تقلبی بودن چرم هست. شما میتونید شعله فندک رو به مدت 5 ثانیه در قسمتی از محصول چرمی که حالت مخفی داره، نگه دارید. معمولا محصولات چرم اصلی کمی حالت نیم سوخته می گیرد و بویی شبیه به سوخته شدن مو خواهند داشت. اما چرم مصنوعی شعله می گیرد و بوی پلاستیک خواهد داشت.
تست آب و رطوبت
یکی دیگه از تست هایی که برای تشخیص اصل یا تقلبی بودن چرم وجود داره، استفاده از تست آب یا رطوبت هست. وقتی چند قطره آب روی چرم اصل ریخته شود، این آب و رطوبت به سرعت توسط چرم جذب می شود اما در چرم مصنوعی این ویژگی وجود نداره و آب از روی چرم حرکت خواهد کرد.
چه تفاوتی بین روش های مختلف نگهداری از چرم وجود دارد؟
برای نگهداری و مراقبت از محصولات چرمی روش ها و متدهای مختلفی وجود داره که این روش ها تفاوت های عمده ای با یکدیگر دارند:
پولیش کردن محصولات چرمی
پولیش کردن محصولات چرمی، معمولا جنبه زیبایی داره و کمک میکنه تا درخشش و براقیت خیلی زیادی برای کیف، کفش، کت و ... چرمی ایجاد بشه. پولیش کردن محصولات چرمی فقط باعث افزایش زیبایی این محصولات میشه و تاثیری در محافظت از چرم نداره.
نرم کننده یا کرم چرم
نرم کننده ها یا کرم مخصوص چرم، محصولاتی هستند که کمک میکنند تا کیف یا کفش چرمی نرم شده و ترک نخورد. اگرچه نرم کننده های چرم تاثیری در ایجاد درخشش در این محصولات ندارند اما باعث میشن تا محافظت خیلی خوبی از محصولات چرمی خود داشته باشید.
البته باید این موضوع رو هم بدونید که این نرم کننده ها، محصولات چرمی رو ضد آب نمی کنند. در واقع نرم کننده های چرم، مانند لوسیون عمل می کنند و حالت نرمی رو برای چرم ها به همره دارند. بهتره هر 3 ماه یک بار و در موارد محدود هر 6 تا 12 ماه یک بار، از نرم کننده برای محصولات چرمی استفاده کنید.
ضدآب کردن چرم
اسپری های ضدآب یا موم ها محصولاتی هستند که کمک میکنند تا کیف، کفش، کت و ... چرمی حالت ضد آب داشته باشند. این محصولات، یک لایه محافظ روی چرم ایجاد میکنند و این محصولات چرمی رو در برابر باران، برف، رطوبت و ... مقاوم خواهند کرد. این نوع مراقبت به استفاده شما از محصولات چرمی بستگی داره و لازمه که سالی یک بار انجام بشه.
استفاده از روغن زیتون و وازلین برای چرم
برای اینکه محصولات چرمی مثل کفش، کیف، کت و ... که از جنس چرم ساخته و دوخته شده اند، حالت نرم داشته باشند، بهتره که با استفاده از روغن زیتون، وازلین یا پارافین، این محصولات رو نرم کنید. برای استفاده از این روش ابتدا باید محصولات چرمی رو با دستمال تمیز کنید تا هرگونه آلودگی و گرد و غبار از روی این محصولات تمیز بشه.
سپس با استفاده از یک توپ پنبه ای، مقداری وازلین یا روغن زیتون رو به تمام قسمت های کیف، کفش، دستکش، کت و ... چرمی بکشید. این کار تاثیر خیلی خوبی در نرم شدن چرم خواهد داشت و به شما کمک میکنه تا با کمترین هزینه، بهترین مراقبت رو از محصولات چرمی خود داشته باشید. (تمیز کردن کفشهای چرمی با روغن زیتون + راه جدید ضد شوره زدن کفش)
معتبر ترین برندهای چرم ایرانی و خارجی
برندهای شناخته شده و معتبر بسیار زیادی در دنیا و ایران وجود داره که به تولید چرم طبیعی و محصولات چرمی مشغول هستند. در ادامه تعدادی از این برندهای شناخته شده و معتبر در دنیا و ایران رو بهتون معرفی کرده ایم:
بهترین برندهای چرم ایرانی
- چرم مشهد
- چرم مارال
- چرم نوین
- چرم نگار
- چرم کهن
- چرم پاندورا
- چرم کاکتوس
بهترین برندهای چرم خارجی
- برند Gucci
- برند Coach, Inc
- برند Burberry
- برند Dolce & Gabbana
- برند Versace
- برند Timberland
- برند Wilsons The Leather Experts Inc
- برند DKNY
- برند Jimmy Choo Ltd
-
برند Salvatore Ferragamo Italia
مطالب مرتبط و پیشنهادی:
آموزش پولیش زدن و براق کردن کفش و کیف چرمی برای عید 98