پروتئین موردنیاز بدن از منابع غذایی مختلفی مانند گوشت، ماهی، شیر، سویا، تخممرغ، حبوبات و برخی میوهها تامین میشود. متخصصان تغذیه براین باورند که میزان پروتئین موردنیاز روزانه برای زنان بین سنین (19 تا 70) سال 46 گرم بوده و برای آقایان در سنین (19 تا 70 سال) 56 گرم است. اگر این مقدار از پروتئین در برنامه غذایی روزانه گنجانده نشود، مشکلات بسیاری برای پوست، مو، ناخن و اعضای داخلی بدن ایجاد خواهد شد.
در این قسمت به تعدادی از علائم و نشانههای کمبود پروتئین در بدن اشاره خواهیم کرد. با زیبامون دات کام همراه باشید.
نشانه های کمبود پروتئین در بدن
1. ضعف عضلات یکی از نشانههای اولیهی کمبود پروتئین در بدن است. پروتئین یکی از اجزای اصلی تشکیلدهندهی ماهیچههاست و کمبود آن باعث ایجاد مشکلات جدی در این قسمتها خواهد شد. علاوهبراین، پروتئین برای جذب مواد مغذی دیگر مانند آهن و کلسیم ضروری است. تمام این مواد مغذی برای سالم ماندن مفاصل و ماهیچهها لازم و ضروری هستند.
2. ساختمان موها عمدتا از پروتئینی به نام کراتین ساخته شدهاند و کمبود پروتئین در بدن باعث ضعیف شدن موها خواهد شد و مشکلاتی مانند ریزش مو و شکنندگی موها را به دنبال خواهد داشت.
3. یکی دیگر از نشانههای کمبود پروتئین در بدن احساس گرسنگی مکرر و هوس خوردن خوراکیهای شیرین است.
4. کمبود پروتئین در برنامه غذایی باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن نیز خواهد شد. پروتئین در ساخت گلبولهای سفید نقش داشته و کمبود آن باعث میشود تا سیستم ایمنی به درستی عمل نکرده و ابتلا به بیماری و عفونتهای مکرر افزایش مییابد.
5. شکننده و ضعیف شدن ناخنها و ایجاد لکههای سفید بر روی ناخن، یکی دیگر از علائم کمبود پروتئین در بدن است.
6. پروتئینها در تنظیم هورمونهای بدن نقش دارند و کمبود آن باعث ایجاد اختلال در تعادل هورمونها شده که یکی از تاثیرات آن بدخواب شدن است.
7. یک رژیم غذایی متعدل نقش بسیار موثری در حفظ چرخهی طبیعی بدن دارد. هرگونه کمبود تغذیهای از جمله کمبود پروتئین در درجهی اول باعث نامنظم شدن قاعدگی میشود. همانطور که گفته شد، پروتئین در حفظ تعادل هورمونها نیز نقش دارد و برهم خوردن تعادل هورمونها نیز در ایجاد این مشکل بسیار موثر است.
نشانههای کمبود ویتامین D در بدن