سفارش کالا و خدمات زیبایی

از نشانه ها و علائم کم خونی آپلاستیک چه میدانید؟

دسته: سلامت تاریخ نگارش: ۶ آبان ۱۳۹۷ - ۱۵:۰۱
5
تعداد رای‌دهندگان: 5330

بیماری کم خونی آپلاستیک یک بیماری خونی کمیاب اما خطرناک است که ممکن است برای هر شخصی و با هر سن و شرایطی رخ دهد. اگر کسی دچار این بیماری باشد مغز استخوان به اندازه کافی سلول های خونی جدید را ندارد.

از نشانه ها و علائم کم خونی آپلاستیک چه میدانید؟

کبودی بافت پوست زمانی ایجاد می شود که میزان پلاکت خون بسیار کمتر از میزان طبیعی است و این مشکل باعث می شود که خون به خوبی لخته نشود و باعث خونریزی و کبودی می شود. کم خونی می تواند یکی از دلایل کبودی بافت پوست باشد. کبودی های بی دلیل برای نوع خاصی از کم خونی شایع هستند، که به نام کم خونی آپلاستیک شناخته می شود. کم خونی آپلاستیک یک شرایط پزشکی است که نه تنها به واسطه تعداد کم گلبول های قرمز، بلکه تعداد کم گلبول های سفید و پلاکت ها تعریف می شود. بیماری کم خونی آپلاستیک بسیار نادر و کمیاب است. این بیماری معمولا به دوحالت اتفاق می افتد یکی در سنین جوانی و دیگر در سنین افراد مسن. میزان شیوع این بیماری در مرد و زن یکسان است.

 

علائم کم خونی آپلاستیک

 

آزمایش خون

 

رنگ پریدگی پوست

خستگی

سرگیجه و سردرد

راش پوستی

تنگی نفس

ضربان قلب تند

خونریزی لثه

خون دماغ

خونریزی طولانی مدت از یک بریدگی

 

دو نوع کم خونی آپلاستیک وجود دارند

کم خونی آپلاستیک اکتسابی

در این بیماری سلول های ایمنی بدن سلول های خونی را تخریب می کنند. این بیماری می تواند در هر سنی و برای هر شخصی رخ دهد. در 75 درصد مواقع علت این بیماری آپلاستیک اکتسابی نامشخص است.  

 

دلایل احتمالی کم خونی آپلاستیک اکتسابی

پرتو درمانی یا شیمی درمانی برای درمان سرطان

سموم

بیماری های عفونی مانند سیتومگالوویروس یا HIV

درمان هایی برای دیگر بیماری های خودایمنی

بارداری

کم خونی آپلاستیک ارثی

آپلاستیک ارثی از والدین به فرزندان منتقل می شود و ژنتیکی است. درصد ابتلا به آپلاستیک ارثی نسبت به اکتسابی بسیار کمتر است.

 

برخی شرایط پزشکی ارثی که می توانند به کم خونی آپلاستیک منجر شوند

دیسکراتوزیس کانجنیتا

کم خونی فانکونی

کم خونی دایموند-بلک فان

سندرم شواخمن-دایموند

 

درمان کم خونی آپلاستیک

 

کبودی پوست

 

تزریق خون

تزریق کردن خون یکی از راه های درمان کم خونی و خونریزی بیش از حد است. البته تزریق خون را نمی توان به عنوان یک راه درمانی کامل نام برد بلکه موقتی است. این را بدانید که تزریق خون هم اندازه ای دارد و نباید بیش از حد انجام شود چون بتعث آسیب به بافت های حیاتی بدن می شوند.

پیوند سلول های بنیادی

هنگامی که کم خونی آپلاستیک بسیار شدید باشد تنها راه درمان کامل و موفق پیوند سلول های بنیادی است. این راه درمان به عنوان پیوند مغز و استخوان شنخته می شود. در این روش یک اهداکننده سازگار نیاز است، که به طور معمول خواهر یا برادر بیمار است.

همانند روش های درمانی دیگر، پیوند سلول های بنیادی دارای خطرات و عوارض جانبی خاص خود است. همواره احتمال پس زدن پیوند توسط بدن وجود دارد، که به شکل گیری عوارض تهدید کننده زندگی فرد منجر می شود.

سرکوب کننده های سیستم ایمنی بدن

کسانی که به بیماری کم خونی آپلاستیک مبتلا هستندو توانایی پیوند مغز استخوان را ندارند می توانند از داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی استفاده کنند. داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی فعالیت سیستم ایمنی را مهار می کنند، که به مغز استخوان اجازه احیای سریع تر و تولید سلول های خونی جدید را خواهد داد.

محرک های مغز استخوان

انواع خاصی از داروها مانند اپوئتین آلفا، فیلگراستیم، و غیره ممکن است به تحریک مغز استخوان برای تولید سلول های خونی جدید کمک کنند.

آنتی بیوتیک ها و ضد ویروس ها

بیماری کم خونی آپلاستیک سیستم ایمنی بیمار را تضعیف خواهد کرد. این به معنای آن است که فرد در برابر عفونت های باکتریایی و ویروسی آسیب پذیرتر خواهید بود. از این رو، آنتی بیوتیک ها و ضد ویروس های مختلف اغلب توسط پزشک تجویز می شوند.

کم خونی را در منزل درمان کنید

انواع دمنوش های گیاهی برای درمان کم خونی

مواد غذایی خونساز

گروه خونی افراد موفق چیست

ممنون از اینکه با زیبامون همراه بودین.

توجه: مقالات و توصیه‌های "زیبامون" برگرفته از برترین و به‌روزترین منابع بین‌المللی هستند، اما به تمامی کاربران گرامی اکیدا توصیه می شود قبل از انجام موارد درمانی حتما با پزشک خود مشورت نمایند.

ارسال به دوستان در
تلگرام
فیسبوک
امتیاز دهید: ۱ ۲ ۳ ۴ ۵
سفارش کالا و خدمات زیبایی
در حال گرفتن اطلاعات...
در حال گرفتن اطلاعات...
نظر خود را ثبت کنید