چند روزی است که مهناز افشار سلبریتی معروف ایرانی در مورد داروی نالوکسان نظرهایی داده که به شدت مورد هجوم وزارت بهداشت و رسانه ها قرار گرفته است. وزارت بهداشت هم صحبت های او را غیر کارشناسی دانسته و از او خواسته که در این امور دخالت نکند. خیلی از پزشکان حرف های او را به مسخره گرفته اند و او را در دادسرا احضار کرده اند. اما در این میان خیلی از اساتید حوزه اعتیاد حرفهای او را تایید کرده اند.
نالوکسان باید در اختیار معتادان و خانواده ها باشد
نالوکسان باید در اختیار معتادان و خانواده ها باشه و در صورت مشاهده مصرف کننده ای که در اغما رفته است به وی تزریق کنند تا از مرگ قریب الوقوع جلوگیری شود. این شیوه در حال مطرح شدن به صورت رویه ای جهانی است.
کپسول نالترکسون ۱۰۰ برابر خطرناک تر از آمپول نالوکسان است
قدرت یک کپسول 50 میلی گرمی 100 برابر بیشتر از یک آمپول نالوکسان است. و متاسفانه این کپسول به وفور در بین معتادان یافت میشه. دکتر عمران محمد رزاقی، پژوهشگر و درمانگر اعتیاد هم می گوید: نه تنها در اظهارات خانم افشار هیچ اشتباهی نبود بلکه گفته های او کاملا هم صحیح بود.
عوارض استفاده خودسرانه نالوکسان
محمدعلی خادمیان متخصص بیهوشی و عضو انجمن درد ایران اظهار کرد: نالوکسان از زیرمجموعههای گروه بیهوشی محسوب میشود، این دارو جزو داروهای ضد مخدر در پزشکی به حساب میآید.
وی ادامه داد: داروی نالوکسان در اصل برای ترک اعتیاد نیز مورد استفاده قرار میگیرد ولی واقعیت این است که فروش این دارو بدون تجویز پزشک اصلا توصیه نمیشود و ممکن است خطراتی را برای فرد مصرف کننده به همراه داشته باشد.
این متخصص بیهوشی گفت: برخی از افراد بعد از مصرف مواد مخدر برای پاکسازی بدن و پنهان کردن استعمال مواد مخدر اقدام به تزریق داروی نالوکسان میکنند اما این دارو عوارضی مانند اختلالات عضلانی، بروز سکته قلبی و کما به همراه دارد.
خادمیان افزود: داروی نالوکسان برای افرادی که به اورژانس و کما منتقل میشوند و بعد از معاینه نشانههای مصرف مواد مخدر دارند، استفاده میشود.
این متخصص بیهوشی گفت: عوارض داروی نالوکسان در افرادی که مواد مخدر مصرف کردهاند بیشتر از افراد سالم و حتی ممکن است باعث بروز سکتههای قلبی و دیگر مشکلات جسمانی در فرد مصرف کننده شود.
هشدارهای نالوکسان
• این دارو در افراد مبتلا به بیماریهای قلبی-عروقی یا مصرف داروهای سمی برای قلب و یا افراد دارای وابستگیها فیزیكی به داروهای شبه تریاك باید با احتیاط فراوان مصرف شود.
• تجویز این دارو در بیماران وابسته به داروهای شبه تریاك موجب بروز علایم قطع مصرف میگردد.
• از آنجایی كه این دارو دارای طول اثر كوتاهی میباشد. در موقع تجویز بعد از جراحی ، مقدار دارو در هر بیمار باید به طور جداگانه تنظیم شود تا ضمن حفظ اثر ضد دردی كافی داروی شبه تریاك ، ضعف تنفسی نیز برطرف شود.
توصیه های دارویی نالوکسان
• معمولا برای بیماران سالخورده مقادیر کمتری مصرف می گردد.
• بروز علائم قطع مصرف در بیماران وابسته به داروهای شبه تریاک طبیعی می باشد.
• بیمار باید تا رفع علائم اپیوئیدی مونیتور گردد.
نوشیدنی هایی که دارو را بی اثر می کنند
قرص ویتامین خانگی تقویت سلامت و زیبایی
ممنون از اینکه با زیبامون همراه بودین.