سفارش کالا و خدمات زیبایی

این بیماری در فصل گرما به سراغ شما می‌آید

دسته: سلامت تاریخ نگارش: ۱۷ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۷
5
تعداد رای‌دهندگان: 2905

به منظور جلوگیری از بروز صدمات احتمالی همچون زمین خوردن در فردی که بر اثر گرمازدگی دچار سنکوپ شده باید وی را به حالت درازکش روی زمین بخوابانید.

این بیماری در فصل گرما به سراغ شما می‌آید

یک پزشک عمومی از بروز سنکوپ بر اثر گرمازدگی افراد در تابستان خبر داد و در مورد روش‌های جلوگیری از این عارضه توضیحاتی را ارائه داد. سید محمدصادق غفوری پزشک عمومی و عضو انجمن متخصصین گوارش و کبد ایران اظهار کرد: یکی از شایع‌ترین علل از حال رفتن و سنکوپ، گرمازدگی و کاهش مایعات بدن محسوب می‌شود. مشکلات پوستی رایج در فصل تابستان و درمان آن وی ادامه داد: از حال رفتن یا سنکوپ به علت افت ناگهانی در خون رسانی به مغز ایجاد شده که کاهش زودگذر سطح هوشیاری در فرد را به همراه دارد. این پزشک عمومی علائمی همچون سرگیجه، سردرد، تاری دید و سیاهی رفتن چشم را از نشانه‌های کاهش سطح هوشیاری دانست و افزود: به دنبال این علائم فرد تعادل خود را از دست داده و دچار بی‌حالی می‌شود. ریزش مو در فصل گرم تابستان

غفوری عنوان کرد: از حال رفتن ممکن است همراه با تعریق و احساس تهوع باشد. همچنین به دلیل نوعی مکانیسم جبرانی در بدن، بیشتر حجم خون به سمت ارگان‌های حیاتی مانند مغز جریان پیدا کرده و در چنین حالتی این امکان وجود دارد که شخص دچار رنگ‌پریدگی در چهره و سایر اندام‌ها شود. سفید کردن محل آفتاب سوختگی وی تاکید کرد: در فصل تابستان افراد بیشتر با کاهش سطح هوشیاری روبرو می‌شوند. زیرا در این فصل به دلیل بالا بودن دمای هوا و گرمازدگی، احتمال عفونت‌های ویروسی از طریق اسهال و استفراغ افزایش پیدا کرده در نتیجه ممکن است سطح هوشیاری کاهش یابد.

 

راه جلوگیری از سنکوپ در گرمازدگی

 

سنکوپ در تابستان

 

این عضو انجمن گوارش و کبد ایران در خصوص راه‌های جلوگیری از سنکوپ تصریح کرد: در بسیاری از موارد با مصرف مایعات فراوان و برخی نوشیدنی‌های سنتی همچون عرق کاسنی و رعایت نکات بهداشتی می‌توان مانع از بروز سنکوپ و گرمازدگی در فصول گرم سال شد. غفوری توصیه کرد: به منظور جلوگیری از بروز صدمات احتمالی همچون زمین خوردن در فردی که بر اثر گرمازدگی دچار سنکوپ شده باید وی را به حالت درازکش روی زمین بخوابانید. همچنین برای اینکه خفگی هنگام استفراغ پیش نیاید، باید سر بیمار را به یک سمت چرخانده و پس از به هوش آمدن، به آرامی وی را بلند کنید.

 

 گرما زدگی چیست؟

به هم خوردن تعادل در مکانیسم‌های تنظیمی‌گرمای بدن، گرمازدگی نامیده می‌شود. تولید گرما در بدن به علت افزایش شدید حرارت محیط و ناتوانی در دفع حرارت ایجاد شده باعث گرمازدگی می‌شود. گرمازدگی به دو دسته تقسیم می‌شود: الف) کلاسیک. ب) فعالیتی.

 

مبارزه با گرمازدگی

 

گرمازده

 

در نخستین اقدام برای کمک به فرد گرمازده باید سریعا وی را از محیط گرم خارج کرد و در وضعیت پشت خوابانده شود سپس با پارچه‌ای مرطوب یا کیسه یخ، گرم‌ترین نواحی (چین‌های بدن) نظیر گردن، کشاله ران،‌ زیر بغل و پشت زانو خنگ نگه داشته شود. فرد گرمازده به علت تعریق، مایعات فراوانی را از دست می‌دهد، و غلظت خون فرد گرمازده افزایش می‌یابد؛ بنابراین خون‌رسانی به قلب و مغز دچار اختلال می‌شود در این شرایط بالا نگه داشتن پاها توصیه می‌شود. چنانچه فرد گرمازده با کرامپ‌های عضلانی، هشیار و قادر به تحمل مصرف مایعات است می‌توان مایعات خنک را به وی خوراند و به جبران نمک از دست رفته یک قاشق چایخوری نمک به یک لیتر آب (معادل ۴ لیوان) اضافه و در صورت امکان به این محلول اندکی مواد شیرین افزوده شود. در صورت عدم توانایی نوشیدن مایعات توسط فرد گرمازده انتقال وی به یک مرکز درمانی الزامی‌است، برای افراد گرمازده استراحت ۲۴ ساعته توصیه می‌شود.

توجه: مقالات و توصیه‌های "زیبامون" برگرفته از برترین و به‌روزترین منابع بین‌المللی هستند، اما به تمامی کاربران گرامی اکیدا توصیه می شود قبل از انجام موارد درمانی حتما با پزشک خود مشورت نمایند.

ارسال به دوستان در
تلگرام
فیسبوک
امتیاز دهید: ۱ ۲ ۳ ۴ ۵
سفارش کالا و خدمات زیبایی
پیشنهاد امروز ما
نظر خود را ثبت کنید