سفارش کالا و خدمات زیبایی

زیبایی و آراستگی از دیدگاه قرآن و دین اسلام

دسته: هنر و سبک زندگی تاریخ نگارش: ۱۴ آبان ۱۳۹۶ - ۱۰:۱۹
5
تعداد رای‌دهندگان: 6281

انسان به اقتضای فطرت خویش، میل به زیبایی و جمال داشته و جویای پاکیزگی، زیبایی و آراستگی است و از ژولیدگی، پلیدی و پریشانی نفرت دارد.

زیبایی و آراستگی از دیدگاه قرآن و دین اسلام

بخشی از برنامه‌ها و دستورهای اسلام درباره نظافت، زیبایی و آراستگی ظاهر، مثل بهداشت، لباس، رنگ و بوی بدن و... است. اهمیت این دستور، زمانی آشكار می شود كه اسلام، پیروانش را از هر گونه بی توجهی به آراستگی ظاهری منع می‌كند. برنامه ریزی برای زیبایی پوست

رسول خدا صلی الله علیه وآله می‌فرماید: إِنَّ اللهَ تَعَالَی یبْغِضُ الْوَسَخَ وَ الشَّعْثَ؛ خدای تعالی شخص چركین و ژولیده را دشمن می دارد. بنابراین اگر ناآراستگی، دشمنی با خداوند است، آراستگی مؤمن، دوستی با خداوند است. زیبایی پاییزی تمام عیار

 

زیبایی و آراستگی ظاهری در اسلام

در تعالیم پیشوایان اسلام، درباره آراستگی ظاهر، توصیه‌های فراوانی مطرح شده است. آراستگی ظاهر، طریقی برای احترام به خویشتن و دیگران است.

امام صادق علیه السلام به یكی از یارانش می‌فرماید: إِظْهَارُ النِّعْمَةِ أَحَبُّ إِلَى اللَّهِ مِنْ صِیانَتِهَا فَإِیاكَ أَنْ تَتَزَینَ إِلَّا فِی أَحْسَنِ زِی قَوْمِكَ؛ نمایان كردن نعمت، نزد خدا از نگه داشتن آن محبوب‌تر است، پس مبادا جز به بهترین شكلِ مورد پسند به سوی قومت حاضر شوی.

اهمیت زیبایی و آراستگی ظاهری فرد مؤمن تا بدانجاست كه امام علی علیه السلام می‌فرماید: التَّجَمُّلُ مِنْ أخْلَاقِ الْمُؤْمِنِین؛ آراستگی از اخلاق مؤمنان است.

افزون بر شرع مقدّس، عقل سلیم نیز بر ضرورت آراستگی و زدودن آلودگی حكم می‌كند. اهمیت آراسته بودن در اجتماع تا بدانجاست كه بر شخصیت انسان نیز تأثیر می‌گذارد.

 

زیبایی ظاهر و باطن

همواره ظاهر آدمی تا حدود زیادی برگرفته و حاكی از باطن او است. ظاهر جذاب، شیك، آراسته، نظیف و... می‌تواند حكایت از درونی آرام، منظم و فاقد هرگونه آشفتگی داشته باشد. خودآرایی و آراستگی، عاملی برای آرامش روحی و روانی آدمی است. در مقابل، آشفتگی ظاهری و به هم ریختگی، عاملی در بی ثباتی و عدم آرامش خاطر و طمأنینه روحی شخص است.

 

خداوند دوستدار زیبایی انسان است

علاوه بر اینكه در اسلام، آراستگی مورد عنایت ویژه است، هر گونه فقر نمایی و حالتی كه انسان، بدبخت نشان داده شود مورد نهی اولیای الهی قرار گرفته است؛ چنان كه امام صادق علیه السلام در این باره می‌فرماید: إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ یحِبُّ الْجَمَالَ وَ التَّجَمُّلَ وَ یبْغِضُ الْبُؤْسَ وَ التَّبَاؤُسَ؛ خداوند، زیبایی و آرایش را دوست دارد و از زشتی و زشت نمایی بیزار است.

 

رعایت عرف و اعتدال در حفظ زیبایی

امیر مؤمنان علیه السلام بهترین الگوی آراستگی را چنین معرفی می كند: إِنَّ أحْسَنَ الزِّی مَا خَلَطَكَ بِالنَّاسِ وَ جَمَّلَكَ بَینَهُمْ وَ كَفَّ ألْسِنَتَهُمْ عَنْك؛ همانا نیكوترین شكل زندگی، آن است كه تو را به مردم نزدیك كند و در میان آنان زیبایت گرداند و زبان آنان را نیز از [گفتگو درباره] تو بازدارد.

 

زیبایی ناخن برای زنان و مردان

پیامبر اكرم صلی الله علیه وآله درباره كوتاه كردن ناخن به مردان توصیه می‌كند: قُصُّوا أَظَافِیرَكُمْ؛ ناخنهای خود را كوتاه كنید. ولی به زنان می‌فرماید: اُتْرُكْنَ فَإِنَّهُ أَزْینُ لَكُنَّ؛  ناخنها را بلند نگه دارید؛ زیرا برای شما زیباتر است.

 

تفاوت زیبایی ظاهری و آراستگی زن و مرد

تفاوت در آراستگی زن و مرد در مستحبات خلاصه نمی‌شود؛ بلكه در پاره‌ای موارد، حكم حرمت بیان شده است؛ مثل استفاده از زیور آلات و طلا كه برای مردان، حرام است؛ اما همین عمل برای بانوان عملی جایز، بلكه مستحب است.

 

به طور كلی آراستگی فردی در چند زمینه بروز و ظهور می‌یابد

زیبایی کلی صورت و چهره

موی سر، یكی از عناصر اصلی در شكل ظاهری هر فرد است: از امام صادق علیه السلام این گونه روایت شده است كه می‌فرمود: إِنَّ مِنْ أَجْمَلِ الْجَمَالِ الشَّعْرَ الْحَسَن‏؛ از جمله زیباترین زیبایی‌ها موی زیباست.

رسول خدا صلی الله علیه وآله نیز درباره نگهداری از موی می‌فرماید: مَنِ اتَّخَذَ شَعْراً فَلْیحْسِنْ وِلَایتَهُ أَوْ لِیجُزَّهُ؛ هر كس می‌خواهد موی سر بگذارد باید آن را [با شانه كردن و نظیف داشتن] نیكو نگهدارد و یا اینكه آن را كوتاه كند.

بر اساس چنین بینشی در اسلام بر شانه و استفاده بسیار از آن سفارش شده است: مَنِ اتَّخَذَ شَعْراً فَلَمْ یفْرُقْهُ فَرَقَهُ اللَّهُ بِمِنْشَارٍ مِنْ نَارٍ؛  هر كس مو بگذارد و آن را متفرق نكند [شانه نزند] خداوند با شانه آتشین آن را شانه خواهد كرد.

علاوه بر موی سر، مواظبت بر ریش و شارب (سبیل) نیز مورد توجه شارع مقدس قرار گرفته است. رسول خدا صلی الله علیه وآله می‌فرماید: لَا یطَوِّلَنَّ أَحَدُكُمْ شَارِبَهُ فَإِنَّ الشَّیطَانَ یتَّخِذُهُ مَخْبَأً یسْتَتِرُ بِهِ؛  هرگز كسی از شما شارب خود را بلند نسازد كه به تحقیق، شیطان آن را پناهگاه خود می كند؛ و خویشتن را با آن مخفی می‌سازد.

رسول خدا صلی الله علیه وآله می‌فرماید: مَنْ لَمْ یأْخُذْ شَارِبَهُ فَلَیسَ مِنَّا؛ كسی كه شاربش را [بلند نگه دارد و] كوتاه نكند از ما نیست.

 رسول خدا فرمود: إِنَّ اللَّهَ تعالى یحِبُّ مِنْ عَبْدِهِ إِذَا خَرَجَ إِلَى إِخْوَانِهِ أَنْ یتَهَیأَ لَهُ وَ یتَجَمَّلَ؛ خدا دوست دارد هنگامی كه بنده مؤمنش نزد برادر خود می رود، خود را مرتّب و آراسته كند.

زیبایی و پاكیزگی دهان و دندان

بی شك، داشتن دندان‌های تمیز و سفید، خواسته هر فرد آراسته است؛ زیرا علاوه بر تأثیر بسزا در سلامت جسمی افراد، در زیبایی ظاهری نیز مؤثر است. پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه وآله در سفارش به مسواك زدن فرموده است: مَا زَالَ یوصِینِی بِالسِّوَاكِ حَتَّى ظَنَنْتُ أَنَّهُ سَیجْعَلُهُ فَرِیضَةً؛  آن چنان جبرئیل، مرا به مسواك زدن سفارش می‏كرد كه گمان بردم آن را واجب خواهد كرد.

از آن گذشته، بوی مطبوع دهان هنگام صحبت با دیگران، الزاماً وابستگی مستقیم به رعایت بهداشت دندان‌ها و رسیدگی به آن‌ها و در نتیجه سالم بودن آن‌ها دارد.

استفاده از عطر و بوی خوش برای خوشبو کردن بدن

رسول اكرم صلی الله علیه وآله با مُشك، خود را خوشبو می‌فرمود، چندان كه مشك بر فرق سر حضرت، برق می‌زد و نیز خود را با عطر خوشبو می‌كرد... [گاه بوی این عطر به اندازه‌ای بود] كه در شب تاریك پیش از آنكه دیده شود از بوی خوشش شناخته می‌شد؛ چنان كه رهگذران می‌گفتند: این پیامبر است.

لباس عامل زیبایی ظاهری و آراستگی

از الطافی كه خداوند به انسان عطا فرموده و او را از سایر جانداران متمایز ساخته است، نعمت حجب و حیاست كه در فطرت او نهاده شده و روشن‌ترین شكل بروز آن احساس نیاز به پوشش زیبا و تمیزی است كه شایسته شأن و منزلت اجتماعی فرد باشد و آدمی را در منظر دیگران خوشایند سازد.

امام صادق علیه السلام می‌فرماید: الْبَسْ وَ تَجَمَّلْ فَإِنَّ اللَّهَ جَمِیلٌ یحِبُّ الْجَمَالَ وَ لْیكُنْ مِنْ حَلَالٍ؛ لباس را زیبا بپوش؛ زیرا خداوند، زیباست و زیبایی را دوست دارد؛ اما باید از حلال باشد.

 

مصداق‌های زیبایی از دید قرآن

زیبایی مردها در قرآن

در مورد زیبایی مردها در قرآن، سوره یوسف که به عنوان احسن القصص توصیف شده، جریان بریدن زن‏ها دست خودشان را در مقابل مشاهده زیبایی حضرت یوسف، فرموده است: فلما راینه اکبر نه و قطعن ایدیهن و قلن حاش اللّه ما هذا بشرا (یوسف، 32): چون آن زن‏‌ها یوسف را دیدند، او را فوق العاده بزرگ (زیبا) دانستند و دست‏های خود را بریدند (بدون توجه) و با تعجب گفتند: پاک است خدا، این ‏[یوسف‏] بشر نیست!

زیبایی‏‌های معنوی

زیبایی‌‏های معنوی و معقول، به دلیل سنخیت و نزدیکی با روح انسان، از عالی‏‌ترین درجات پرجاذبه زیبایی مورد تأکید و تشویق دین هستند و در قرآن به آن‏ها توجه خاصی شده است؛ صبر و استقامت، زیبایی عقل، زیبایی علم، نیت زیبا، زیبایی عفو و اغماض، زیبایی جدایی از ناپسندی‌‏ها.

خانه‌ای زیبا به زیبایی فصل پاییز

بهترین رازهای زیبایی و آرایشی زنان ایرانی

ممنون از اینکه با زیبامون همراه بودین.

توجه: مقالات و توصیه‌های "زیبامون" برگرفته از برترین و به‌روزترین منابع بین‌المللی هستند، اما به تمامی کاربران گرامی اکیدا توصیه می شود قبل از انجام موارد درمانی حتما با پزشک خود مشورت نمایند.

ارسال به دوستان در
تلگرام
فیسبوک
امتیاز دهید: ۱ ۲ ۳ ۴ ۵
سفارش کالا و خدمات زیبایی
در حال گرفتن اطلاعات...
در حال گرفتن اطلاعات...
نظر خود را ثبت کنید