سفارش کالا و خدمات زیبایی

14 آبان روز فرهنگ عمومی، زیبایی بیشتر جامعه با فرهنگ سازی

دسته: خواندنی های روز تاریخ نگارش: ۱۱ مهر ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۶
5
تعداد رای‌دهندگان: 6990

فرهنگ عبارت است ازمجموعه عادات، آداب، رسوم، عقائد، روش‌ها وارزش‌های هنری، اخلاقی و اجتماعیِ هر جامعه را گویند. به عبارت دیگر فرهنگ یعنی شیوه کلی و سبکِ زندگیِ هر جامعه.

14 آبان روز فرهنگ عمومی، زیبایی بیشتر جامعه با فرهنگ سازی

اگر روزگاری پیش در عصر کشاورزی، منبع قدرت و حرکت، «زور بدنی و نیروی بازو» بود، و اگر در دوران اولیه صنعتی و مدرن، عامل تعیین‌‌‌‏کننده سرنوشت بشر، «پول و ثروت و قدرت اقتصادی و قدرت نظامی» بود، درجهان کنونی، دیگر نه از زور برای نقش آفرینی بنیادین کاری ساخته است و نه از زر، بلکه آنچه می‌‌‌‏تواند منشأ و پایه تمام تحولات بشری واقع بشود «فرهنگ» است. رازهای جذابیت مردان خوشتیپ و عادات سالم آنها

 

ویژگی‌های کلی یک فرهنگ خوب 

 

فرهنگ کلی در جامعه

 

انتقال پذیری

یعنی از طریق آموزش از فردی به فرد دیگری یا نسلی به نسل دیگری منتقل می‌شود.

آموختنی

یعنی ویژگی‌هایِ رفتاری افراد یک جامعه اکتسابی است.

همگانی

یعنی فرهنگ دستاورد فردی نیست و مجموعه‌ای از افراد در پیدایش آن شریک و سهیم هستند.

فرهنگ وسیله ای برای کنترل و نظم اجتماعی است.

 

ایجاد فرهنگ صحیح

 

فرهنگ در جهان

 

برای ایجاد یک فرهنگ صحیح و دور شدن از فرهنگ غلط و آداب اجتماعی ِ ناصحیح و نیز ایجاد یک سبک زندگی مدرن، ابتدا باید انواع بلوغ در انسان ِ کامل را شناخت و سپس بر اساس این اصول، ایرادات و اشکالاتِ رفتاریِ خود را با مطالعه و مشاوره و تصمیم، بر طرف کرده و به بلوغ کامل ِ انسانی برسیم. و این خود شروع فرهنگ غنی ایرانی اسلامی و سبک زندگیِ مدرن است که به نیاز های انسانی پاسخ داده و عدالت و رفاه اجتماعی را ارمغان می‌آورد. راهکارهای افزایش دوست داشتنی بودن

در روان شناسی انسان بالغ ، فردی از اجتماع است که به تمامِ بلوغ‌های مورد نیاز در زندگی اجتماعی رسیده باشد. زمانی که فرد به بلوغ کاملِ انسانی می‌رسد،از نظر روان شناسان فردی سالم و انسانی کامل و با فرهنگ آن جامعه متمدن است. و زمانی که فردی به بلوغ کامل نرسیده است، حضور او و برخی فعالیت‌های او در جامعه برای خودش و جامعه مضر است.

 

شناخت انواع بلوغ و شرایط رسیدن به آن

 

فرهنگ متفاوت

 

بلوغ جنسی

پس از نزدیک شدن فرد به سن بلوغ شرعی، و ظهور علائم بلوغ جنسی و جسمی در فرد، خانواده‌ها می‌توانند اطلاعات لازمه و محدود و با رعایت اصول تربیتی و آموزشی به فرزندانِ، خود بدهند.

بلوغ اجتماعی

فردی که دارای بلوغ اجتماعی است از روابط عمومی خوبی برخوردار است. دارای اعتماد به نفس کافی است. انتقاد پذیر است.  گشاده روی و متواضع است. اهل مطالعه و شناختِ جامعه است.  روحیه قدردانی از دیگران را دارد. با گذشت است . در زندگی صداقت دارد و اشتباه خود را می پذیرد.  اشتباهات را پذیرفته و نگران جبران است.

 بلوغ عاطفی

یکی از انواع بلوغ‌ها که باید در شخصیت انسان شکل بگیرد، بلوغ عاطفی می‌باشد که از اهمیت بسیاری در روان انسان و زندگیِ اجتماعی افراد دارد.

علائم رفتاری افرادی که دچار ضعف عاطفی هستند به این صورت است. عدم تعادل روحی، انتقاد پذیر نیستند،بلند پروازند، بی توجه و بی برنامه هستند، بی احساس به عقاید دیگران، احساس ناامیدی، نامنظم و شلخته، فقط عقاید خود را قبول دارند، دیگران را تحقیر می‌کنند.

بلوغ اخلاقی

این مرحله از بلوغ یعنی اینکه افراد در رابطه با دیگران اعم از خانواده (به خصوص پدر ومادر)، فرزندان، جامعه، محل کار، اعضاء فامیل، و غیره… ، ضوابط و حدود و تکالیفی را باید قائل باشند.

بلوغ ذهنی

در دوران بلوغ ذهنی فرد بر اساس هوش و آموزش‌های کودکی و تجارب کودکی و نوجوانی در شرایطی و با همیاری و کمک به او به پختگی و مهارت‌های او بیافزایند، تا حافظه و تخیل و به طور کلی تجربیات او نیکو رشد کند.

بلوغ اقتصادی

در بلوغ اقتصادی فرد احساس استقلال و بزرگ شدن می‌کند و خواستار استقلالِ اقتصادی یا مالی است و در صدد است تا کار و حرفه‌ای بیاموزد و در پی انتخاب شغل و حرفه‌ای است که آن را تخصصِ خود قرار دهد. رسیدن به بلوغ اقتصادی از اهمیت بسیار بالایی در زندگیِ اجتماعی برخوردار است.زیرا در غیر این صورت توانایی اداره یک زندگی مشترک یا افراد تحت سرپرستی خود را ندارند و معضلات فراوان به بار می آورند.

بلوغ فرهنگی

در دوران بلوغ فرهنگی،فرد تشنه معلومات و اطلاعات است و می‌خواهد از همه امور و مسائل زندگی سر در بیاورد و فلسفه روشنی از زندگی برسد. در واقع در این دوران افراد می‌خواهند در زندگی، هدف داشته باشند، تا بدانند که چرا زنده هستند، و چرا باید برای بهتر شدن، کار و تلاش کنند؟ بلوغ فرهنگی بر تمامی بلوغ های دیگر تاثیر گذار است. این بلوغ سن و دوره خاص و مشخصی ندارد و برای افراد مختلف زمان‌های مختلف خود را بروز می‌دهد.

 

فرهنگ چیست؟

 

فرهنگ چیست

 

شاید هیچ واژه‌ای به اندازه فرهنگ، در حوزه علوم اجتماعی دارای تعاریف گوناگون نبوده است. در یک تعریف، فرهنگ مجموعه منسجمی است از ابزار و وسایل و اجناس مصرفی، منشورها و قوانین اساسی برای گروه‌های گوناگون اجتماعی، اندیشه‌ها، پیشه‌ها، باورها و آداب و رسوم.

در تعریفی دیگر فرهنگ عبارت است از خصوصیات روحی و عقلی، باورها، جهان بینی‌ها، خصلت‌ها، مهارت‌ها، اخلاق، رسوم، ارزش‌ها و اعتقادات مذهبی، رفتار و راه و رسم زندگی، علوم، هنر و مجموعه نظام‌های نمادین که از نسلی به نسل دیگر به عنوان میراثی اجتماعی انتقال می‌یابد.

لذا هیچ بشری بدون فرهنگ زیست نمی‌کند، بلکه نوع فرهنگ اوست که شخصیت و رفتار و منش و تفکر او را تشکیل می‌دهد.

نکته اساسی ای که در مقوله فرهنگ مهم است، مفهوم اکتساب است. این گونه که فرهنگ با هر تعریف و تعبیری امری غریزی نبوده و اکتسابی است و هر گروه و جامعه ای ولو این که توسط جوامع بزرگ تر و گاه مترقی تر، بی فرهنگ قلمداد شوند، دارای فرهنگ خاص خود هستند.

 

باکلاس یا با فرهنگ

 

بالا بردن سطح فرهنگ

 

در مقابل، واژه کلاس وجود داردکه در فرهنگ فارسی معین به معنای ؛ درجه و مرتبه- اتاق درس- سال تحصیلی- و طبقه اجتماعی آمده است و در اصطلاح عرفی با کلاسی به معنای بلند مرتبه بودن، شیک بودن و با پرستیژ بودن است.

اگرچه فرهنگ و کلاس در اصطلاح عامه، گاه هم پوشانی دارد، اما تفاوت هایی دارند که اهمیت پرداخت به این مقوله را روشن‌تر می‌کند.

کلاس در واقع امری سطحی است که بیشتر به معنای ظاهری موضوع می‌پردازد. ظاهرسازی، نمایشگری، توجه صرف به ظاهر و مادیات که همگی حول محور جلب توجه دیگران و تأیید آنان ولو به قیمت اذیت و عدم آسایش خود باشد. و در دیگر سو، فرهنگ؛ بیشتر جنبه باطنی دارد. عمیق است و گذشته از رفتار و گفتار، تفکرات را نیز شامل می‌گردد. در حقیقت، فرهنگ ناشی از تعقل و تفکر است و در آن اصل، احساس آرامش و رضایت درونی خود است که البته به تبع آن انتفاع جامعه را نیز در نظر دارد.

 

انجام دادن و یا ندادن کارهایی که نشان دهنده فرهنگ ماست

 

با فرهنگ بودن

 

• فیلم و عکس‌های افراد سرشناس را به عنوان سرگرمی به اشتراک نگذاریم.

• هنگامی که در خیابان دعوا و یا تصادف می‌شود به جای گرفتن فیلم کمک کنیم.

• جلوی بچه‌ها سیگار نکشیم.

• هنگام ورود به هر مکانی در بزنیم و منتظر اجازه ورود بمانیم.

• در آسانسور روبه درب بایستیم نه روبه دیگران.

• در مکان‌های عمومی آدامس نترکانیم.

• اگر از کودکان کار خرید نکردیم با آنها بدرفتاری نکنیم.

• هنگام حضور در جمع و یا مهمانی از تلفن همراه خود استفاده نکنیم.

• کتاب‌هایی که از کسی به امانت میگیریم را سالم تحویل دهیم.

• در خیابان و یا جاده ها هنگام سفر آشغال نریزیم.

• در مکان‌های شلوغ و عمومی به حقوق یکدیگر احترام بگذاریم و ادب را رعایت کنیم.

• سمت راست پله حرکت کنیم و سمت چپ را برای افرادی که از روبرو می‌آیند بگذاریم.

• هنگام صحبت دیگران وسط حرفان نپریم.

• اگر به مهمانی می‌رویم داخل یخچال و کمد لباس افراد سرک نکشیم.

• به اندازه نیاز غذا بکشیم و اسراف نکنیم.

• به حیوانات آزار نرسانیم و آن‌ها را دوست بداریم.

• در وسایل نقلیه عمومی و مکان‌های عمومی سیگار نکشیم.

• با دهان پر صحبت نکنیم.

 

ویژگی‌های فرهنگ

• فرهنگ نظم بخش رفتار افراد و تقویت کننده همکاری میان ‌‌‌‏آنهاست.

• فرهنگ یک امر اجتماعی است یعنی نمی‌‌‌‏توان آن را به یک فرد نسبت داد. مضاف‌الیه فرهنگ همواره یک گروه، یک قشر، قوم و غیره می‌‌‌‏باشد.

• فرهنگ ممکن است جنبه اختصاصی یا عمومی داشته باشد. در مفهوم عمومی مثل میراث اجتماعی بشر و در مفهوم اختصاصی مثل میراث اجتماعی جامعه معینی است.

• زمان شکل‌‌‌‏گیری فرهنگها متفاوت است.

• فرهنگ مهمترین و اصیل‌‌‌‏ترین وسیله و ابزار حفظ یک جامعه یا پایدارترین وجه آن است و بنابراین تغییرات آن کند است و هرگز یک شبه فرهنگ جامعه تغییر پیدا نمی‌کند.

• مفهوم فرهنگ به خودی خود ارزشی ندارد و به همین دلیل، اولاً، هیچ طایفه و قشر و قومی را نمی‌‌‌‏توان بدون فرهنگ نامید، ثانیاً، می‌توان فرهنگ‌ها را براساس چهارچوب‌ها و معیارهائی مورد سنجش قرار داد و ارزشگذاری کرد.

• فرهنگ یک امر تحقق یافته است. فرهنگ یک جامعه، ناظر به کیفیت موجود در آن جامعه است. واقعیتی است که اکنون در آن جامعه وجود دارد. همین ویژگی یکی از وجوه تمایز بین «فرهنگ» و «دین» یا «ایدئولوژی» می‌‌‌‏باشد. زیرا دین یک امر حقیقی ناظر به الگو و وضعیت مطلوب برای آدمی است حال آنکه فرهنگ یک جامعه هیچ‌گاه کمال یافته مطلق و مطلوب نهایی نیست، بلکه همواره قابلیت تکامل دارد.

 

چگونه با کلاس باشیم

ویژگی های آقایان جذاب از نظر خانم‌ها

توجه: مقالات و توصیه‌های "زیبامون" برگرفته از برترین و به‌روزترین منابع بین‌المللی هستند، اما به تمامی کاربران گرامی اکیدا توصیه می شود قبل از انجام موارد درمانی حتما با پزشک خود مشورت نمایند.

ارسال به دوستان در
تلگرام
فیسبوک
امتیاز دهید: ۱ ۲ ۳ ۴ ۵
سفارش کالا و خدمات زیبایی
پیشنهاد امروز ما
نظر خود را ثبت کنید