روغن پالم یک روغن گیاهی است که از مغز میوه درخت نخل روغنی تهیه می شود. این روغن به دلیل وجود بتا کاروتن در آن، به رنگ قرمز است و مانند تمام روغن های گیاهی بدون کلسترول است ولی میزان چربی های مضر اشباع آن آنقدر زیاد است که باعث می شود در دمای اتاق به شکل نیمه جامد درآید و همچنین مصرف اسیدهای چرب اشباع شده باعث بالا رفتن کلسترول می گردد. بنابراین روغن پالم به طور غیر مستقیم باعث افزایش کلسترول بدن می شود.
روغن پالم چیست و چه مضراتی دارد؟
بسیاری از غذاهای فرآوری شده حاوی روغن پالم هستند که طبق تحقیقات سازمان USDA روغن پالم به هیچ عنوان نمی تواند جایگزین سالمی برای چربی های ترانس باشد.
روغن پالم نام خود را از پالمتیک اسید یعنی ماده اصلی تشکیل دهنده روغن پالم گرفته است و به گفته سازمان بهداشت جهانی، شواهد قانع کننده ای وجود دارد که پالمتیک اسید احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را افزایش می دهد.
در ایران بعضی از کارخانه های تولید لبنیات از روغن پالم (روغن گیاهی) برای چرب کردن محصولاتی مانند پنیر، شیر و ماست استفاده می کنند که از سوی وزارت بهداشت استفاده از آن ممنوع و غیر مجاز اعلام شد.
به گفته عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، نیمی از یک و نیم میلیون تن روغن وارداتی به کشور حاوی روغن پالم است که 50 هزار تن آن در صنایع لبنی و مابقی در صنایع دیگر مورد استفاده قرار میگیرد و به خورد مردم داده میشود.
پایین آوردن تب بدون دارو به همراه تصاویر
خواص معجزه آسای پنهان در دمنوش و چای پونه