نعنای تازه یکی از چند نوع سبزی خوردنی میتواند باشد که بر سر سفره میگذارید ؛ نعنای خشک شده تزئینی برای روی ماست و… همچنین دیگر فرآوردههای نعناع مانند چای نعناع ، دمنوش نعناع، اسانس نعناع، عرق نعناع و… کاربرد خاص خود را دارند؛ با تمامی این تفاسیر اگر از این گیاه پرخاصیت زیاد استفاده کنید (در خصوص چای و عرق نعناع) برخی ارگانهای بدن از جمله سیستم گوارشی دچار حساسیت خواهند شد و یا ویژگی نعناع به شکلی است که سبب افزایش فشارخون خواهد شد . این ممنوعیت در تمام موارد صدق نمیکند، به عنوان مثال مصرف نعنای تازه برای ناراحتی معده و به طور کلی دمنوش نعناع برای تسکین دردهای گوارشی بسیار مفید است. ادویههای مفید را بشناسید
برای استفاده از نعناع به منظورهای مختلفی که به آن اشاره شد، میتوان از دونوع نعناع پرورشی (کاشت می شود) و نعنای کوهی (به صورت خودرو می روید) استفاده کرد. به عنوان مثال از نعناع کوهی در تهیه کرمهای آرایشی نیز استفاده میشود حال آنکه برای مصرف سبزی خوردن نوع پرورشی پیشنهاد میشود. دارچین را به زندگی خود وارد کنید
امروزه با تنوع در عرضه محصولات ، چی نعناع را می توانید به صورت کیسه ای و آماده در هر دور مصرف تهیه کنید ، همچنین میتوانید مانند دمنوش به که راهکار تهیه خانگی آن را آموزش دادیم ، نعناع را جهت مصارف خانگی تهیه و خشک کنید .
تهیه دمنوش نعناع
تمام بخشهای این گیاه (ساقه ، برگ ، گل) بجز ریشهی آن قابل استفاده میباشند ؛ برای دمنوش نعناع به برگهای آن احتیاج داریم . برگها را جدا کرده و پس از شستشو، روی یک پارچهی تمیز پهن کنید و به آن گرما دهید تا کاملا خشک شوند . حرارت باید ملایم باشد و مدام به برگها سرکشی کنید تا رنگ آن تیره نشود . برگهای سبز و خشک شده را میتوانید آسیاب کرده یا به همان شکل نگهداری کنید .
برای هر لیوان آب، 2 قاشق غذاخوری پودر نعناع احتیاج است؛ محتوا را دم کرده (به مدت 15 دقیقه) و نوش جان کنید.
علاوه بر خواص درمانی که نعناع دارد (در مقالات پیشین به آن اشاره شده است)؛ دمنوش نعناع مانع افزایش و رویش قوی موهای زائد خواهد شد؛ سوخت و ساز بدن را بالا برده (به سبب داشتن ویتامین b1) و اشتها را کم میکند (حتی استنشاق بوی آن).