در طول زندگی هر یک از ما انسان ها، ممکنه مشکلات و درگیری های زیادی وجود داشته باشه که از نظر جسمی ما رو مبتلا کنه اما خیلی از مشکلات هم روحی و ذهنی هستن و حتی ممکنه که فقط یه فکر ساده باشه بدون اینکه حتی یه بار هم در دنیای واقعی اتفاق بیفته. مثل بیماری کلاستروفوبیا که در ادامه توضیحات بیشتر و جالبی درباره اون بهتون میدیم.
بیماری کلاستروفوبیا (Claustrophobia) یا تنگناهراسی
تعریف بیماری کلاستروفوبیا:
این بیماری یه ترس ذهنی و روانی (به صورت شدید و غیر منطقی) از مکان های کوچک و بسته است که راه گریز و دسترسی به بیرون در آنها وجود ندارد یا اگر وجود هم داشته باشه، این احتمال هست که این دسترسی از بین بره و مکان به صورت مطلق برای فرد، بسته بشه.
در بیشتر مواقع، هرگز چنین اتفاقی برای افراد مبتلا به تنگناهراسی در دنیای واقعی نمیفته، بلکه فقط این ترس در ذهن اونا وجود داره و آزارشون میده.
نکته:
اینکه گفته میشه فرد ترس ذهنی داره، اصلا به صورت ساده و قابل چشم پوشی نیستش، بلکه بیماری دارای علائم آزاردهنده هستش که آسایش و قرار بیمار رو مختل می کنه و حتی در طول روز، ممکنه چندین بار اونو با مشکل مواجه کنه.
بیماران کلاستروفوبیا، از چه مکان هایی ترس دارن؟
پاسخ این سوال، می تونه به جمعیت 6 – 7 درصدی مبتلا به بیماری کلاستروفوبیا کمک زیادی کنه. شناخت مکان هایی که ممکنه باعث بروز علائم بیماری و شدت یافتن اون بشه، می تونه از قرار گرفتن در اون ها لااقل به صورت پی در پی و همیشگی جلوگیری کنه. این مکان ها عبارتند از
اتاق های کوچک و قفل شده (حتی مکان هایی مثل دستشویی و حمام)
تونل
آسانسور
مترو
راه پله
یا حتی داخل اتاقک ماشین
علایم بیماری و نشانه های وجود اختلال در فرد
بیماری دارای نشانه های خاموش نیست و با قرار گرفتن در یکی از مکان هایی که شرایط گفته شده رو دارن، خودش رو نشون میده. با قرار گرفتن در یکی از مکان ها یا حتی قبل از قرار گرفتن در اونها، ترس شدیدی در ذهن فرد شکل می گیره که می تونه ناشی از ترس از خفه شدن، تمام شدن هوا، ترس از موندن همیشگی در اون مکان و گیر افتادن (لااقل برای چندین ساعت) ، ترس از اینکه هیچ وقت کسی از فرد خبر نگیره و رها بشه، اضطراف و استرس شدید که نهایتا تمام این ترس ها به صورت نشانه های زیر در رفتار و حال فرد مشخص میشه:
عرق کردن شدید
تنگی نفس و نفس نفس زدن
تپش قلب
ضعف و غش
درمان استرس و اضطراب با 8 راهکار خانگی - اینفوگرافی
نکته:
پی بردن به وجود این بیماری در افراد، تنها با تایید روانشناس و روان پزشک عملی هستش.
راه حل چیست؟
اولین راه حل برای فرد مبتلا به کلاستروفوبیا، دوری از قرار گرفتن در شرایط ترس آور هستش و بیمار هر چقدر که کمتر در معرض ایجاد این فوبیا و ترس قرار بگیره، کمتر هم دچار حملات این بیماری میشه.
راه حل دوم، کمک گرفتن از یه روانپزشک و مشاور هستش که به خوبی تمام راهنمایی های لازم برای درمان بیماری یا لااقل کاهش تعداد حملات و بروز اون در طول زندگی فرد رو به سادگی در اختیارتون قرار میده. اصلا صحبت کردن درباره یه ترس و فوبیا، می تونه تا حد زیادی بزرگی و عظمت اونو در ذهن فرد از بین ببره.
راه حل سوم هم اینه که تا جایی که ممکنه، فرد خودش رو در برابر گیر افتادن ها مصون کنه. مثلا همیشه کلید داشته باشه یا بتونه که یه در بسته رو به راحتی با ابزار ساده باز کنه و وسایل ارتباطی رو از خودش دور نکنه تا همیشه در ذهنش، خیالش راحت باشه که می تونه در صورت نیاز از دیگران کمک بخواد و همین مسئله بهش آرامش بده.
سلبریتی هایی که به بیماری کلاستروفوبیا مبتلا هستن
همون طور که گفتیم، این بیماری 6 تا 7 درصد جمعیت رو درگیر خودش کرده و خب از بین افراد مشهور و سلبریتی هم کسایی هستن که بهش مبتلا باشن و شاید برای شما هم جالب باشه که اونا رو بشناسین:
Woody Allen وودی آلن - کارگردان و نویسنده مشهور هالیوودی
Uma Thurman اوما تورمن - بازیگر هالیوودی
Paris Hilton پاریس هیلتون - خواننده ، مدل و هنرپیشه هالیوودی
Ryan Reynolds رایان رینولدز - بازیگر هالیوودی
Justin Bieber جاستین بیبر - خواننده کانادایی
Niall Horan نایل هوران - خواننده گروه وان دایرکشن
Wentworth Miller ونت ورث میلر - بازیگر سری فیلم های فرار از زندان
ترانه علیدوستی - بازیگر ایرانی
این سلبریتی ها هم با این فوبیا دست و پنجه نرم می کنن و جالبه که هر کدوم، از قرار گرفتن در مکان خاصی ترس و وحشت دارن که اعلام کردن هرگز خودشون رو اون مکان ها قرار نمیدن و تا جایی که می تونن، سعی می کنن خودشون رو در امان نگه دارن.
سلبریتی های ایرانی پرطرفدار در اینستاگرام
مطالب بیشتر درباره سلبریتی ها رو در دسته بندی وبسایت زیبامون دات کام دنبال بفرمایین.