معمولا اندام افراد در زندگی آنها و حتی میزان اعتماد به نفسشان، خیلی تاثیرگذار است و در خانم ها، به دلیل مسایل زناشویی وهمچنین تمایل آنها برای داشتن اندامی ایده آل و زیبا، خوش فرم بودن و سایز مناسب سینه ها از اهمیت بالایی برخوردار است و شاید یکی از دلایل روی آوردن به انجام پروتز سینه یا ایمپلنت سینه ، همین مسئله باشد، البته بیماری هایی مانند سرطان سینه هم بخشی از این دلایل هستند، اما هر روش جراحی و آن هم استفاده از پروتز در بافت بدنی، می تواند عوارض گوناگونی داشته باشد که بهتر است درباره آن، بیشتر بدانید.
7 نکته بسیار مهم که باید قبل از جراحی زیبایی بدانید
احساس کشیدگی در زیر بغل
این احساس کشیدگی حالت خاصی دارد انگار که طنابی محکم از زیربغل تا بازوها، این کشیدگی را ایجاد می کند و گاهی تا کف دست ها هم حس می شود. این اتفاق به دلیل حساس شدن گره های لنفاوی در این ناحیه است و معمولا بین چند هفته تا چند ماه به طول می انجامد، ممکن است بعضی از بیماران در این بین، به ماساژ و فیزیوتراپی برای بهتر شدن وضعیت شان نیاز پیدا کنند.
درد و مشکلات عصبی در ناحیه بازو
در بعضی از بیماران به دلیل آسیب به اعصاب این ناحیه، ممکن است احساس درد، خواب رفتگی، سوزن سوزن شدن و... پیش بیاید که پزشک می تواند با تجویز دارو از میزان و شدت آن کم کند.
مشکل در حرکات بازو و شانه
معمولا حرکات بازو و شانه ها بعد از جراحی، به مرور زمان بهتر و بهتر خواهد شد، اما ممکن است در بعضی بیماران اینگونه نباشد و یا در روزهای ابتدایی، درد و مشکلاتی زیادی برایشان ایجاد کند که در این صورت، حتما باید به فیزیوتراپیست مراجعه شود و با مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک جراح، از درد و مشکلات اینچنینی کم کرد.
انجام تمریناتی که به بیماران آموزش داده می شود، می تواند این مشکلات را خیلی زود از بین ببرد.
تورم لنفوئیدی
گره های لنفاوی در ناحیه سینه ها، بازو و زیر بغل بسیار پرتعداد هستند و جراحی این بخش، می تواند عملکرد این گره ها را تحت تاثیر قرار دهد. بیمارانی که پروتز سینه انجام می دهند، ممکن است دچار حالت های وخیمی از تورم این گره ها شوند که باید سریعا پیگیری شود. مشاهده هر گونه تورم و بادکردگی در دست ها باید سریعا به پزشک گزارش شود، زیرا پیگیری در اوایل شکلگیری چنین مشکلاتی، به درمان بهتر و سریعتر کمک می کند.
عوارض جبران ناپذیر جراحی زیبایی
عفونت و تب
عفونت از مهم ترین عوارض هر جراحی و انجام ایمپلنت در بدن است که ممکن است در بعضی بیماران خیلی شدید باشد.
خون مردگی یا هماتوم
تجمع خون و تغییر رنگ در زیر پوست سینه هم می تواند یکی دیگر از عوارض پروتز و ایمپلنت سینه باشد که نیاز به خارج کردن خون مردگی با یک جراحی دیگر دارد.
ایجاد بدشکلی های مختلف و عدم تقارن و... در سینه ها
گاهی اوقات ایمپلنت سینه فقط برای یک سمت از پستان انجام می شود (معمولا در بیماران سرطانی که ماستکتومی (برداشتن یک یا هر دو پستان) انجام می دهند یا افرادی که بدشکلی های ناشی از رشد غیر طبیعی در یک طرف سینه دارند، انجام می شود) و گاهی هم برای هر دو سمت که در این صورت ممکن است مشکلات فراوانی ایجاد شود. مثلا عدم تقارن سینه ها، کوچک و بزرگ شدن و هم سایز نبودن سینه ها، افتادگی بیش از حد یا بالا بودن زیاد سینه ها و... که در این صورت هم باید با یک جراحی دیگر، مشکل پیش آمده را برطرف کرد.
نکروز یا بافت مردگی
نکروزه شدن بافت به معنای از دست رفتن و مردن آن بافت است که اجازه نمی دهد پروتز در سینه جای بگیرد و دائمی شود و با تغییر رنگ و سیاه شدن و زخم همراه است. در صورت پس زده شدن پروتز و نکروز شدن، باید پروتز را سریعا خارج کنند که متاسفانه گاهی عوارض وخیمی دارد.
نکته:
زنانی که ایمپلنت سینه یا پروتز سینه انجام می دهند، در صورت انجام رادیولوژی و ماموگرافی برای تشخیص بافت، غده و تومور، باید حتما رادیولوژیست خود را در جریان وجود پروتز در سینه شان قرار دهند زیرا این پروتزها، اجازه نمی دهد بافت سینه به درستی بررسی شود و ممکن است بیماری های سینه از چشم پزشک، دور بماند و با رادیولوژی هم تشخیص داده نشود.
در صورت اطلاع به رادیولوژیست، می توانند از روش های ویژه ای برای این موارد استفاده کنند.