به طور کلی باید گفت که لاغر شدن و کاهش وزن، بستگی تنگاتنگی با کاهش کالری دریافتی یعنی عمل به رژیم لاغری و افزایش کالری سوزی یعنی ورزش و انجام فعالیت بدنی دارد. پس شاید نتوان بدون این 2 بازوی قدرتمند تناسب اندام، بتوان به وزن دلخواه رسید و تناسب اندام پیدا کرد. اما واقعیت این است که لابهلای تمام مسائل روزانه و زندگی عادی هر یک از ما، نکات ریزی وجود دارد که اگر با هوشیاری از انها استفاده بهرهمند شویم، قطعا نتیجه خوبی خواهیم گرفت.
البته باید گفت که این نکات را تنها برای بهتر شدن وضعیت سلامتی و تناسب اندام شما عزیزان در اختیارتان میگذاریم و همچنان باید بگوییم که ورزش کردن مهمترین راهحل رسیدن به سلامتی و زیبایی اندام است که علاوه بر چاقی، از بسیاری بیماریهای دیگر نیز جلوگیری میکند.
نکات جالب تناسب اندام و کاهش وزن بدون رژیم لاغری و ورزش
8 ساعت خواب
این یک واقعیت است که افرادی با خواب منظم شبانه و به مدت 7 تا 8 ساعت، کسانی هستند که کمتر از دیگران دچار اضافه وزن و چاقی میشوند، پس شما هم روی 8 ساعت خواب شبانه (از ساعت 10- 11 شب تا ساعت 6 - 7 صبح) تمرکز کنید تا در مدت چند ماه، شاهد کاهش وزن محسوس خود؛ بدون رژیم و ورزش باشید.
خواب کافی باعث تنظیم هورمون کورتیزول و انسولین میشود که در ذخیره سازی چربی، قند و سرعت متابولیسم بدن بسیار موثرند. با تنظیم این 2، کاهش وزن و چربی سوزی هم افزایش مییابد.
خوب خوب، بجوید!
خودتان را عادت بدهید که هر چیزی را که میخورید باید خوب جویده شود و بعد آن را ببلعید. در ابتدا سخت و حوصلهبر است اما با تکرار چند روزه، دیگر نمیتوانید غذایی را بدون جویدن کامل میل کنید. 35 تا 50 بار هر لقمه را بجوید. این کار علاوه بر کمک به هضم و جذب غذا، باعث میشود کمتر کالری (بدون اینکه قصد داشته باشید کمتر غذا بخورید) دریافت کنید و پیام سیری در مدت مناسبی به مغزتان برسد.
به غذایتان دقت کنید
حتما شما از بزرگترها شنیده بودید که موقع غذا خوردن نباید حرف بزنید یا چیزی بخوانید و به تلویزیون خیره شوید. این واقعا یکی از بهترین رازهای تناسب اندام است که باید از همان بچگی آویزه گوشتان میکردید. وقتی موقع غذا خوردن مشغول تماشای تلویزیون و هر کاری غیر از خوردن میشوید، دیگر مغزتان به خوردن و سیر شدن تمرکزی ندارد و اصلا نخواهید فهمید که سیر شدهاید و همچنان غذا میخورید.
اما تمرکز و نگاه کردن به غذا، باعث میشود زودتر سیر شوید.
غذایتان را زیاد نپزید
پخته شدن زیاد مواد غذایی، باعث از دست رفتن مواد مغذی آن میشود و از نظر دریافت مواد لازم برای فعالیت سلولها، مانند انواع ویتامین، پروتئین، املاح و مواد معدنی، همچنان گرسنه خواهید ماند. معده پر شده اما خبری از مواد لازم برای فعالیت بدن نیست، در نتیجه سلولها گرسنه میمانند و دایم هوس خوردن مواد بیارزش و ریزهخواری در طول روز میکنید.
غذا را در حد اعتدال بپزید و در کنار آن، حتما از سبزیجات، مواد خام و سوشی و انواع گوشت کبابی استفاده کنید.
کم کالری بخورید
لازم نیست تصمیم بگیرید که کمتر غذا بخورید، فقط نوع مواد غذایی مورد استفادهتان را هوشمندانه انتخاب کنید. اگر هوس خوردن یک پرس چلوکباب کردهاید، آن را بخورید، اما قبل از آن یک بشقاب سالاد کلم و کاهو (صفر کالری) میل کنید و یا یک بشقاب کوچک، میوههای کمکالری مانند سیب، گریپ فروت و... بخورید.
بعدا خواهید دید که دیگر نه میلی به خوردن چلوکباب دارید و نه جایی برای آن در معدهتان! پس کمی هوشمندانه غذا بخورید.
صبحانه بخورید
خیلی از افراد به دلیل اینکه مثلا کالری کمتری دریافت کنند تا در ادامه روز بتوانند نهار بیشتری بخورند و مجموع کالری دریافتیشان کاهش پیدا کند، صبحانه نمیخورند. این اشتباه است زیرا با نخوردن صبحانه، اولین واکنش بدن کاهش سرعت متابولیسم و سوخت و ساز بدن است که این یعنی کمتر انرژی و چربی میسوزانید.
نتیجه دیگر اینکه به دلیل گرسنگی بدن، بدون اینکه متوجه باشید در ادامه روز کالری بسیار بیشتری از روزهای دیگر دریافت میکنید و ریزهخواریهایتان خیلی بیشتر خواهد شد.
شام قبل از ساعت 8
بیشتر افراد چاق، اقرار میکنند که از کودکی عادت داشتند که شام دیروقت میل کنند و این یعنی اینکه بدنشان هیچ فرصتی برای سوزاندن آن غذا ندارد. ضمن اینکه وقتی ساعت 10 یا 11 شب غذا میخورید، ساعت بین نهار و شام خیلی طولانی میشود و در این بین غذاها و تنقلات پرکالری خواهید خورد.
قبل از ساعت 8 شب شام را میل کنید اگر بعد از آن تا زمان خواب گرسنه شدید، با یک فنجان چای گیاهی، جلوی اشتهای خود را بگیرید.
کالری مایعات و نوشیدنیها را در نظر بگیرید
فکر نکنید که مایعات و نوشیدنیها کالری ندارند. آنها هم کالری دارند و اتفاقا خیلی زیادتر از مواد جامد، پس بهتر است کالری دریافتی روزانه خود را صرف مواد باارزش غذایی کنید نه شربت و نوشابه و.... انواع چای (غیر شیرین) و آب، بهترین نوشیدنی برای شمایند.
در محل کار هم به تناسب اندام خود فکر کنید
خوراکی های پرکالری و دشمن تناسب اندام - قسمت اول