سفارش کالا و خدمات زیبایی

علت جوش چانه

دسته: مراقبت از پوست تاریخ نگارش: ۵ آذر ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۴
5
تعداد رای‌دهندگان: 4467

غدد سباسه یا چربی از بدو در هر دو جنس وجود دارد. در اوایل دوران بلوغ با ترشح هورمون مردانه یا آندروژن این غدد شروع به بزرگ شدن و فعالیت خود که تولید و ترشح چربی است، را آغاز می‌کنند.

علت جوش چانه

غدد چربی در تمام سطوح پوستی به‌جز در کف پا و دست وجود دارد ولی بیشترین تراکم آنها در صورت، سینه، پشت و شانه‌ها است. غدد چربی ترشحات خود را به وسیله مجاری چربی که در ارتباط با فولیکول مو است، به سطح پوست تخلیه می‌کند. افزایش ترشح چربی باعث صدمه به مجاری غدد می‌گردد و سلول های جدار این مجاری آسیب دیده و کنده می‌شوند و این سلولهای صدمه دیده بهم پیوسته و تولید پلاک یا لخته می‌کنند و می‌توانند مجاری را مسدود نمایند. از طرفی در بعضی افراد پوسته ریزی پوست بعلت بعضی نقص‌ها در آنزیم‌های لازمه برای پوسته ریزی طبیعی، بطور کامل انجام نمی‌گیرد و پوسته‌های روی هم انباشته شده در منافذ مجاری چربی باعث بسته شدن این مجاری می‌شوند. با بسته شدن این مجاری به هر وسیله، چربی در مجاری انباشته شده و باکتری‌های موجود در این مجاری رشد زیادی کرده و این چربی‌ها را تخمیر می‌کنند و مواد شیمیائی تولید شده در اثر تخمیر و ترشح بعضی فاکتورها از باکتری‌های موجود و همچنین انباشتگی چربی در مجاری باعث صدمه بیشتر به دیواره مجاری شده و آن را بطور کامل از بین می‌برند. با ورود چربی، سلول‌های مرده دیواره، باکتری‌ها و مواد تخمیری و آنزیمی به داخل پوست فرآیند التهاب فعال شده و سبب قرمزی و چرکی شدن جوش می‌گردد. چگونه جوش صورت را درمان کنیم

 

رعایت بهداشت برای جلوگیری از جوش

گر چه آلودگی و کثیف بودن صورت و بدن علت ایجاد جوش نیستند ولی در تشدید جوش کمک می‌کنند. شستن صورت روزی دوبار با صابون و یا شامپو در بهبودی جوش کمک می‌کند. با آب گرم نباید صورت را شست، چون گرما ترشح چربی را افزایش می‌دهد و همچنین آب سرد نیز می‌تواند منافذ مجاری را خشک تر کنند و به بسته شدن این منافذ کمک نماید. پس بهتر است با آب ولرم صورت را شست.

 

رژیم غذائی

معمولاْ غذا باعث ایجاد جوش نمی‌شود. گرچه غذاهای چرب و شیرین در بعضی افراد جوشها را بدتر می‌کنند ولی این عمومی نیست و بقیه افراد نیاز به رژیم غذائی ندارند. ترشح زیادی انسولین در خون و رسیدن آن به پوست در برخی افراد باعث ایجاد جوش می‌شود. با خوردن غذاهای شیرین و چرب ترشح انسولین افزایش می‌یابد. پس فقط افرادی که با خوردن چربی و شیرینی دچار جوش می‌شوند نیاز است که از خوردن این غذاها پرهیز کنند. البته باید توجه داشت که عوامل دیگری نیز در ایجاد و تشدید جوش سهیم هستند. پس باید موقعی قضاوت کرد که این غذاها باعث تشدید جوش می‌شوند که با هر بار مصرف آنها جوش بدتر شود. از جمله غذا و خوراکی‌هایی که باعث این علت می‌شوند شامل: غذاهای چرب، تنقلات، خرما، کشمش، محصولات دریایی ( ماهی و میگو )، بعضی از میوه جات ( موز ، کیوی ، خرمالو ) و غیـره. بهـترین راهکار پرهیز از مواد غذایی و خوراکی‌هایی است که فرد اظهار می‌کند با خوردن آنها جوش صورتش بدتر می‌شود. با خوردن این خوراکی ها جوش می‌زنید

 

نور خورشید

گرمای حاصل از نور خورشید باعث تحریک ترشح چربی و از طرفی باعث خشک شدن منافذ می‌شود. پس بهتر است از قرار گرفتن در تابش مستقیم آفتاب اجتناب کرد.

 

فراورده‌های آرایشی

 

جوش چانه و صورت

 

افرادی که پوست چرب و دارای جوش هستند باید از کرم پودر و مرطوب کننده و حتی ضد آفتاب هایی استفاده کنند که فاقد چربی باشد. مواد آرایشی را باید روزی دوبار از صورت خود با آب و یا شیر پاکن‌های فاقد چربی و سازگار با پوست چرب پاک کنید. کرم پودرهای رنگی فاقد چربی می‌توانند قرمزی پوست شما را از نظر مخفی کنند. 

 

ایجاد جوش در دوران بارداری و عادات ماهیانه

در ۳ ماهه نخست بارداری و چند روز پیش از قاعدگی به خاطر نوسانات هورمونی آکنه تشدید می‌گردد.

 

نمک و افزایش جوش

مصرف بیش از حد ید سبب تشدید آکنه می‌گردد. ید در نمک، مارچوبه و غذاهای دریایی وجود دارد.

 

آب و هوا

آکنه در آب و هوای گرم و مرطوب تشدید می‌گردد.همچنین پس از سونای طولانی مدت.

 

آکنه در فصل سرد

شیوع آکنه در فصول پاییز و زمستان افزایش می‌یابد.

 

درمان جوش 

 

جوش روی چانه

 

در درمان جوش نباید خسته شوید. چون درمان جوش یک فرآیند مداوم و طولانی است. درمان جوش در حقیقت کنترل جوش زدن صورت و بدن شما می‌باشد نه ریشه کن کردن آن. اگر با درمان جوش شما بهبود یافت درمان را قطع نکنید بلکه با مشاوره با پزشک خود داروهای مصرفی را تعدیل دهید. گاهی نیاز است تا کنترل کامل جوش صورت بمدت شش ماه دارو مصرف کرد. در صورتی که بعد از مصرف دو ماه از دارو جوش صورت شما بهبودی نیافت شما به داروهای مصرفی مقاوم هستید و باید درمان تغییر یابد. بسته به نوع جوش و وضعیت جسمانی و هورمونی بدن دارو انتخاب می‌شود. پس بدون مشاوره با پزشک خود اقدام به مصرف یا تغییر دارو نکنید. در صورتی که با مصرف دارو تغییری در وضعیت جسمانی و یا پوست شما ایجاد شد پزشک خود را در جریان گذارید.

در مواردی که کیست و ندول ایجاد شود گاهی نیاز به تزریق دارو بداخل کیست و ندول است و گاهاْ کرایو نیز در درمان مورد استفاده قرار می گیرد. جوشهای سر سیاه و سر سفید اگر با مصرف کرم های لایه بردار تخلیه نشوند نیاز به تخلیه آنها با وسایل خاصی است. پس از فشار دادن این جوشها و هر نوع جوش جهت تخلیه آن پرهیز کنید چون باعث شدت التهاب و ایجاد جوشگاه می‌گردد. از کندن جوشها اجتناب کنید چون باعث لک و ایجاد جوشگاه میگردد. در طول درمان گاهی نیاز است که از آنتی بیوتیک خوراکی از قبیل تتراسایکلین، اریترومایسین، داکسی سایکلین و غیره … مصرف نمایید. این داروها علاوه بر کاهش مقدار باکتری باعث کم شدن التهاب نیز می‌گردند. اگر با مصرف طولانی آنتی بیوتیک دچار قارچ تناسلی شدید با اطلاع پزشک دارو را قطع و قارچ را درمان نمایید.

 

درمان جای جوش

روش‌های مختلفی برای از بین بردن جوشگاه‌ها استفاده می‌شود. ولی باید در نظر داشته باشید که با هیچ روشی نتیجه صد در صد نیست. از جمله این روش‌ها می‌توان از لیزر، میکرودرم ابرشن، لایه برداری با مواد اسیدی و کرم‌های لایه بردار، سابسیژن یا آزاد کردن جوشگاه‌های فرو رفته از زیر، تزریق کلاژن، هیالورونیک اسید و چربی را نام برد. گاهی نیاز است برای رسیدن به نتیجه مطلوب از چند روش استفاده نمود.

 

درمان جوش سرسیاه با ماسک خانگی

روش های اشتباه در درمان جوش

توجه: مقالات و توصیه‌های "زیبامون" برگرفته از برترین و به‌روزترین منابع بین‌المللی هستند، اما به تمامی کاربران گرامی اکیدا توصیه می شود قبل از انجام موارد درمانی حتما با پزشک خود مشورت نمایند.

ارسال به دوستان در
تلگرام
فیسبوک
امتیاز دهید: ۱ ۲ ۳ ۴ ۵
سفارش کالا و خدمات زیبایی
در حال گرفتن اطلاعات...
در حال گرفتن اطلاعات...
نظر خود را ثبت کنید