مصرف بیش از حد قند به مدت طولانی می تواند طول عمر افراد را ۱۱ تا ۲۰ سال کاهش دهد و این یک واقعیت است. بعلاوه، عوارض زیر از پیامدهای مصرف زیاد قند میباشند:
دیابت، بیماری قلبی، چاقی، اختلال در مغز، ضعف سیستم ایمنی، افزایش قندخون، پوسیدگی دندان و سوء تغذیه. شکر ممنوع
خوردن شیرینی عوارض بسیاری دارد و در برخی موارد افراد نمی توانند آن را تشخیص دهند، برای مثال اگر افراد معتاد به شیرینی یک روز آن را نخورند، کم تحرک خواهند بود و انرژی لازم را نخواهند داشت و گاه حتی دچار تکرر ادرار و تشنگی زیاد میشوند و حتی در زمان سیری نیز احساس گرسنگی زیاد میکنند. با این کیک و شیرینی ها چاق نمی شوید
به گفته محققان علائم و تاثیرات اعتیاد به مواد غذائی شیرین به شرح زیر است:
سردرد: در صورتی که بدن شما به مصرف زیاد مواد قندی و شکر عادت کرده باشد، هنگام مصرف کم روزانه قند و مواد شیرین، شما دچار سردرد خواهید شد.
احساس ضعف و سستی: اگر شما از میزان بیش از حد مواد قندی به طور روزانه استفاده میکنید؛ در صورت تغییر در این برنامه، احساس ضعف و سستی خواهید کرد.
نیاز به مسواک زدن بیش از حد: افراد دارای اعتیاد به مواد قندی یا باید آمادگی پوسیدگی دندانهای خود را داشته باشند یا به صورت دائم در حال مسواک زدن باشند که هر دو حالت تاثیرات نامطلوبی در دهان و دندان ها خواهد داشت.
دندان درد: دندان درد یکی از رایج ترین مشکلات در بین علاقه مندان به مواد قندی و افراد دارای اعتیاد به شیرینی جات است. این موضوع سبب میشود که برخی افراد علیرغم مسواک زدن دائمی پس از مصرف شیرینی جات، باز هم به دلیل حساس شدن دندانها دندان درد را تجربه کنند.
ظاهر شدن جوش و کورک در پوست: نخستین نشانههای مصرف بیش از حد مواد قندی و شیرینی جات در پوست و به ویژه صورت افراد ظاهر میشود. صورت افراد دارای اعتیاد به مواد قندی عمدتا پوشیده از جوش و کورک است.
جالب است که بدانید مصرف بیش از حد مواد شیرین کم کم باعث میشود فرد نتواند بدون آنها برای مدت طولانی زندگی کند. میلیون ها نفر به مصرف شیرینیها اعتیاد دارند و متأسفانه بدتر از آن اینکه خود آنها نیز از ابتلا به آن آگاهی ندارند.
پس از خوردن یک ماده شیرین، مغز مواد شیمیایی طبیعی به نام مواد شبه افیونی آزاد میکند که احساس لذت را در بدن به وجود میآورد و بدن مقدار بیشتری از آن را طلب میکند. پژوهشگران بر این باورند که هنگام مصرف شیرینی قسمتی از مغز که فعال می شود و طلب شیرینی مجدد میکند، همان قسمتی است که با مصرف مواد مخدر فعال میشود و مواد مخدر بیشتری طلب میکند.
خوشبختانه، با راهکارهای ساده میتوان بر خوردن شیرینی غلبه کرد؛ اگرچه این راهکارها در عین سادگی برای افراد وابسته میتواند بسیار سخت باشد.
اولین قدم برای غلبه بر میل و هوس خوردن شیرینی ها، دور کردن تمامی تنقلات و شیرینیها از خانه است. هیچ نوع شیرینی نخرید و حتی هنگام خرید کردن نیز، از غرفههای فروش شیرینیها دیدن نکنید.
بعد از خلاص شدن از شر تمامی تنقلات که حتی شامل آرد سفید، برنج سفید و آبمیوه های غیرطبیعی نیز میشود، حال نوبت آن است که رژیم غذایی خود را تغییر دهید و سبزیجات، میوهها، محصولات لبنی، گوشت بدون چربی، ماهی، تخم مرغ، آجیل و دیگر مواد غذایی طبیعی را جایگزین آنها کنید. پس از چند روز قطع مصرف شیرینیها و جایگزینی میوهها و سبزیجات، حتی به تدریج میوهها به نظرتان شیرین تر میرسند.
در صبحانه خود پروتئین کافی مصرف کنید
مطمئن باشید که خوردن پروتئین به عنوان صبحانه، شما را سیر می کند. تخم مرغ و دیگر پروتئینها دیرهضم هستند و با ماندگاری بیشتر در معده قندخون را ثابت نگه داشته و هوس خوردن تنقلات را در طی روز کاهش میدهند.
همچنین ورزش روشی مناسب برای غلبه بر وابستگیهای شدید است و نه تنها موجب سلامت فیزیکی بدن میشود، بلکه به لحاظ ذهنی نیز شما را تقویت میکند و با ذهن و بدنی قوی، راحت میتوانید بر هوس خوردن شیرینیها غلبه کنید.
بهتر است مقادیر زیادی آب بنوشید و از نوشیدن نوشابه، آبمیوه، نوشابه های انرژی زا و غیره خودداری کنید که همگی آنها حاوی قند هستند و ولع شما را برای مصرف شیرینی بیشتر میکنند. گاه احساس تشنگی و گرسنگی با یکدیگر اشتباه گرفته میشوند!
خواب کافی را فراموش نکنید زیرا مطالعات نشان میدهند افرادی که کمتر از شش ساعت در شبانه روز میخوابند، بیشتر در معرض ابتلا به مصرف بیش از حد قند قرار دارند. احساس خستگی بیشتر با مصرف قند بیشتر ارتباط مستقیم دارد.
محصولات بدون قند
همیشه محصولات عاری از قند که کلمه بدون قند روی آن درج شده باشد، خریداری کنید. در هنگام خرید به برچسب مواد غذایی دقت کنید. بسیاری از تولیدکنندگان از درج کلمه قند و یا شکر بر روی محصول خودداری کرده و نامهایی همچون ذرت فروکتوز، سوکروز، دکستروز، مالتوز، لاکتوز و یا ملاس را درج میکنند که در واقع تمامی اینها همان محصولات حاوی شکر با نام دیگر هستند. غلبه بر هوس خوردن شیرینی بسیار دشوار است؛ اما این بدان معنا نیست که شما باید برای همیشه به قند اعتیاد داشته باشید. برای ایجاد تغییرات بزرگ در زندگی باید از گامهای کوچک آغاز کرد و به تدریج از پاداش زندگی سالم در آینده بهرهمند شد.