سفارش کالا و خدمات زیبایی

علت و راههای درمان طبیعی تورم غدد لنفاوی

دسته: سلامت تاریخ نگارش: ۷ آذر ۱۳۹۶ - ۰۸:۵۹
5
تعداد رای‌دهندگان: 9438

غدد لنفاوی، اعضای بسیار مهمی در سیستم ایمنی بدن هستند که حمایت‌ های گسترده‌ ای در محافظت بدن در برابر عوامل بیماری‌ زا دارند، با این غدد و راههای درمان تورم آنها بیشتر آشنا شوید.

علت و راههای درمان طبیعی تورم غدد لنفاوی

غدد لنفاوی یا گره های لنفاوی، اندام بیضی شکلی هستند که در به صورت گسترده در بدن پخش شده اند اما بیشتر تمرکز آنها در گردن، زیربغل، معده و کشاله ران است که کوچکترین تغییراتی در ظاهر و اندازه آنها، نشان دهنده بیماری یا عوامل بیماریزا در بدن است که باید فورا آن را پیگیری کرد.

 

کار غدد لنفاوی و سیستم لنفاوی چیست؟

غدد لنفاوی ارتباط نزدیکی با لنفوسیت‌ ها و سلول های سیستم ایمنی دارد که به تجزیه و فیلتر گذاری مایع میان بافتی کمک می کنند. به این صورت که تمام سلول ها و ذراتی که در بدن و خون وجود دارند، وارد مایع میان بافتی می شوند و سپس به غدد و عروق لنفاوی جریان می یابند که در این صورت، ذرات بیماریزا و خطرناکی مانند انواع ویروس ها، باکتری ها، قارچ ها و حتی سلول های سرطانی شناسایی و جدا می گردند تا از ورودشان به بدن جلوگیری گردد.

 

غدد لنفاوی

 

علت تورم غدد لنفاوی چیست؟

جواب دقیقا در نوع کارکرد این غدد است. گره های لنفاوی در تمام بدن به دنبال ذرات، باکتری ها، میکروب ها، ویروس ها و عوامل ناشناس و حتی سلول های خود بدن که دیگر کارآمد نیستند، می باشند. پس با جمع آوری این ذرات و نگهداری و به دام انداختن آنها، در غدد لنفاوی تورم و التهاب دیده می شود که اگر بدن در حالت بیماری و شرایط غیر طبیعی و ناسالم باشد، تورم این غدد زیاد است و کاملا دردناک و مشخص می گردد ولی در شرایط عادی و غیر بیماری، اینطور نیست.

تورم و بزرگ شدن غدد لنفاوی، در واقع یک نشانه بیماری است که باید جدی گرفته شود. این تورم می تواند نشان دهنده یک بیماری ساده مانند عفونت گلو باشد یا حتی ابتلا به سرطان و ایدز. خود غدد لنفاوی و سیستم لنفاوی هم گاهی دچار بیماری می‌شوند که در این صورت وضعیت بسیار خطرناک است، زیرا بدن یار خود را در حمایت و حفاظت از بدن از دست است. یکی از وخیم ترین انواع سرطان ها، سرطان غدد لنفاوی است. بنابراین باید تغییرات اندازه و دردناک شدن این غدد را جدی گرفت و سریعا به پزشک مراجعه کرد.

 

درمان های خانگی برای کاهش تورم غدد لنفاوی

1. کمپرس گرم

یکی از رایج ترین درمان ها برای کاهش هر تورمی، استفاده از کمپرس گرم است. یک کیسه آب گرم یا یک حوله گرم شده را روی محل متورم قرار دهید و نگه دارید تا گرمای آن از بین برود. اگر لازم بود، چندین بار این روند را تکرار کنید.

 

2. یک مسکن ساده

برای کاهش تورم غدد لنفاوی و درد آن، می توانید یک قرص ساده مانند استامینوفن، ادویل، ایبوپروفن یا آسپیرین مصرف کنید. برای کودکان و نوجوانان در مصرف آسپیرین دقت بیشتری داشته باشید. با اینکه استفاده از آسپیرین برای کودکان بالای 2 سال منع مصرف ندارد، اما در صورتی که علائم ویروسی و آنفولانزا را نشان می دهند، نباید به آنها آسپیرین دهید. در این مورد حتما با پزشکتان مشورت کنید.

 

3. استراحت کنید

یکی از ساده ترین درمان ها، استراحت کردن است. این مورد را ساده نگیرید، زیرا بدن در حال مبارزه با عوامل بیماریزا است پس بهتر است تمام انرژی آن صرف این کار شود و کار روزانه و خانه و... را تعطیل نمایید. بعد از یک مدت استراحت، خواهید دید که تورم کاهش می یابد.

 

4. چای کیسه ای

شاید این درمان را برای کاهش تورم و پف چشم هم امتحان کرده باشید. ابن بار آن را برای تورم غدد لنفاوی به کار ببرید. چند چای کیسه ای را در آب خیس کنید و روی محل تورم تا چند دقیقه قرار دهید. این کار را چند بار در طی روز انجام دهید.

 

چای کیسه ای

 

5. حمام سرد و گرم

دوش بگیرید و چند مرتبه پشت هم زیر آب سرد و گرم (به طور متناوب) باستید. آب سرد به کاهش درد و تورم و آب گرم هم به افزایش جریان خون و بهبود سریعتر کمک می کند. این کار را چندین بار در طول دوره بیماری انجام دهید.

 

6. پیاز

پیاز هم یک کمک کننده عالی به سیستم لنفاوی است. ضد میکروب قوی که می تواند به کاهش میکروب ها در غدد لنفاوی کمک کند، بنابراین در طول دوره بیماری، پیاز خام زیاد بخورید و یا آب پیاز را به غذا و سالاد خود اضافه نمایید.

 

7. آلوئه ورا

آلوئه ورا هم مانند پیاز دارای خواص ضد میکروبی است و می تواند درد و تورم موجود در غدد لنفاوی را کاهش دهد. مقداری ژل آلوئه ورا را له کنید و روی محل تورم تا 

 دقیقه قرار دهید. این محل و ژل آلوئه ورا را با یک پارچه تمیز در این مدت بپوشانید.

 

برگ آلوئه ورا

 

8. نعناع

نعناع یک خنک کننده طبیعی و ضد تورم است. به 3 روش می توانید از آن استفاده کنید:

1. مقداری پودر نعناع را در یک لیوان آب گرم بریزید و بگذارید 10 دقیقه دم بکشد و سپس آن را بنوشید.

2. کمی روغن نعناع را روی محل تورم بمالید.

3. عصاره نعناع را از برگ های تازه آن خارج کنید و بنوشید.

 

9. ماساژ

این هم یک درمان ساده دیگر ولی باید حتما آن را با ابتدا با پزشکتان مطرح کنید و در صورت بی خطر بودن انجام دهید. این کار به گردش جریان خون و کاهش میکروب های موجود در غدد لنفاوی کمک می کند. هفته ای 2 تا 3 بار به مدت 5 دقیقه، با حرکات آرام و ملایم انگشتان دستتان، محل تورم را ماساژ دهید.

باز هم تاکید می کنیم که این روش را در صورت صلاحدید پزشک انجام دهید.

 

خواص روغن لیمو برای سلامتی و زیبایی

فواید خرمالو برای سلامتی در فصل پاییز

دانستنی های مهم پریود خانم ها

گیاه خرنوب چیست و چه خواصی دارد؟

توجه: مقالات و توصیه‌های "زیبامون" برگرفته از برترین و به‌روزترین منابع بین‌المللی هستند، اما به تمامی کاربران گرامی اکیدا توصیه می شود قبل از انجام موارد درمانی حتما با پزشک خود مشورت نمایند.

ارسال به دوستان در
تلگرام
فیسبوک
امتیاز دهید: ۱ ۲ ۳ ۴ ۵
سفارش کالا و خدمات زیبایی
پیشنهاد امروز ما
نظر خود را ثبت کنید