وقتی کلسیم در مقادیر غیر طبیعی در بافت نرم رسوب میکند، دانههای سفید رنگ اطراف چشمها، ساق پا، انگشتان و آرنجها به صورت خوشهای شکل میگیرند، این دانهها رسوبات کلسیم هستند که به رنگ سفید یا زرد رنگ به نظر میآیند. این رسوبات کلسیم نشانهای از وجود بیماری که در نتیجه رسوب کلسیم میباشد، است. ممکن است مراحل مراقبت از پوست زیادی را انجام داده باشید، اما وقتی به این رسوبات کلسیم بر خوردهاید، مراقبت از پوست برایتان متوقف شده باشد. ما میخواهیم شما را با رسوبات کلسیم آشنا کرده و سپس راههای درمان آن و مراقبت از پوست را به شما بگوییم. مراقبت از پوست - روشهای داشتن پوست شاداب و جذاب
علائم رسوبات کلسیم در زیر پوست چیست؟
جوشها و دانههای زرد رنگ در پوست وجود دارند.
این دانهها بسیار سفت هستند.
اگر این تودهها سوراخ شوند، مایعی گچ مانند از آنها خارج میشود.
ممکن است لمس این تودهها دردناک باشد.
اگر این تودهها در اطراف مفاصل باشند، موجب سفتی مفصل شده و امکان حرکت مفصل را محدود میسازند.
در موارد شدید، قانقاریا پوستی در ناحیه تحت تاثیر شکل میگیرد.
علت ایجاد رسوبات کلسیم در پوست چیست؟
آتروژنیک کلسینوز کوتیس
این بیماری به دلیل مصرف بعضی داروها یا دنبال کردن بعضی فرآیندهای پزشکی صورت میگیرد. در بعضی موارد با قطع داروها این بیماری بهبود پیدا میکند. دلایل این بیماری:
استفاده از خمیر الکترود حاوی کلسیم به شکل طولانی مدت
خون گرفتن مکرر از پاشنه پا
تزریق فسفات و کلسیم
ایدیوپاتیک کلسینوز کوتیس
این دلیل بسیار ناشناخته است. زیرا مقدار کلسیم و فسفات در بدن عادی است و بافتی که به تجمع چربی زیر پوست منجر میشود نیز وجود ندارد. افراد مبتلا، هیچ دارویی مصرف نکرده و هیچ فرآیند پزشکی را به تازگی دنبال نکردهاند.
دیستروفیک کلسینوز کوتیس
آسیب بافت موجب ایجاد رسوبات کلسیم شده، التهاب، مرگ بافت یا بدخیمی موجب تجمع رسوبات کلسیم میشود. دلایل شایع آن:
عفونتهای پوستی
آکنه
تومورها
سیاهرگهای واریسی
آسیب دیدگی پوستی
بیماری های بافت همبند
پانکولیت
متاستاتیک کلسینوز کوتیس
این شرایط به دلیل وجود فسفر و کلسیم اضافی به وجود میآید. از دلایل شایع آن:
سندرم شیر - قلیا
ویتامین D بیش از حد
سارکوئیدوز
نارسایی کلیوی
سندرم پارانوپلاستی
پرکاری پاراتیروئید
کلسیفیلاکسی
انواع درمان رسوبات کلسیم و مراقبت از پوست
این تودهها به سختی درمان میشوند و اغلب آزاردهندهاند. مراقبت از پوست - توصیه هایی از زبان متخصصان پوست
لیزر درمانی
این درمان برای رسوبات کلسیم بسیار موثرند، لیزر به پوست نفوذ میکند و کلسینوز کوتیس را از بین میبرد.
داروها
برای مصرف دارو حتما با پزشک مشورت کنید. پزشکان ممکن است استروئیدها که سیستم ایمنی را سرکوب میکنند تجویز کند. از دیگر داروهای مناسب رسوبات کلسیم، انال کلسیم، آنتی اسیدهای آلومینیوم، و دی فسفوناتها هستند. همانطور که گفته شد برخی شرایط پزشکی باعث ایجاد رسوبات میشوند، مدیریت آنها نیز موجب بهبود این شرایط میشود.
عمل جراحی
اگر این رسوبات کلسیم بزرگ و دردناک باشند، حرکت مفاصل محدود شده باشد یا رسوبات به صورت خوشهای باشند، پزشک ناچار است که آنها را با جراحی خارج کند. البته آسیب عمل جراحی میتواند موجب افزایش این رسوبات شود، پس اگر درمانهای دیگر شکست بخورد، پزشک به سراغ جراحی میرود.
دبریدمان جراحی
رسوبات کلسیم و بافتها با چاقو یا قیچی توسط پزشک برداشته میشوند. دبریدمان آنزیمی گزینهای دیگر است که دبریدمان جراحی و استفاده از برخی پمادهای موضعی روی ناحیه تحت تاثیر قرار گرفته پوست را ترکیب میکند. اما این روشها نمیتوانند از ایجاد رسوبات کلسیم جدید در آینده جلوگیری کنند.
ماساژ
بعضی افراد معتقند که با ماساژ این نواحی با روغن زیتون و ژل موضعی یا کرم آلوئه ورا این رسوبات کلسیم درمان میشوند. همینطور برای مراقبت از پوست و تقویت و نرم کردن پوست نیز مفیدند و اگر به شکل مداوم مصرف شوند، رسوبات کلسیم از بین میروند.
رژیم غذایی مناسب
کاهش میزان مصرف کلسیم به بهبود این بیماری و مراقبت از پوست کمک میکند. پس از مصرف برخی موادغذایی مانند غذاهای حاوی ویتامین E و ویتامین A و محصولات لبنی و آبمیوههای غنی شده با کلسیم پرهیز شود.
اگر روش مراقبت از پوست دیگری را برای این رسوبات میشناسید، در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.