امروزه شاهد تفاوتهای بسیار زیادی در میان دختران امروزی و زنان قدیم هستیم. در قدیم مرسوم بوده که دختران تا زمانی که ازدواج نکنند دست به اصلاح صورت و ابروی خود نمیزدند. اما امروزه دختران قید همه چیز را زدند و به شدت خودشان را به آن راه زدند و دیگر هیچ قید و بندی برایشان مهم نیست، و از سنین پایین برای اصلاح صورت و ابروی خود اقدام میکنند. بدی این ماجرا این است که امروزه بر خلاف قدیم دیگر تفاوت میان خانم مجرد و متاهل از روی صورتشان مشخص نمیشود. متعادل سازی چهره با آرایش مناسب چشم و لب
البته هستند امروز هم دخترانی که در شهر و روستاهای کوچک زندگی میکنند، و بسیار به عقاید قدیمی مادرانشان پایبند هستند و تا زمانی که ازدواج نکنند به هیچ وجه سمت اصلاح صورت و ابروی خود نمیروند. آموزش دو مدل آرایش لایت اروپایی
در حالی که امروزه به خصوص در شهرهای بزرگ شاهد این هستیم که دختران جوان و حتی نوجوان حتی به نحوی هماهنگ شده با والدین شان، اقدام به تمیز کردن یا فرم دادن مطابق با مدِ روز ابروی خود میکنند و به این اکتفا نمیکنند و موهای خود را با رنگهای مصنوعی و غیر متعارف و صورت خود را با آرایش غلیظ میپوشانند و گاه حتی در مواردی بینی خود را نه بر اساس نیاز پزشکی بلکه صرفا به قصد ارتقای زیباییهای ظاهری خود به تیغ جراحی میسپارند و بیینده را در تشخیص دادن وضعیت تاهل خود با توسل به نمادهای ظاهری که پیش از این به عنوان ملاک تشخیص مورد استفاده قرار می گرفت، نامطمئن میسازند!
آرایش دختران ایرانی
پرسشی که در ذهن شکل میگیرد علت تغییرات ظاهری فاحش در میان نسلهای مختلف است و این که چگونه در عین حال شاهد مدارا و گاه همراهی خانوادهها و به عبارتی نسلهای قدیمیتر در مواجهه با این تغییر رفتار هستیم. میدانیم که بنا به پژوهشهای انجام شده و شواهد، ملاک زیبایی ظاهری اولین یا دومین معیار همسرگزینی برای مردان در ایران است و زنان ایرانی هنوز در جریان همسرگزینی به ندرت در موقعیت انتخاب گر بلکه همچنان تا حد زیاد و گسترده ای در موقعیت انتخاب شونده قرار دارند، در نتیجه پرداختن به زیباییهای ظاهری که به سادگی ملاک انتخاب همسر است همچنان نقش زیادی در موفقیت دختران برای نیل به هدف ازدواج ایفا میکند، آن هم در جامعهای که عمومیت ازدواج و باور به ارزش مثبت ازدواج و تشکیل خانواده در میان اکثریت افراد رواج دارد.
میتوان تصور کرد که قوانین مرتبط با پوشش در این جامعه نیز سهم خود را در این میان ایفا میکنند. به عنوان مثال زمانی که دختران ایرانی مجبور باشند فقط گردی صورت را به نمایش بگذارند بنابراین از بقیه زیباییهای خود غافل میشوند و فقط و فقط رو به زیباییهای مربوط به صورت میآورند. و این چنین است که آمار جراحیهای زیبایی در ایران بسیار بالاتر از بقیه کشورهاست. بعد از جراحی هم سعی دارند با انواع مواد آرایشی و زینتی صورت خود را زیبا کنند.
در صورت مقایسه این جامعه با جامعه دیگری که نسبت قابل توجهی از دختران و زنان پایبندی عملی و داوطلبانه به پوشش اسلامی دارند مانند مالزی، که این گونه توجه و دستکاری های افراطی در مورد صورت و ظاهر در مورد زنان جامعه شان گزارش نشده است، علت یابی این چنینی با مشکل مواجه میشود. شاید مسئله را باید در بستر تحولات وسیعتر فرهنگی در این جامعه مورد بررسی قرار داد و با توسل به پژوهشهای میدانی و گسترده به ریشهیابی پرداخت.
گاه صحبت از این میشود که آرایش کردن افراطی نوعی واکنش از سوی برخی از دختران به شرایطی بیرونی است که ممکن است با باورهای درونی ایشان و نوع تربیت خانوادگیشان مطابقت نداشته باشد و افراد خود را در شرایط حاکمیت معیارهای دوگانه مییابند و در مقابل فشارهای روانی دست به رفتارهای غیر متعارف میزنند.
کمرنگ شدن ارزشها و زیبایی ظاهری
گاه سخن از مادی شدن ارزشها در جامعه ایران به میان میآید و این که چگونه روابط مبتنی بر زیباییهای ظاهری و سطحی نگری میان شکل گیری رابطههای انسانی و جذابیت متقابل شده است و اقدام به مداخلات و دستکاری در ظاهر، به ابزاری برای نیل به اهداف ابزاری تبدیل شده است که این تغییرات ارزشی خود را در زوال اخلاقی و کمرنگتر شدن آرمانهای معنوی متبلور میسازد که هر چند همچنان افراد صحبت از قائل شدن به اهمیت اخلاق و صداقت و اندیشه سالم میکنند اما در عمل، معیارهای سطحی و ظاهری را مبنای تعاملات و مناسبات اجتماعی خود قرار میدهند.
پوشش ظاهری دختران ایرانی
برای افرادی که تجربه زندگی یا تردد در جوامع توسعه یافته به ویژه جوامع غربی را داشته باشند، درک تفاوتهای آشکار در مقایسه وضعیت پوشش و ظاهر بسیاری از دختران دانشجوی ایرانی و دختران دانشجوی ساکن جوامع غربی که با کمترین آرایش و ساده ترین پوشش ظاهر میشوند، موجب تعجب میشود، به نحوی که پیامی که از شیوه و سبک پوشش دختران مشغول در فضای آموزش عالی به مخاطب میرسد معمولا بیانگر توجه عمده ایشان به هدف تحصیلی و علمی است و ناخودآگاه مخاطب را نه به ویژگیهای ظاهری،؛ بلکه به آنچه در ذهن خود میپروراند، قدرت بیان و تجزیه و تحلیل، قابلیتهای پژوهشی و دستاوردهای علمی خود جلب میکند. تعامل در پیامی که از جانب دختران در این جامعه به مخاطب عرضه میشود حائز اهمیت است.
مدل آرایش صورت و سلبریتیها 2017
ممنون از اینکه با زیبامون همراه بودین.