سفارش کالا و خدمات زیبایی

توصیه‌ها و اقدمات لازم قبل هنگام و بعد از زلزله

دسته: خواندنی های روز تاریخ نگارش: ۶ دی ۱۳۹۶ - ۱۵:۳۴
5
تعداد رای‌دهندگان: 2130

اگر می خواهید شما و عزیزانتان از زلزله به سلامت و زنده بیرون بروید، خواندن مقاله ی خلاصه شده زیر را اصلا از دست ندهید!!!

توصیه‌ها و اقدمات لازم قبل هنگام و بعد از زلزله

همان طور که می دانید کشور ایران در منطقه ای کاملا زلزله خیز واقع شده است و در واقع بیش از نیمی از آن توسط گسل ها پوشیده شده اند. با توجه به نقشه ی جهانی گسل ها در کره ی زمین، 3 گسل با سن کمتر 150 سال در اطراف تهران قرار دارند. در این جا نمی خواهیم در مورد گسل ها صحبت کنیم چون از دانش و حیطه ی کاری ما بدور است. به جای آن می خواهیم مطالب مهم و کاملی از اقدامات حیاتی و مهم قبل از زلزله، در هنگام زلزله و بعد از زلزله را در اختیارتان قرار دهیم. با زیبامون دات کام همراه باشید.

 

گسل های تهران

 

قبل از زلزله باید چه کارهایی را انجام دهیم؟

آماده سازی قبل از زلزله چیزی است که شانس زنده ماندن شما را تا درصد زیادی بالا می برد – به خصوص اگر در منطقه ای زلزله خیز زندگی می کنید – اما از آن جایی زلزله واقعا غیر قابل پیش بینی است، همه ی ما باید اطلاعات کافی در این زمینه را داشته باشیم.

 

انتخاب محیط مناسب برای زندگی و کار

اگر مجبورید در یک محیط زلزله خیز زندگی کنید، حداقل محلی را انتخاب کنید که استاندادرهای ایمنی ساختمانی امروزی در آن ها رعایت شده باشد. از آن جایی که تکنولوژی ساختن خانه بر رول های فونداسیون – همانند ژاپن – هنوز در ایران وجود ندارد، پس سعی کنید دنبال خانه ای بگردید که از مصالح عالی ساخته شده باشد و محکم و مقاوم به نظر برسد.

 

مقاوم سازی وسایل داخلی خانه

در خانه ی خود مکان هایی که در صورت زلزله امکان فرو ریختن وسایل داخلی به صورت مرگبار (از جمله تابلوهای سنگین، لوستر و غیره) وجود دارند را ایمن سازی کنید. مطمئن شوید که کابینت ها و مبلمان خانه در جای خود محکم هستند، بدین صورت که کابینت ها باید محکم به دیوار متصل شده باشند و از همه مهمتر چاقوها و وسایل تیز و برنده را در معرض دید قرار ندهید تا هنگام زلزله از جهت آن ها خیالتان راحت باشد. مطمئن شوید که در خانه حتما سیستم خودکار قطع برق، قطع گاز و قطع آب وجود داشته باشد که با شروع زلزله حتما قطع شوند.

 

یک نقشه ی مدیریت بحران طراحی کنید

هیچ کس واقعا نمی داند که زلزله چه زمانی رخ می دهد و قرار است چقدر شدید باشد. برای همین یکی از مهم ترین کارها نوشتن نقشه برای مدیریت بحران است.

نکات مهمی که در این نقشه باید رعایت شوند: نحوه ی ارتباط با بقیه افراد، مکان های مناسب برای پناه گرفتن و خارج شدن از محیط – تخلیه - می باشند.

 

محافظت کردن از اسناد مهم

باید تمام مدارک و اسناد مهم مانند بیمه و اسناد مالی و غیره را در یک گاوصندوق ضدآتش محافظت کنید.

 

جمع آوری وسایل ضروری

وقتی که زلزله بیاید فرقی ندارد که چقدر آمادگی داشته باشید، بروز هرج و مرج کاملا طبیعی و اتفاق افتادنی است. پیدا کردن کمک و غذا در چند روز اول بسیار سخت و مهم است به خصوص که عزیزانتان بیمار یا زخمی شده باشند. باید حتما مواد غذایی ضروری، آب و کیف کمک های اولیه، پتو و داروهایی که بعد از زلزله نیاز دارید را در مناطق مختلف خانه یا محل کارتان – یا حتی در ماشین – قرار دهید.

 

خاموش کردن منابع تغذیه گاز و برق

حتما این منابع را از کار بیندازید تا احتمال آتش سوزی در خانه تان خیلی کم شود. برای این کار همان طور که در بالا ذکر شد، می توانید از سیستم های خودکار از کار انداختن این تسهیلات استفاده نمایید.

 

در حین زلزله چه کارهایی انجام دهیم؟

وقتی که زمین حرکت می کند، توانایی ایستادن روی پاهایتان را نخواهید داشت، پس بهترین کار دراز کشیدن در موقعیتی است که قرار دارید.

 

وقتی که داخل ساختمان هستید چه کنیم؟

وقتی داخل ساختمان هستید، شانس زنده ماندتان تحت تاثیر وسایلی که در حال افتادن و تکان خوردن هستند می باشد. باید حتما جسم محکم و ثابتی را را بگیرید و سعی کنید روی پاهایتان باقی بمانید تا بتوانید به محیطی امن بروید. خیلی مهم است که کنترل بدنتان را داشته باشید.

این روش را به خاطر بسپارید: بیفتید، پوشش بدهید و بگیرید. برای این روش باید حتما زیر یک جسم محکم مانند میز قوی و یا حتی کنار دیوار داخلی خانه قرار بگیرید.

 

مراحل زنده ماندن

 

از مکان هایی که نزدیک پنجره، کنار شومینه و زیر لوستر و منابع روشنایی هستند حتما فاصله بگیرید. خودتان را تا جایی که می توانید جمع و کوچک کنید و نواحی حساس مانند سر و گردن را با دست بپوشانید. اگر کودکی به همراهتان است او را نیز پوشش دهید. هدف مراقبت کردن از بدن در برابر اشیای در حال حرکت و ریزش در زلزله است.

سعی کنید که بینی و دهانتان را با یک پارچه پوشش دهید. به خصوص اگر آلرژی و یا آسم دارید. آخرین مرحله مراقبت دارویی و پزشکی است که باید تا رسیدن کمک های سازمانی از خود و عزیزانتان مراقبت کنید.

 

وقتی داخل ماشین هستیم چه کنیم؟

تجربه ی وحشتناکی است که در ماشین باشید و زمین تکان بخورد، به خصوص که در جاده یا اتوبان باشید. اما اگر درست عمل کنید، شانس زنده ماندنتان بالا خواهد بود.

در حین زلزله اگر ماشین در حال حرکت است در نقطه ای که دور از خطوط برق، گاز، رو گذر و زیر گذر باشد پارک کنید – حتی دور از خانه ها – هدف این است که از وقوع حادثه ای بدتر مانند سقوط تیر برق یا انفجار خودرو جلوگیری کنید. وقتی ماشین را نگه داشتید، در داخل بمانید، چون ماشین از فلز ساخته شده است و ضربه گیر بهتری است – البته نوع ماشینتان مهم است! – حتما باید در ماشینتان کیف کمک های اولیه و وسایل ضروری را داشته باشید.

اگر در یک پارکینگ سر پوشیده – مثلا پارکینگ ساختمان – پارک کرده اید باید حتما از ماشین خارج شوید و در کنار آن زانو زده و از سر و گردن محافظت کنید. ماشین مانند یک جان پناه عمل خواهد کرد. از ماشین دور نشوید چون بهترین شانس زنده ماندن شما است.

 

وقتی در بیرون از خانه هستیم چه کنیم؟

لرزیدن زمین زیر پاهایتان در بیرون از خانه اتفاق افتاد، شانس زنده ماندتان خیلی بیشتر است. اصلا به سمت هیچ خانه ای ندوید و از پل ها، آب، درخت ها، خطوط برق و گاز و خانه ها دور باستید. اگر امکان ندارد، پوزیشنی را پیدا کنید که حداقل معیارهای بقا را داشته باشد. بدن شما توانایی مقاوت ضربه های زیاد را ندارد، این را از یاد نبرید.

 

وقتی در مترو یا واگن قطار هستیم چه کنیم؟

ممکن است در هنگام زلزله سوار مترو و یا قطار باشید، مهم است که ثابت بایستید و از سرتان محافظت کنید. اگر کیفی دارید آن را به عنوان حفاظ سر قرار دهید و چمباتمه بزنید.

وقتی که لرزه ها ایستادند، سعی کنید که آرامش خود را حفظ کرده و با نظم از خروجی ضروری خارج شوید. همچنین به یاد داشته باشید که امکان پس لرزه هم بالا است، بنابراین از پله برقی و آسانسور هم استفاده نکنید.

اگر در قطار هستید  برای جلوگیری از افتادن هرجایی که محکم است را بگیرید، قطارها دارای سیستم خاصی هستند که لرزش های بالاتر از حدی باعث خاموش شدن قطار می شود.

بعد از زلزله نیز ممکن است با سرعت کم ادامه دهد و یا در تونل گیر افتاده باشید که در آن زمان باید از دستورات راهنماهای قطار تبعیت کنید.

 

بعد از زلزله چه کاری کنیم؟

خیلی از افرادی که از زلزله در امان ماندند به خاطر پس لرزه هایی که بعد از زلزله آمده بود، به شدت زخمی یا کشته شدند. دلیل کشندگی آن ها این است که مکان های شل شده و نا متعادل را بیشتر تخریب می کنند. برای همین باید خیلی مراقب غعالیتتان بعد از زمین لرزه باشید.

 

سر جای خود باقی بمانید

اگر غریزه شما فرمان به حرکت کردن از جایی که در امان ماندین را می دهد، این کار را نکنید. محلی که در زلزله جان شما را حفاظت کرده است را ترک نکنید، کمی صبر کنید، چون پس لرزه ها معمولا چند دقیقه بعد از زلزله ی اصلی می آیند و حرکت کردنتان ممکن است منجر به زخمی شدن یا مرگتان شود. اول از همه محیط اطرافتان را خوب مشاهده کنید، ساختمان ها، خطوط برق و گاز و مسایل دیگر، اگر امن بودند می توانید حرکت کنید.

 

دنبال عزیزانتان باشید

اگر شما و خانواده تان در موقع زلزله کنار هم بودید، وقت آن است که آن ها را در صورت امکان پیدا کنید و زخم های سطحی را پوشش دهید.

نکته خیلی مهم: هرگز هرگز هرگز افراد اسیب دیده و مصدوم را جا به جا نکنید و این کار را به عهده ی مسئولان این امر واگذار نمایید، خیلی از افراد زیر آوار مانده به خاطر بد جابه جا شدن تا پایان عمر قطع نخاع شده اند.

 

منطقه را خالی کنید

وقتی که مطمئن شدید همه هستند و مشکل جراحی خاصی پیش نیامده است، باید محیط را تخلیه کنید. موقع تخلیه کردن مراقب باشید که از کجاها عبور می کنید و چه چیزهایی بالای سر و یا زیر پای شما هستند. قوی ها باید به کودکان افراد سالخورده کمک کنند. هدف رفتن به مکان امن – جان پناه و یا سنگر - است.

به یاد داشته باشید که تحت هیچ شرایطی نباید منابع گاز و برق و آب خانه را وصل کنید. وقتی زمین حرکت می کند، همه چیز همراه آن می جنبد.

بررسی کامل علت زلزله ها به همراه اینفوگرافی

راهنمای کامل ایمنی و امداد در زلزله

زلزله زدگان و اقلام مورد نیاز آنها و شرایط اهدای خون

از سلامتی خود در آلودگی هوا به شدت مراقبت کنید!

توجه: مقالات و توصیه‌های "زیبامون" برگرفته از برترین و به‌روزترین منابع بین‌المللی هستند، اما به تمامی کاربران گرامی اکیدا توصیه می شود قبل از انجام موارد درمانی حتما با پزشک خود مشورت نمایند.

ارسال به دوستان در
تلگرام
فیسبوک
امتیاز دهید: ۱ ۲ ۳ ۴ ۵
سفارش کالا و خدمات زیبایی
پیشنهاد امروز ما
نظر خود را ثبت کنید