ممکن است که رایانه لوحی iPad شما لکههایی را روی خود جا داده باشد که حداقل احتمال میرود این لکهها میکروب باشند. اما بررسیهای جدید دانشگاه لندن نشان داده است تلفنهای همراهی که مجهز به صفحهکلید سختافزاری و دکمه هستند، نسبت به رایانههای لوحی و گوشیهای هوشمند فاقد صفحهکلید آلودگی بیشتری را در خود نگه میدارند.
محققان در یک مطالعه جدید تلفنهای همراه کارمندان یک مرکز بهداشتی را از نظر میکروارگانیسمها و پاتوژنهای بالقوه خطرناک مورد بررسی قرار دادند.
بیماری های ناشی از آلودگی موبایل و کامپیوتر
این بررسی نشان داد 24 درصد تلفنهای همراه که روی بدنه خود دکمه و کلید سختافزاری دارند شامل باکتریهایی میشدند که میتوانند اختلالات پوستی، بیماریهای تنفسی یا مسمومیتهای غذایی را باعث شوند که این رقم برای دستگاههای الکترونیکی لمسی تنها 3 درصد اعلام شد.
"پالاوی پال"(Pallavi Pal) یکی از مدیران این بررسی توضیح داد بر خلاف دستگاههای الکترونیکی مجهز به نمایشگر لمسی، تلفنهای همراهی که صفحهکلید سختافزاری و دکمه دارند سطوح نامنظمی را روی بدنه خود شامل میشوند که به سختی میتوان آنها را تمیز کرد.
او گفت، لپتاپهای معمولی که کلیدهای فراوان را روی خود جا دادهاند و دستگاههای قابلحمل پخش فایلهای صوتی نیز از جمله محصولاتی محسوب میشوند که احتمال ذخیره باکتری روی آنها زیاد است و نسبت به دستگاههای لمسی آلودهتر هستند.
میکروبها، موجودات ریزی هستند که تقریباً در هر جایی میتوان آنها را پیدا کرد. آنها میتوانند یک سلول یا مجموعهای از سلولها باشند. «آنتونی فان لیوونهک» در سال ۱۶۷۵ میلادی برای نخستینبار توانست این موجودات میکروسکوپی را مشاهده کند. لیوونهک یک دانشمند هلندی بود که از وی با نام پدر میکروبشناسی یاد میشود. موبایل دشمن سلامتی
میکروبها دامنه گستردهای دارند و میتوان آنها را به سه گروه فاسدکنندهها، خنثیها و احیاءکنندهها تقسیم کرد. در حقیقت این میکروبها نیستند که بیماریزا هستند، بلکه محیطی که به آن وارد میشوند، است که این قابلیت بالقوهی آنها را به صورت بالفعل در میآورد. این درست همان دیدگاهی است که کلاود برنارد Claude Bernard، پزشک فرانسوی و پدر پزشکی تجربی نتوانست بر سر آن با لویی پاستور Louis Pasteur، شیمیدان و زیستشناس مشهور فرانسوی کنار بیاید. شناخت بهتر پاستور از میکروبها سبب گردید که وی بتواند نقش آنها در بروز بیماریها را صحیحتر تشریح کند. دنیای امروز ما نیز همچون گذشته سرشار از میکروبهاست، با این تفاوت که ما امروز برخی از میکروبها را عملاً پرورش داده و برای بقا مقاومتر کردهایم. آلوده ترین وسایلی که با آنها در تماس هستید