نتایج تحقیقات دانشمندان نشان داده است که شستشوی بیش از حد موها میتواند به مو آسیب وارد کند. تحقیقات دانشمندان مرکز ژنتیک دانشگاه یوتا در آمریکا حاکی از این است که شستشوی زیاد موها، نهتنها برای موی انسان مفید نیست بلکه میتواند به مو آسیب وارد کند. نتایج تحقیقات این مرکز علوم ژنتیک حاکی است، شستشوی بیشازحد میتواند به همه باکتریها، ویروسها و دیگر میکروبها که در داخل و روی پوست زندگی میکنند، آسیب وارد کند. طبق این گزارش، «ریزاندامگان همزیست» برای بهداشت و سلامتی انسان ضروری هستند و نتایج این تحقیقات نشان میدهد که "ایجاد اختلال در اکوسیستم «ریزاندامگان همزیست»، میتواند موجب ایجاد بیماری شود"؛ در نتیجه سیستم ایمنی بدن سیستم گوارشی و قلب ممکن است آسیب ببیند. بررسی روی ساکنان روستای «یانومامی» در آمازون نشان داد افرادی که در آنجا زندگی میکنند، میکروبهای زیادتری روی پوست خود دارند؛ آنها همچنین گستردهترین عملکرد باکتریایی و ژنتیکی را که تاکنون در انسان گزارششده، دارند. در نهایت نتایج این تحقیقات نشان داد که شستشو و شامپو زدن موها بر گوناگونی «ریزاندامگان همزیست» تأثیر میگذارد اما چیزی که در این تحقیقات مشخص نشد این بود که چند وقت به چند وقت باید دوش گرفت. علت خارش سر و درمان آن
در شستن موها این نکته را درنظر بگیرید
همان گونه که نظافت موها نقش اساسی در سلامت جسمی و روحی هر فرد دارد و بی توجهی به آن باعث بروز بیماریهایی چون عفونتها و انگل و حتی بیماریهای روحی میشود، حساسیت زیاد نسبت به موها و شستشو یا ماساژ بیش از حد موها نیز توصیه نمیشود. موهایتان را با دلستر بشویید
دکتر محمدعلی نیلفروشزاده هدف اصلی از شستن موها را برطرف ساختن آلودگیهای آن برشمرد و افزود: دفعات شستشوی سر به عواملی چون میزان چربی پوست، نوع شغل و فعالیت، استفاده از مواد آرایشی و یا وجود بیماریهای خاص پوستی بستگی دارد، بنابراین باید تعیین دفعات شست و شوی موها در هر فرد توسط خود او مشخص شود.
وی تصریح کرد که شستشوی مکرر موها باعث ریزش دائمی مو نمیشود اما توجه به این نکته ضروری است که هنگام شستن موها نباید بیش از حد آن را ماساژ داد؛ چرا که این امر موجب آسیب دیدگی ساقه مو شده و میتواند منجر به شکسته شدن موها شود البته نباید این مساله را با ریزش واقعی موها که از ریشه صورت میگیرد، اشتباه گرفت.
دکتر نیلفروشزاده افزود: کف کردن شامپو نیز باید به حدی باشد که موهای کف سر را تمیز کند و در حد معمول آن کافی است و تفکر این که کف بیشتر شامپو موجب تمیزی بیشتر موها میشود اشتباه بوده و فقط نوعی تاثیر روحی دارد بنابراین با شستشوی به اندازه و به موقع موها میتوان از بسیاری مشکلات مانند بیماریها و حتی ریزش موها جلوگیری کرد.