سولاریوم دستگاهی برای برنزه کردن پوست است که چند سالی است وارد کشور ما شده و در همین مدت کم طرفداران پر و پا قرصی را پیدا کرده و روز به روز بر تعداد این دستگاهها در سالنهای زیبایی و استخرها افزوده میشود و با وجود اینکه بسیاری از صاحبان این مراکز به آسیبهای پوستی این دستگاه اشراف دارند. حضور در دستگاههای سولاریوم میتواند خطر ابتلای شما به سرطان پوست را افزایش دهد. رئیس اداره کارشناسی واردات تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو با ابراز تاسف از اینکه در بسیاری موارد فعل اول جمله عامیانه بکش و خوشگلم کن دیگر، ما به ازای بیرونی یافته است ،عوارض جدی استفاده از دستگاه سولاریوم را تشریح کرد.
هشدارهای پزشکی برای دستگاه سولاریوم
جمال تولی با ابراز تاسف از اینکه برنزه کردن به یکی از ملاکهای زیبایی بین افراد جامعه به خصوص بانوان تبدیل شده است، گفت: استفاده از دستگاههای سولاریوم یکی از راه هایی برنزه کننده بدن است. که به رغم قیمتهای بالا و عوارض جدی مورد استفاده مردم قرار میگیرد.
وی ادامه داد: استفاده از سولاریوم به این دلیل وارد ساختن مستقیم اشعه ماورای بنفش به بدن و افزایش احتمال ابتلا به سرطان پوست بویژه نوع خطرناک آن معروف به ملانوما حتی برای یک بار هم خطرناک است..
وی با تاکید بر اینکه در عمل برنزه شدن بی عوارض وجود ندارد، عنوان کرد: متاسفانه در بسیاری موارد فعل اول جمله عامیانه بکش و خوشگلم کن دیگر ما به ازای بیرونی یافته و ماهیت چنین اقداماتی بصورت علمی زیر سئوال است، چرا که ایجاد پیری زودرس، آسیب چشمی تحریک و تاول زدن پوست، کاهش سطوح کلاژن و افزایش رنگدانه سازی پوست بعنوان عوارض برنزه شدن با دستگاه سولاریوم همواره در استفاده کنندگان از این دستگاه ها مشاهده میشود.
این مقام مسئول در اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی تصریح کرد: اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو، استفاده از دستگاه های سولاریوم را ممنوع اعلام کرده است، کما اینکه در اینجا هم به صراحت اعلام میکنیم این دستگاهها، فاقد هرگونه مجوز جهت تولید، ورود و ترخیص بوده و تامین نگهداشت عرضه، مصرف و کاربری این اقلام جرم و قابل پیگیری است.
تولی با اشاره به اینکه معاونت درمان وزارت بهداشت هم در صورت مشاهده این دستگاه در مراکز درمانی با آن برخورد میکند ،عنوان کرد :سازمان بهداشت جهانی به دلیل عوارض ناخوشایند سولاریوم، قوانینی برای کنترل این پدیده تعیین کرده و بصورت جدی درباره برنزه کردن پوست هشدار داده است. همچنین براساس هشدار سازمان بهداشت جهانی، کسانی که کک و مک و خالهای زیاد، زخمهای پوستی یا سابقه آفتاب سوختگی در بچگی و در هر مرحلهای از زندگیشان داشتهاند، نباید با استفاده ازسولاریوم یا نور آفتاب پوستشان را برنزه کنند، افرادی که داروی خاصی مصرف میکنند، باید قبل از برنزه کردن پوست، با پزشک معالجشان مشورت کنند.
ماشین های سولاریوم و بیماری های التهاب روماتیسمی مفصل
ماشین سولاریوم برای کاستن دردی که بخاطر بیماری های روماتیسم و آرتوروزایجاد می شوند بسیار سودمندمی باشد. دلیل این سودمندی این است که سولاریوم به بدن برای تولید و استفاده از ویتامین D کمک می کند. ویتامین Dدر عوض به بدن یاری می دهد که کلسیم را جذب کند که به همان نسبت به استحکام استخوانها یاری می رساند. ماشینهای سولاریوم به بدن برای تولید 5ملاتونین کمک می کنند. ملاتونین ماده ایست که برای درمان بیماری هایی مثل ناخوابی و یا کم خوابی، خلق و خوی بد و در مواقعی برای کنترل درد به وسیله بدن مورد استفاده قرار می گیرد. طبق تحقیقاتی که توسط یکی از نمایندگان تلویزیون ABC در میشگان در ژانویه 2010 انجام شد نشان داده شد که سولاریوم به خاطر تولید ویتامین D به بیماران در رهایی از دردهایی که از نابسامانیهایی بدنی مانند 6فیبرومیالجیا و یا7التهاب روماتیسمی مفصل که یکنوع بیماری سیستم دفاعی بدن می باشد یاری می رساند.