شنبلیله حاوی مواد مغذی بسیاری از جمله آهن، منگنز، مس، منیزیم، فسفر و ویتامین B است. برگها و دانههای این گیاه دارای خواص ضدمیکروبی، آنتیاکسیدانی، ضدالتهابی و ضدویروسی بسیاری است.
در این قسمت به برخی از خواص درمانی شنبلیله اشاره میکنیم. با زیبامون دات کام همراه باشید.
خواص درمانی شنبلیله
1. این گیاه برای افراد دیابتی بسیار مفید است و نقش بسیار موثری در کاهش سطح قندخون دارد. فیبر موجود در شنبلیله جذب کربوهیدرات و قند را در بدن کاهش میدهد.
2. شنبلیله باعث ایجاد تعادل در سطح کلسترول نیز میشود. فیبر محلول موجود در این گیاه عمل هضم را افزایش داده و مانع از جذب کلسترول و اسیدهای صفراوی میشود.
3. شنبلیله دارای خواص آنتیاکسیدانی بسیاری بوده و در بهبود سلامت قلب نقش دارد. شنبلیله دارای خاصیت رقیق کنندگی خون را دارد و مانع از لخته شدن خون میشود.
4. شنبلیله حاوی مقادیر بسیار خوبی از فیبر محلول بوده و با افزایش جذب آب در رودهها، باعث درمان یبوست میشود.
5. اگر از دردهای مفصلی رنج میبرید استفاده از شنبلیله را در برنامه غذایی خود بگنجانید. خواص آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی موجود در این گیاه نقش بسیار موثری در کاهش دردهای مفاصل و آرتروز دارد.
6. یکی دیگر از خواص شنبلیله مبارزه با سرماخوردگی و آنفولانزا است. شنبلیله دارای خواص ضدمیکروبی و ضد ویروسی بسیار قوی بوده و باعث بهبود علائم سرماخوردگی و آنفولانزا میشود.
7. شنبلیله حاوی ترکیباتی مانند استروژن بوده و در کاهش دردهای قاعدگی و حتی کاهش علائم یائسگی نیز بسیار موثر است. علاوهبراین، این گیاه حاوی مقادیر بسیار زیادی آهن بوده و نقش بسیار موثری در تولید سلولهای خونی در بدن دارد.
8. شنبلیله برای رشد موها نیز بسیار مفید است. پروتئینهای موجودر در شنبلیله باعث افزایش رشد موها شده و مانع از ریزش مو میشوند.
9. شنبلیله دارای مزایای شگفتآوری برای پوست نیز هست. خواص آنتیاکسیدانی موجود در آن از آسیب رادیکالهای آزاد در پوست جلوگیری کرده و مانع از بروز علائم پیری مانند چینوچروک و خطوط ریز در پوست میشود.
توجه: برای بهرهمندی بیشتر از فواید شنبلیله علاوهبر مصرف برگهای تازه آن، میتوانید یک قاشق دانه شنبلیله و یا یک قاشق از برگ خشک شدهی آن را در یک لیوان آب بجوشانید و سپس از آن استفاده نمایید.