عکاسی فقط یک شغل نیست، بلکه یک هنر ماندگار و لذت بخش است که می تواند لحظه های ناب و باشکوه را برای همیشه ثبت و ضبظ کند و به یادگار بگذارد. پس این یک حرفه معمولی نیست و باید جور دیگری به آن نگاه کنید، چون رقابت در این بازار پر از سلیقه و تنوع، اگر بدون علاقه و عشق باشد، قطعا به جایی نخواهد رسید. علاوه بر اینکه عکاس شدن به تنهایی ، می تواند پرزحمت و مشغله باشد، ریزه کاری های مربوط به افتتاح یک آتلیه عکاسی را نیز بر آن بیفزایید.
چگونه ناخن کار شویم؟ پیش نیازها و ملزومات یک شروع حرفه ای
پیش نیازهای مربوط به شغل عکاسی و عکاس شدن
همان طور که گفته شد عکاسی یک هنر است و عکاس هم یک هنرمند. پس قبل از اینکه به فکر باز کردن یک آتلیه عکاسی باشید، باید اول این هنر را به صورت حرفه ای بیاموزید. مراکز زیادی هستند که این رشته را به صورت خصوصی آموزش می دهند که شامل آشنایی با تمام تجهیزات عکاسی و همچنین آموزش های لازم برای عکسبرداری حرفه ای می شود که بتوانید به نحو احسن از ذوق و استعداد خود برای ثبت لحظه ها استفاده کنید و عکس های خوبی بگیرید.
ضمن اینکه این رشته هنری در هنرستان ها و دانشگاه های هنر هم به صورت آکادمیک آموزش داده می شود که متقاضیان می توانند از سنین نوجوانی و جوانی وارد آن شوند و شروع به آموختن و فعالیت کنند.
و اما حالا که یک عکاس تازه کار هستید و می خواهید که آتلیه عکاسی موفق راه اندازی کنید، با پیش نیازهای لازم برای باز کردن آتلیه عکاسی آشنا شوید:
تجهیزات عکسبرداری
خرید و تهیه این تجهیزات می تواند پرخرج ترین بخش مربوط به باز کردن آتلیه عکاسی باشد. با توجه به تجربه و شناختی که خودتان در کار عکاسی دارید، حتما می دانید که داشتن دوربین ( یا حتی چند دوربین با کارایی مختلف) یکی از ضروریات این شغل است. علاوه بر دوربین، تهیه چند لنز حرفه ای عکاسی، تجهیزات نورپردازی و دکور، تجهیزات چاپ عکس و همچنین سیستم های حرفه ای فتوشاپ برای ادیت عکس ها و... نیز از نیازهای اولیه برای باز کردن آتلیه عکاسی است.
نکته:
می توانید تجهیزات چاپ عکس را نادیده بگیرید و با همکاری مراکز دیگر به چاپ عکس هایتان اقدام کنید.
انتخاب محل آتلیه
انتخاب و آماده کردن محل آتلیه هم یکی دیگر از بخش های هزینه بر شغل آینده تان است. هزینه ای که باید برای آن بپردازید، با توجه به محل و محدوده آن می تواند بسیار متفاوت باشد و این بستگی به شما دارد که کجا را انتخاب کنید. اما یادتان باشد که این محل فعالیت و درآمدزایی شماست پس باید ویژگی های مثبت و قابل قبولی داشته باشد تا به رونق کارتان بیانجامد. نکات زیر را در انتخاب لوکیشن عکاسی و آتلیه رعایت کنید:
محل مناسب و قابل دسترسی برای بیشتر مردم
شلوغ نبودن اطراف محل آتلیه
متراژ مناسب آتلیه با توجه به تخصصی که دارید (به طور مثال آتلیه عکسبرداری عروس و داماد، فضای بیشتری نسبت به آتلیه تخصصی کودک می طلبد).
نکته
دکور آتلیه از مهم ترین بخش های آتلیه است که مشتریان در انتخاب خود، علاوه بر کار حرفه ای عکاسی به آن هم بسیار توجه می کنند و با توجه به سبک و زیبایی دکور، دست به انتخاب یک آتلیه می زنند. می توانید از تجربیات دیگران در انتخاب انواع دکور کمک بگیرید و مدل های محبوب را بشناسید، اما اگر سری به اینترنت و شبکه های مجازی بزنید، قطعا با سلیقه مردم و دکورهای به روز و شیک بیشتر آشنا خواهید شد.
هر چه حرفه ای تر، بهتر...
شما هر چقدر که در کار عکاسی حرفه ای تر باشید، قطعا مشتریان بیشتری را به سمت آتلیه خود جذب خواهید کرد. این حرفه ای شدن فقط با کار و آموزش بیشتر و بیشتر قابل دستیابی است. باید همیشه علم عکاسی خود را به روز نگه دارید و با ریزترین نکات مربوط به عکسبرداری، تنظیم نور، ایجاد خلاقیت در زاویه دید و کادر دوربین، الهام گرفتن از عکس های هنرمندان بزرگ، آشنایی کامل با تکنیک فتوشاپ و در نهایت کسب تجربه در زمینه های مختلف، بتوانید حرفه ای شدن را تمرین کنید تا آن را به دیگران هم ارائه دهید.
به همین خاطر پیشنهاد می کنیم که قبل از سرمایه گذاری روی راه اندازی یک آتلیه شخصی، به کسب تجربه بیشتر در آتلیه های دیگر و در زمینه های مختلف بپردازید تا علاوه بر یادگرفتن کار و تجربه کردن و کسب مهارت، نحوه برخورد با سلیقه های متفاوت را بیاموزید و در هنگام افتتاح آتلیه شخصی تان، تنها دغدغه ای که در ذهنتان وجود داشته باشد، تبلیغ و شناساندن این آتلیه تازه راه اندازی شده به مردم باشد نه یادگیری و کسب مهارت و شناخت حرفه عکاسی و تجهیزات آن!...
چگونه یک فروشگاه لوازم آرایشی موفق راه اندازی کنیم؟
تبلیغ
این هم از اولین کاری که باید بعد از باز کردن آتلیه تان انجام دهید، تبلیغ آدرس آتلیه، خدمات آن، بازگو کردن قیمت ها و شناساندن کیفیت و مهارت کارتان به دیگران که تاثیر زیادی در جذب مشتری دارد.
نکته مهم
شروع هر کاری نیاز به کسب مجوز و پروانه کسب و کار دارد تا با مشکلات قانونی مواجه نشود. برای باز کردن آتلیه عکسبرداری، شما باید با ارائه مدارک لازم اعم از گواهی های مورد تایید و معتبر مهارت عکاسی و سند مالکیت یا اجازه نامه مربوط به محل آتلیه و...، از اتحادیه عکاسان و فیلمبرداران، مجوز و پروانه کسب را دریافت نمایید.
چگونه آرایشگر شویم؟ پیش نیازها و ملزومات یک شروع حرفه ای
چگونه طراح لباس و مد شویم؟ پیش نیازها و ملزومات یک شروع حرفه ای