سفارش کالا و خدمات زیبایی

کرم مرطوب کننده و نرم کننده، بهترین نوع برای پوست خشک + عکس

دسته: مراقبت از پوست تاریخ نگارش: ۱۲ آذر ۱۳۹۷ - ۱۴:۴۴
5
تعداد رای‌دهندگان: 2584

بهترین کرم مرطوب کننده برای پوست های خشک چه ویژگی هایی باید داشته باشه که حالت چرب و کیکی نگیره؟! کدام عناصر باید در کرم مرطوب کننده وجود داشته باشن؟!

کرم مرطوب کننده و نرم کننده، بهترین نوع برای پوست خشک + عکس

در مورد پوست خشک و دلایل ایجاد اون خیلی مطلب خوندین و در همه ی مطالب هم دیدین که باید بهترین کرم مرطوب کننده ی مناسب پوستتون رو انتخاب کنین. اما واقعا چجوری می تونین بهترین کرم مرطوب کننده رو بخرین که مشکلات بعدی براتون پیش نیاد و از طرفی همه نیازهاتونم برطرف کنه؟!

بهتره این سوال مطرح شده رو ببینین:

پوست خیلی خشکی دارم و برای اینکه نرم بشه و حس خوبی داشته باشم باید از کرم مرطوب کننده قوی استفاده کنم. اما بعد از استفاده پوستم حالت چرب پیدا کرد و در انتهای روز با پوستی کیکی مواجه شدم. باید چیکار کنم؟!

این ممکنه سوال خیلی از شماها باشه، با زیبامون دات کام همراه باشین تا در این مقاله بیاموزین:

  • چجوری برچسب مرطوب کننده رو بخونین
  • از چه عناصر تشکیل دهنده ای باید اجتناب کنین
  • به دنبال چه اجزایی باید باشین (و اینکه در چه ترکیباتی باشن)
  • عناصر فعال مهم هستن یا خیر

 

چجوری اتیکت مرطوب کننده رو بخونین

هر چیزی که روی برچسب جلویی هست رو نادیده بگیرین – که معمولا باعث راهنمایی نادرست میشه – و به جای اون مستقیم به لیست عناصر تشکیل دهنده مراجعه کنین.

  • 5 عنصر اولیه در لیست، مواردی هستن که باید با دقت بخونینشون.
  • برندها باید لیست مواد تشکیل دهنده رو از بیشترین درصد تا کمترین درصد بنویسن که طبیعتا 5 ماده ی اولیه بالای 80% فرمولاسیون کرم مرطوب کننده رو تشکیل می دن.
  • بعدش باید ببینین که این مواد اولیه چیا بودن که با یک جستجوی ساده در اینترنت می تونین هر ماده رو شناسایی کنین.

اما نکته مهم اینه که دقیقا باید دنبال چه موادی باشین و از چه موادی باید اجتناب کنین...نکات مهم در ادامه برای انتخاب یک کرم مرطوب کننده مناسب رو از دست ندین!

از چه عناصر تشکیل دهنده ای باید اجتناب کنین

روایح مصنوعی

روایح اولین و رایج ترین دلایل بروز واکنش های آلرژیک و آسیب رسانی به پوست هستن. متاسفانه بیشتر کرم های مرطوب کننده هم حاوی روایح هستن، تحقیقات نشون دادن که بالای 83% از مرطوب کننده های داروخانه ای حاوی روایح یا آلرژن های مرتبط با رایحه هستن.

برای همین حتما روی برچسب رو بخونین و اگر کلماتی مثل Fragrance،Perfume  یا Parfum رو دیدین، از خریدنش اجتناب کنین. حواستون به عبارت Fragrance-free هم باشه چون به این معنیه که فقط بو نداره...برای همین امن ترین گزینه عبارت No Fragrance added هستش.

البته اسانس های روغنی قطعا سالم تر و امن تر از روایح صنعتی هستن و تا زمانی که رقیق باشن مشکلی برای پوست ایجاد نمی کنن. البته پوست های حساس باید حواسشون باشه که از چه اسانسی استفاده میکنن.

 

کرم بدون رایحه

 

سیلیکون

سیلیکون یک پلی مر صنعتی هستش که در تعداد زیادی از مرطوب کننده ها پیدا میشه. سیلیکون ارزان قیمته و وقتی با پوست تماس پیدا میکنه به سرعت حالت مخملی و نرم و یکدستی بهش میده.

نکته مهم اینه که سیلیکون فقط توهم پوست نرم و مرطوب شده رو میده و هیچ رطوبتی رو به پوست نمیرسونه. از طرف دیگه سیلیکون توسط روغن، سلول های مرده و آلودگی ها گیر میفته و باعث ایجاد آکنه و جوش روی سطح پوست میشه و از طرفی تجدید سلول های تازه رو کند می کنه.

بهتره از محصولاتی استفاده کنین که Silicone-free باشن یا حداقل سیلیکون جزو  5 تا 10 عنصر تشکیل دهنده اولیه نباشه.

اسم های رایج سیلیکون:

Dimethicone

Trimethicone

Cyclopentasiloxane

Dimethiconol

در واقع هر اسمی که انتهای cone، siloxane و conol داشت رو بیخیال بشین!

 

کرم بدون سیلیکون

 

پترولیوم (مواد نفتی مثل وازلین)

پترولیوم مانند سیلیکون فقط یک لایه ی محافظ روی پوست ایجاد میکنه و هیچگونه آبرسانی به پوست نداره – چون مولکول هاش درشت هستن – و حتی ممکنه باعث خشک تر شدن و از دست دادن بیشتر آب پوست بشن. کرم هایی که حاوی ترکیبات روغن های معدنی و پارافین هستن می تونن لایه خارجی پوست رو آسیب بزنن و از دست دادن آب رو افزایش بدن.

علاوه بر این، فراورده های نفتی ممکنه منافذ پوست رو ببندن و با تغییر سلول ها باعث ایجاد پوستی مات و دهیدراته بشن.

اسم هایی که باید اجتناب کنین:

  • Mineral oil
  • Paraffin oil
  • Liquid Paraffin
  • Paraffinum Liquidum
  • Liquid Petroleum
  • Petroleum oil
  • Petrolatum Liquid
  • White oil

البته Emulsifying wax هم در برخی موارد شامل همین پترولیوم میشه که باید با سازنده ی محصول چک بشه.

 

کرم بدون پترولیوم

 

ضد آفتاب های شیمیایی

ضدافتاب خیلی مهمه و برای محافظت از پوست در برابر صدمات نور خورشید استفاده میشه و خیلی از مواقع به جای مرطوب کننده هم به پوست صورت زده میشه. اما اکثر مواقع بیشتر مرطوب کننده های حاوی SPF حاوی فیلترهای شیمایی ضدآفتاب هستن که باید ازشون اجتناب کنین. چرا؟

آسیب به غدد درون ریز: یک سری از تحقیقات نشون دادن که روی تیروئید و هورمون های تولید مثلی تاثیر میذاره.

آسیب و پیر شدن سلول ها: خیلی از تحقیقات نشون دادن که ترکیب این ضدافتاب ها و اشعه ی فرابنفش باعث آسیب DNA سلول های پوست انسان میشه و از طرفی رادیکال های آزاد برای پیر کردن پوست رو هم بیشتر جذب میکنه.

تحریکات: کرم های ضد آفتاب شیمیایی مانند Oxybenzone و Avobenzone درصد آسیب پوستی بیشتری نسبت به بقیه دارن.

بهتره به جای این فیلترهای شیمیایی از زینک اکساید و تیتانیوم اکساید استفاده کنین که مواد اولیه معدنی و امن ضد افتاب ها هستن.

 

کرم ضد آفتاب

 

پاک کننده ها (امولسیفایرها)

سخت ترین قسمتی که باید ازش اجتناب کنین همین قسمت یعنی دیترجنت ها (Detergents) هستن، اما اگر پوست خیلی خشک، جوش دار و یا آسیب دیده دارین باید دقت کنین. حداقل سعی کنین که این مواد در 5 عنصر اولیه کرم نباشن.

ممکنه فکر کنین که دیترجنت ها یا پاک کننده ها محصولات مراقبت از پوست مثل کلینزرها (شوینده ها) هستن که اشتباه می کنین، این مواد حاوی سولفات هستن که لایه ی چربی محافظ پوست رو از بین میبره و باعث خشکی و آسیب اون میشه.

امولسیفایرها هم از همین خانواده هستن و همان خاصیت ازبین بردن چربی رو دارن.

اسم هایی که باید اجتناب کنین:

  • Emulsifying wax
  • Cetyl alcohol
  • Stearyl alcohol
  • PEG-100 searate
  • Glyceryl Stearate
  • Sorbitan Oleate

 

کرم با دیترجنت

 

به دنبال چه اجزا و عناصری باید باشین

روغن های پایدار (اشباع شده)

چربی های سیر شده و تک سیر نشده بهترین مدل های روغن در مرطوب کننده ها هستن.

چربی های سیر شده: حاوی ترکیبات شیمایی هستن که باعث پایداری بالا و مقاومت در برابر رادیکال های آزاد میشن، به همین دلیل ماندگاری بالایی دارن و به راحتی متعفن نمیشن.

چربی های تک سیر نشده: انتخاب دوم هستن و به صورت قابل قبولی مناسبن، چون فقط یک پیوند دوگانه آزاد با زنجیره اسیدهای چربشون دارن. (هرچی پیوندهای دوگانه بیشتر بشه پایداری کمتر میشه)

چربی های پلی سیر نشده: بدترین انتخاب هستن و شامل اکثر دانه های روغنی میشن. این چربی ها تعداد زیادی پیوند دوگانه باز دارن که به سرعت باعث تعفنشون میشه و روی پوست آسیب های اکسیداتیوی میذارن که باعث پیری پوست میشه.

باید توجه داشته باشین که در کرم هایی که حاوی آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین E هستن هم این اتفاق میفته. چون نیمه عمرشون خیلی کوتاهه (چند ساعت تا چند روز).

 

به دنبال محصولاتی باشین که حاوی روغن های اسکوالان، نارگیل، Capryic/Capric triglyceride، شی باتر، کاکائو باتر، جوجوبا، مارولا و ماکادامیا باشن.

هر روغنی که بیش از 15% پلی سیر نشده باشه رو سعی کنین اجتناب کنین ازش، مثل:

میوه گل رز، هسته انگور، کنجد، آفتابگردان، سویا و کافیشه.

بهتره که حتما 5 تا مواد اولیه کرم مرطوب کننده از روغن های سیر شده یا تک سیر نشده باشن. اگر نمی دونین که یک روغن سیر شده یا سیر نشده هستش، اسمش رو در اینترنت بزنین و پروفایل کاملش رو مطالعه کنین.

 

کرم با روغن پایدار

 

مواد نگه دارنده

اگر مرطوب کننده ای حاوی آب باشه، حتما حتما نیازمند سیستم نگه دارنده هستش، در غیر این صورت بستر عالی برای رشد انواع باکتری و میکروب میشه و در نتیجه باعث ایجاد عفونت و خارش پوست میشه.

بنابراین اگر دیدین نوشته Preservative-free خوشحال نشین چون خیلی هم خوب نیست! البته این موضوع در مورد نگه دارنده های خطرناکی مانند پارابن ها (Parabens) و فرمالدهیدها (Formaldehyde) کاملا متفاوته – این مواد نباید باشن اصلا.

مواد نگه دارنده ی بهتر:

غذاها: سدیم بنزوات، پتاسیم سوربات.

الکل ها: اتانول، الکل انگور، بنزیل الکل، عنبر سائل.

اسانس روغنی: رزمای، نیم، درخت چای.

نگه دارنده ها بر پایه ی گیاه: Gluconolactone، Ethylhexyglycerin، Triiostearyl Citrate.

نگه دارنده مصنوعی غیر سمی: Dehydroacetic Acid

 

کرم با نگه دارنده

 

چربی و هومکتانت ها

بهترین کرم مرطوب کننده اونی هستش که حاوی چربی های سیر شده و هومکتانت ها باشه. در واقع پایه ی یک مرطوب کننده شامل جلوگیری کننده، هومکتانت و نرمسازها (امولیانت) هستش.

جلوگیری کننده (Occlusive) ماده ای هستش که روی سطح پوست مانعی ایجاد میکنه تا آب و روطبتش از دست نره ولی خب خودش هم آبرسانی نمیکنه. ولی خب مثل پترولیوم و سیلیکون هم نیست و می تونه شامل روغن های غلیظی مثل روزغن زیتون و شی باتر باشه.

نرمساز (Emollient) همونطور که از اسمش پیداست برای نرم کردن و آبرسانی بکار میره و خطوط روی پوست رو پر میکنه مثل روغن جوجوبا و اسکوالان.

هومکتانت (Humectant) ماده ای هستش که رطوبت رو از محیط وارد پوست میکنه و در واقع نم نگهدار هستش مثل گلیسیرین، هیالورونیک اسید و سدیم PCA.

 

البته باید دقت کنین که مقدار زیادی از این ماده باعث خیس شدن پوست و درنتیجه باعث ناتوان شدن پوست در جذب رطوبت میشه و در هوای خشک عملکرد هومکتانت برعکس میشه و رطوبت رو از پوست به بیرون میکشه!!!

بنابراین همیشه سعی کنین درصد روغن از هومکتانت بیشتر باشه.

 

کرم با هومکتانت

 

عناصر فعال مهم هستن یا خیر

عناصر فعال یعنی رتینول، ویتامین C و پپتیدها ( عناصر ضد پیری). بهتره که از این مواد به صورت سرم استفاده کنین، چون سرم ها نسبت به کرم ها در یک pH مناسب، محیط ثابت تری رو میدن و مدت زمان طولانی تری فعال و مفید باقی میمونن.

نتیجه: آیا کرم مرطوب کننده بخریم یا نخریم؟

همونطور که دیدین کرم مرطوب کننده ی ایده آل وجود نداره...ولی بهترین گزینه استفاده از ترکیبات روغنی و هومکتانت هستش و یا کرم های مرطوب کننده خانگی.

موضوعات مرتبط رو از دست ندین:

کرم مرطوب کننده خانگی بسازید!

محصولات مراقبت از پوست را چگونه و چقدر روی صورت بزنیم؟ + جدول

تفاوت بادی باتر (کره بدن)، لوسیون و کرم در چیست؟

چه تفاوت هایی بین مرطوب کننده و لوسیون وجود دارد؟

ساخت انواع کرم های زیبایی در خانه به همراه طرز تهیه

چگونه پوست نرم و لطیفی داشته باشیم؟ (مناسب برای پوستهای خشک)

توجه: مقالات و توصیه‌های "زیبامون" برگرفته از برترین و به‌روزترین منابع بین‌المللی هستند، اما به تمامی کاربران گرامی اکیدا توصیه می شود قبل از انجام موارد درمانی حتما با پزشک خود مشورت نمایند.

ارسال به دوستان در
تلگرام
فیسبوک
امتیاز دهید: ۱ ۲ ۳ ۴ ۵
سفارش کالا و خدمات زیبایی
پیشنهاد امروز ما
نظر خود را ثبت کنید
پربازدیدترین‌های هفته
موارد بیشتر