سفارش کالا و خدمات زیبایی

سویا و برخی عوارض آن

دسته: سلامت تاریخ نگارش: ۲۹ آبان ۱۳۹۶ - ۱۵:۴۶
5
تعداد رای‌دهندگان: 2725

یکی از مباحثی که در خصوص سویا وجود دارد وجود ماده‌ای به نام «لسیتین» می‌باشد. این مواد می‌توانند دلیل اصلی افت فشارخون، سردرد و حتی سرگیجه و استفراغ شوند.

سویا و برخی عوارض آن

احتمالا شما هم در مورد خواص و فواید سویا و توفو (همان پنیر تهیه‌شده از شیر سویا) زیاد شنیده‌اید؛ اما برخی از متخصصان و مصرف‌کنندگان، مخالف مصرف زیاد این ماده غذایی هستند. در ادامه در خصوص پژوهش‌های انجام‌شده در مورد آن روی سکه سویا یعنی مضرات احتمالی سویا صحبت می‌شود. سویا یکی از منابع پروتئینی در دنیا شناخته شده است، تا جایی که بعضی‌ها به جای گوشت از سویا استفاده می‌کنند. محصولات سویا غنی از ماده ای به نام "فیتواستروژن" می‌باشد. فیتواستروژن اثراتی مشابه هورمون زنانه‌ی استروژن در بدن دارد. محققان به این نتیجه رسیده‌اند که فیتواستروژن نیز می‌تواند باعث نقصان در حافظه گردد. استروژن و فیتواستروژن، رشد سلولی را افزایش می‌دهد. اما اگر بیش از اندازه در بدن وجود داشته باشند، موجب تخریب سلول‌ها می‌گردند. البته اگر مقدار کافی فولات در بدنتان وجود دارد، هیچ نگران از دست دادن حافظه نباشید، زیرا فولات باعث افزایش قدرت حافظه می‌گردد. چربی سوزی با رژیم غذایی سالم

 

سویا و سلامتی

 

دانه سویا

 

واقعیت این است که هر ۱۰۰ گرم لوبیای سویا ۱۶ گرم پروتئین دارد که به طور متوسط دو برابر پروتئین موجود در حبوبات دیگر است. این پروتئین‌ها به کنترل دیابت و کلسترول خون کمک می‌کند و در کاهش خطر ابتلا به سرطان کولورکتال و بیماری‌های قلبی عروقی موثر است. سویا منبع فوق‌العاده آهن، فسفر، منیزیم، زینک، کلسیم و ویتامین‌های B۱،B۲ و B۶ می‌باشد. علاوه بر این‌ها سویا حاوی ایزوفلاون‌های طبیعی به‌ویژه «ژنیستئین» و «دایدزئین» می‌باشد که به عقیده متخصصان نقطه ضعف آن است. 

آژانس فرانسوی امنیت سلامت مواد غذایی بر اساس نتایج آزمایش‌های انجام‌شده روی حیوانات آزمایشگاهی، مصرف سویا را به ۱ میلی‌گرم برای هر کیلوگرم وزن افراد محدود کرده است. همچنین این آژانس مصرف سویا را برای کودکان زیر ۵ یا ۶ ماهه ممنوع کرده است. البته توجه داشته باشید که این نتایج به دست آمده مخالفان خود را دارد و محققان مشغول بررسی‌های جزئی و تکمیلی در فواید و مضرات سویا می‌باشند. مواد طبیعی برای زیبایی پوست

 

آسیب‌های ناشی از زیاده‌روی در مصرف سویا

محققان دانشکده سلامت عمومی‌هاروارد نیز در خصوص مضرات احتمالی سویا بررسی‌هایی انجام داده و به این نتیجه رسیدند که زیاده‌روی در مصرف سویا به میزان اسپرم مردان آسیب ‌زده و کمیت و همچنین کیفیت آنها را به طور چشمگیری کاهش می‌دهد. علاوه بر این مصرف زیاد سویا مکانیسم ترشح شیر مادران را نیز دچار اختلال کرده و میزان شیر ترشح‌شده را کاهش می‌دهد. همچنین باید بدانید که زیاده‌روی در مصرف سویا اجازه نمی‌دهد که بدن، برخی از پروتئین‌ها را جذب کند.

این مساله نیز باعث می‌شود بدن در مقابل آلرژی‌ها به خصوص در برابر گرده‌های گل و گیاهان معلق در هوا کارایی لازم را نداشته باشد. توجه داشته باشید اگر جزو افراد آلرژی‌دار و همچنین طرفدار سویا هستید حتما میزان مصرفتان را کاهش دهید.نتایج پژوهش‌های دیگری که در سال ۲۰۰۶ انجام شده، مصرف سویا را به خانم‌های باردار، کودکان زیر سه سال و همچنین افرادی که از کم کاری تیروئید رنج می‌برند توصیه نمی‌کند.

 

علائم نشان‌دهنده‌ آلرژی

افرادی که به خود سویا آلرژی دارند معمولا با علائمی مانند افت فشارخون، مشکلات تنفسی، مشکلات گوارشی و حالت اختناق مواجه می‌شوند.علاوه بر این‌ها یکی دیگر از مباحث که در خصوص سویا وجود دارد وجود ماده‌ای به نام «لسیتین» (به غیر از افزودنی‌های مجاز) می‌باشد. این مواد می‌توانند دلیل اصلی افت فشارخون، سردرد و حتی سرگیجه و استفراغ شوند. 

 

فواید و مضرات سویا

به عقیده برخی از متخصصان سویا فواید زیادی داشته و در پیشگیری از پیری، بالا بردن قدرت ذهن و پیشگیری از ابتلا به سرطان سینه و پروستات نقش دارد؛ اما در عوض عده دیگر بر این باور هستند که باید مطالعات بیشتری برای اثبات این فرضیه انجام بگیرد. به عقیده متخصصان مصرف سویا می‌تواند باعث بروز مشکلاتی مانند یبوست جزئی، حالت تهوع، مشکلات گوارشی، قرمزی پوست و یا علائم تنگی نفس شود. مصرف زیاد سویا باعث معده درد نیز می‌شود.توجه داشته باشید که بررسی‌ها نشان می‌دهند مصرف این ماده غذایی برخی از علائم یائسگی مانند گرگرفتگی را در خانم‌های یائسه کاهش می‌دهد. البته مصرف سویا نباید همزمان با مصرف داروهای هورمونی باشد.

 

آسیایی‌ها و مصرف سویا

 

سویا

 

سوالی که ذهن بسیاری از محققان را درگیر کرده این است: اگر مصرف سویا مشکل‌زا است، تکلیف آسیایی‌ها چه می‌شود؟ برخی از محققان بر این باور هستند که متابولیسم و میزان تحمل فیبرهای غذایی در افراد مختلف متفاوت است که به ژنتیک آنها بر می‌گردد. آسیایی‌ها بیشتر از ملت‌های دیگر سویا مصرف می‌کنند و برای همین عوارض سویا را راحت‌تر تحمل می‌کنند.

 

در مصرف سویا افراط نکنید

به نظر می‌رسد هنوز محققان نتوانسته‌اند در خصوص فواید و مضرات احتمالی سویا به نتیجه واحدی برسند. آنچه مهم است نوع رژیم غذایی افراد است. در حالت کلی داشتن برنامه غذایی متنوع یعنی استفاده از گروه‌های غذایی مختلف و رعایت تعادل ضامن سلامتی است.

حرف حساب این است که محض احتیاط و تضمین سلامتی خود تنوع را وارد رژیم غذایی‌تان بکنید. بدون اینکه سویا را به طور کلی از برنامه غذایی‌تان حذف کرده باشید از افراط و تفریط دوری کنید. توجه داشته باشید که در مصرف هیچ ماده غذایی افراط نکنید. مصرف متعادل نعمت‌های الهی، رعایت تنوع غذایی، ورزش، آرامش روحی و ذهنی، شما را به سلامتی و شادابی نزدیک‌تر خواهد کرد. پس سویا بخورید اما به اندازه!

 

ماسک سویا برای سلامت و زیبایی پوست

گیاهان مفید دارای آهن

توجه: مقالات و توصیه‌های "زیبامون" برگرفته از برترین و به‌روزترین منابع بین‌المللی هستند، اما به تمامی کاربران گرامی اکیدا توصیه می شود قبل از انجام موارد درمانی حتما با پزشک خود مشورت نمایند.

ارسال به دوستان در
تلگرام
فیسبوک
امتیاز دهید: ۱ ۲ ۳ ۴ ۵
سفارش کالا و خدمات زیبایی
در حال گرفتن اطلاعات...
در حال گرفتن اطلاعات...
نظر خود را ثبت کنید