جوش زدن در بلوغ یک امر نسبتا طبیعی است، اما اینکه ادامه پیدا کند و جوش صورت در بزرگسالی هم بروز کند، حتما مشکلی ریشهای است و باید آن را پیدا کرد و درمان نمود.
علت جوش صورت در نواحی مختلف
ناحیه 1 و 2 (بالا و پایین پیشانی)
جوش زدن در ناحیه پیشانی، بیانگر این است که شما در یک رژیم غذایی ناسالم هستید. دلایل بهداشتی، باکتریایی و یا نداشتن خواب کافی نیز در جوش زدن این ناحیه موثرند. ضمن اینکه ممکن است عدم عملکرد صحیح کبد نیز در این جوشها بیتاثیر نباشد.
برای درمان چه کنیم؟
عدم مصرف نوشابه، شکر و کربوهیدراتها
شستن مو، کلاه، دستمال سر، پیشانیبند و روسری
نوشیدن آب برای پاکسازی کبد و تامین آب بدن
ناحیه 3 (بین دو ابرو)
جوش بین دو ابرو اغلب نشاندهنده یک رژیم غذایی پرچربی و عدم کارآمدی کبد در سمزدایی از بدن است که در آن چربیهای ترانس بسیار زیادند. این چربیها نه تنها برای صورت بلکه برای تمام بدن و سلامتی مضرند.
همچنین ممکن است به دلیل تاثیر عرق آلوده و دسته موی آلودهای که روی پیشانی میافتد، این ناحیه جوش بزند.
برای درمان چه کنیم؟
مصرف غذاهای چرب را باید به حداقل رساند.
از دستمال سر تمیز در موقع ورزش و کار استفاده کرد.
ناحیه 4 (زیر و اطراف چشم)
اگر در زیر چشمها دچار جوش و لکهای تیره هستید، این نشاندهنده ناکارآمدی کلیههاست.
برای درمان چه کنیم؟
حتما در طول روز به میزان کافی آب بنوشید.
ناحیه 5 (بینی)
جوش روی بینی احتمالا با فشار خون بالا و قلب مرتبط است. همچنین عادت به دست مالیدن به بینی که مستعد به چرب شدن است نیز در ایجاد جوش این ناحیه موثر است.
برای درمان چه کنیم؟
ویتامینهای b12، b6 و فولات که در سبزیجاتی مانند اسفناج، کلم بروکلی و گلکلم به فراوانی یافت میشود، در بهبود عملکرد قلب و سمزدایی بدن برای مبارزه با آکنه مفید هستند.
ناحیه 6 (گوشها)
این ناحیه نیز با کلیهها در ارتباط است. کمآبی بدن تاثیر مخرب زیادی در سلامتی بدن و زیبایی پوست دارد. خستگی و آلرژی هم از دیگر عوارض کمبود آب در بدن میباشند.
برای درمان چه کنیم؟
آب بنوشید.
ناحیه 7 (گونهها)
جوش در این ناحیه ممکن است از نوع روزاسه باشد که با گشادی رگها و قرمزی این مشخص میشود. متاسفانه روزاسه قابل درمان نیست. دلایل دیگر جوش در این ناحیه آلودگی هوا، سیگار کشیدن و غذاهای ادویهای هستند.
برای درمان چه کنیم؟
مصرف غذاهی پرادویه کاهش یابد.
ممنوعیت سیگار
عدم استفاده از کرمهای چرب آرایشی
ناحیه 8 (دو طرف چانه)
آکنه در این ناحیه به معنی عدم تعادل هورمونی در بدن است. این به هم ریختگی هورمونی ناشی از بلوغ، قاعدگی، یائسگی یا سندروم تخمدان پلیکیستیک میتواند باشد. داروهای جلوگیری از بارداری نیز میتوانند در جوش این ناحیه موثر باشند.
بیخوابی و استرس، عصبی بودن و رژیم غذایی پرکربوهیدرات نیز در نوسانات هورمونی بیتاثیر نیستند و تولید سبوم یا چربی طبیعی صورت را افزایش میدهند و باعث جوش در این ناحیه میشوند.
برای درمان چه کنیم؟
مراجعه به پزشک زنان
خواب کافی
رژیم مناسب غذایی
ناحیه 10 (وسط چانه)
جوش زدن در این ناحیه به دستگاه گوارشی مربوط میشود. حرکات نامنظم روده، نفخ و هضم ناقص غذا از دلایل بروز این نوع آکنه محسوب میشوند.
برای درمان چه کنیم؟
کاهش وزن
استفاده از فیبر زیاد در رژیم غذایی
ثابت نگه داشتن قند خون