این روزها دیگر کسی با شنیدن نام آلودگی هوا تعجب نمیکنه و این مشکل بسیار فراگیر شده و مردم هم هیچ راه چاره ای ندارن و مجبورن که با اون دست و پنجه نرم کنند. اما نکته مهمی که وجود داره نوع تغذیه ما در زمان آلودگی هواست. باید تغذیه به گونه ای باشه که تاثیرات آلودگی بر سلامت بدنی مون به حداقل برسه.
آلودگی هوا را بشناسیم
آلودگی در واقع ترکیبی از یک یا چند آلاینده در هوا اعم از گرد و غبار، گازها، بو، دود، بخارات، خاکسترهای فرار و … در هوای آزاد با کمیتها، کیفیتها و ماندگاری مختلف است که میتونه به انسان ، حیوان و گیاه آسیب برسونه. آلودگی هوا در تمام شهرها یکسان نیست اما اتفاقی است که اغلب در شهرهای بزرگ در فصل سرما می افتد.
تغذیه درست در زمان اوج آلودگی هوا
داشتن یک تغذیه سالم و طبیعی میتونه تاثیر زیادی در جلوگیری از سرطان بر اثر آلودگی هوا داشته باشه. بهتره در زمان آلودگی از مواد غذایی طبیعی که سرشار از آنتی اکسیدان هستن استفاده کنیم.
چه موادی باید بیشتر مصرف کنیم؟
مواد غذایی حاوی آنتیاکسیدان اعم از ویتامین C ، ویتامین A و بتاکاروتنها، ویتامین E و سلنیوم میتونه از بدن در برابر آلودگی هوا محافظت کنه. مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان میتونن از سلول های بدن محافظت کنند و از تشکیل رادیکال های آزاد جلوگیری کنند.
مصرف ویتامینها در زمان آلودگی هوا ضروری است
هر چه میزان آنتی اکسیدان و ویتامین E در بدن بیشتر باشه فرد مدت زمان بیشتری رو در محیط های آلوده دوام میاره. همچنین میزان ویتامین سی موجود در بدن از تشکیل رادیکال های آزاد جلوگیری میکنه. علاوه بر اینها ویتامین آ و بتاکاروتن ها از شش ها در برابر آلودگی هوا محافظت میکنند.
مواد غذایی منبع ویتامینA : جگر، هویج، سیبزمینی شیرین، کره و مارگارین
مواد غذایی منبع بتاکاروتن: کدو تنبل، انبه، طالبی، هویج و زرد آلو
مواد غذایی منبع ویتامین C : بروکلی، پیاز، پرتقال، گریپفروت، انبه و توتفرنگی
مواد غذایی منبع ویتامین E : غلات، سبزیجات برگپهن، گندم، زرده تخممرغ و کره
مواد غذایی منبع سلنیوم: غذاهای دریایی، نان و سایر غلات سبوسدار
مواد غذایی نظیر گشنیز، سیبسبز، چغندر، موز، کلم، انگور، بروکلی، هویج و مرکبات حاوی پکتین یا ژلاتین گیاهی هستند. پکتین از بدن سمزدایی میکند و مصرف مواد غذایی حاوی پکتین به شدت در زمان اوج آلودگی هوا موثر است.
مصرف کلسیم باعث کاهش تاثیر منفی سرب در بدن میشود
سرب یکی از ترکیباتی است که به بنزین اضافه میشه و در هوا و آب و غذا وجود داره. سرب به راحتی میتونه از طریق پوست ، شش ها و بلع وارد بدن بشه و به استخوان ها نفوذ کنه. همچنین میتونه روی گلبول های قرمز خون و جذب کلسیم تاثیرات منفی بزاره. برای کاهش جذب سرب میتونین از مواد غذایی حاوی کلسیم، آهن و ویتامیت سی استفاده کنین.
غذاهای چرب نخورید
تا جایی که میتونین در زمان آلودگی هوا غذاهای چرب و سرخ کردنی مصرف نکنین و به جای اون از مواد غذایی سالم و طبیعی مثل میوه و سبزیجات بیشتر استفاده کنین.
از سلامتی خود در آلودگی هوا به شدت مراقبت کنین
ممنون از اینکه با زیبامون همراه بودین.