سفارش کالا و خدمات زیبایی

آکنه کیستیک و درمان آن

دسته: مراقبت از پوست تاریخ نگارش: ۲۰ آذر ۱۳۹۶ - ۰۹:۳۷
5
تعداد رای‌دهندگان: 4446

اگر جوش های صورت یا بدن حالت متورم، قرمز و دردناک داشته باشند جوش کیستیک هستند. آیا می دانید برای درمان این جوش ها چه باید کرد؟

آکنه کیستیک و درمان آن

جوش صورت یکی از مشکلات رایج پوستی در میان خانم ها و اقایان است و همه افراد با آن رو به رو خواهند شد. ایجاد جوش روی پوست در سنین جوانی امری کاملا طبیعی است اما گاهی اوقات این جوش ها حالتی بزرگ، متورم و قرمز رنگ پیدا می کنند به آن ها جوش یا آکنه کیستیک می گویند. این جوش ها قابل درمان هستند و نباید این نوع جوش را با فشار دادن از پوست خارج کنید!

آکنه کیستیک می تواند در قسمت های مختلف پوست ایجاد شود و اگر درمان مناسبی برای آن نداشته باشید ممکن است آثاری از آن روی پوست باقی بماند. با ما در این قسمت از زیبامون دات کام همراه باشید و اطلاعات خود را درباره این نوع از جوش و روش درمان و مراقبت از ان بیشتر کنید.

 

جوش کیستیک (Cystic Acne) چیست؟

هنگامی که منافذ پوست مسدود شوند سلول های مرده پوست در آن قسمت تجمع پیدا کرده و سبب ایجاد جوش بر روی پوست خواهند شد. گاهی اوقات ممکن است باکتری های مختلفی درون این منافذ مسدود شده به دام افتاده باشند و در نهایت سبب ایجاد جوش های قرمز و متورم شوند.

جوش کیستیک زمانی اتفاق می افتد که عفونت به داخل پوست نفوذ کرده و سبب ایجاد یک جوش متورم، قرمز و دردناک روی پوست می شود. این عفونت ها معمولا می توانند به سایر قسمت های پوست نیز نفوذ کنند و جوش و آکنه بیشتری را در قسمت های مختلف پوست ایجاد نمایند.

نوجوانان و افرادی که در دهه 20 سالگی هستند بیشتر در معرض ابتلا به این نوع از جوش و آکنه خواهند بود و گاهی در افراد با سنین بالاتر نیز ممکن است دیده شود. این جوشها معمولا در چهره، قفسه سینه، پشت، بازوها، شانه و ... ایجاد می شوند.

آکنه کیستیک شدید در مردان شیوع بیشتری دارد اما زنان نیز ممکن است با این نوع از جوش مواجه شوند. خانم ها معمولا بر روی نیمه پایین چهره خود دچار جوش کیستیک می شوند.

 

آکنه کیستیک

 

دلایل ایجاد جوش کیستیک

دلایل دقیقی برای ایجاد این نوع از جوش مشخص نیست اما هورمون ها می توانند در ایجاد جوش کیستیک بسیار موثر باشند. در سنین نوجوانی ترشح هورمون آندروژن ( androgens ) در بدن بسیار زیاد است و همین عامل سبب ایجاد تغییراتی در پوست شده و معمولا با مسدود شدن منافذ پوستی همراه است. 

در زنان نیز تغییرات هورمونی در اثر چرخه قاعدگی، بارداری، یائسگی و یا تغییرات ناشی از سندرم تخمدان پلی کیستیک، سبب ایجاد این نوع از جوش خواهند شد. اگر یکی از والدینتان به آکنه کیستیک مبتلا باشد احتمال اینکه شما نیز با این نوع از جوش روبه رو شوید بسیار زیاد خواهد بود.

 

جوش کیستیک چگونه درمان می شود؟

 

آنتی بیوتیک خوراکی و طبیعی

 

آنتی بیوتیک خوراکی

 

آنتی بیوتیک های خوراکی کمک می کنند تا باکتری ها کنترل شده و میزان عفونت و التهاب را کاهش خواهند داد. گاهی اوقات نیز ممکن است که این جوش ها به آنتی بیوتیک پاسخ نداده و هیچ گونه تغییری در آن ها مشاهده نشود. بهترین پیشنهاد این است که حتما با تجویز پزشک از یک آنتی بیوتیک موثر برای درمان این جوش استفاده کنید.

استفاده از یک رژیم غذایی سالم و طبیعی نیز می تواند آنتی بیوتیک مورد نیاز بدن را تامین کند.

 

کرم یا لوسیون حاوی رتینوئید

 

کرم و لوسیون

 

رتینوئید یک شکل خاص از ویتامین A است که می تواند منافذ مسدود شده پوست را باز کند و به آنتی بیوتیک ها برای عملکرد بهتر کمک خواهند کرد. انواع مختلفی از کرم، لوسیون و ژل حاوی ریتنوئید در داروخانه ها وجود دارد که در صورت نیاز و با تجویز پزشک می توانید از آن ها برای درمان جوش کیستیک استفاده کنید.

 

مولتی ویتامین ها

 

مولتی ویتامین

 

در مورد مصرف مولتی ویتامین نیز حتما با پزشک خود مشورت کنید. زینک موجود در مولتی ویتامین ها باعث کاهش التهاب در پوست شده و همچنین ویتامین E موجود در آن نقش بسیار موثری در بهبود پوست خواهد داشت.

 

چای سبز

 

چای سبز

 

چای سبز حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان طبیعی است و به شما کمک می کند تا پوست سالم و درخشانی از داخل بدن داشته باشید. علاوه بر این خاصیت ضدالتهابی آن نیز می تواند در کاهش خارش و درد این نوع از جوش موثر باشد.

یک فنجان چای سبز دم کشیده را آماده کنید و سپس با یک توپ پنبه ای مقداری از چای سبز را روی قسمت های آسیب دیده پوست قرار دهید. 15 دقیقه صبر کنید و سپس صورت خود را با آب سرد بشویید. از این روش دوبار در روز استفاده کنید تا به نتیجه برسید. علاوه بر این نوشیدن روزانه 3 تا 4 فنجان چای سبز نیز می تواند در درمان آکنه کیستیک موثر باشد.

 

عسل

 

عسل

 

عسل طبیعی دارای خاصیت ضدباکتری بوده و می تواند به درمان جوش کیستیک کمک کند و همچنین می تواند در بهبود زخم های ناشی از جوش نیز بسیار موثر باشد.

عسل طبیعی را روی قسمت های آسیب دیده پوست قرار داده و بعد از گذشت 15 دقیقه پوست را با آب گرم بشویید. برای اینکه این روش نتایج خوبی را به همراه داشته باشد لازم است تا از آن 2 تا 3 بار در روز استفاده کنید.  

 

لینک های پیشنهادی:

آموزش ساخت لایه بردار قوی پوست بدن و پوست صورت

ماسک صورت با عسل برای پوستی درخشان و جوان

پاکسازی پوست در خانه با مواد طبیعی

صفر تا صد تغذیه درمانی ترک های پوست بدن

 

سپاس از همراهی شما با زیبامون دات کام.

توجه: مقالات و توصیه‌های "زیبامون" برگرفته از برترین و به‌روزترین منابع بین‌المللی هستند، اما به تمامی کاربران گرامی اکیدا توصیه می شود قبل از انجام موارد درمانی حتما با پزشک خود مشورت نمایند.

ارسال به دوستان در
تلگرام
فیسبوک
امتیاز دهید: ۱ ۲ ۳ ۴ ۵
سفارش کالا و خدمات زیبایی
پیشنهاد امروز ما
نظر خود را ثبت کنید