اولین نشانههای پیری صورت و پوست در ناحیه اطراف چشم ایجاد میشود و اتفاقا این ناحیه، مانند دریچه و پنجره صورت است که به زودی باعث جلب توجه میشود. اگر پلکها افتادگی داشته باشند، هم زیبایی شخص کاهش مییابد و هم آرایش کردن سخت میشود. البته برای پوشاندن افتادگی پلک با آرایش نیز روشهایی وجود دارد، اما آرایش کردن موقنی است و خیلی نمیتوان روی آن حساب باز کرد.
به بسیاری از افرادی که افتادگی پلک دارند توصیه میشود به طور موقتی از کاشت مژه استفاده کنند تا شرایط جراحی برایشان مهیا شود، اما این روش اصلا درست نیست و بیمار را دچار دردسر میکند زیرا هم هزینه اضافی دربردارد و هم تاثیری در به دست آوردن دوباره زیبایی ندارد.
Blepharoplasty یا جراحی افتادگی پلک چگونه عملی است؟
این یک روش درمانی زیبایی است که برای از بین بردن افتادگی پلک، رفع ظاهر خسته و خوابآلود چشم و از بین برده کیست چربی در داخل پلک انجام میشود. بسیاری از بیماران این جراحی را با کشیدن ابروها و درمان مشکلات پوستی ترکیب میکنند و تمام این عملها را یکجا انجام میدهند. در این جراحی پزشک پوست افتاده و شلشده بیمار را حذف میکند و یا با لیزر چربی زیر آن را میسوزاند و بعد پوست را بخیه میزند که جای این بخیه نمیماند و بعد از گذشت مدتی اثرش از بین میرود.
چه کسانی باید این عمل را انجام دهند؟
هر کسی برای انجام این درمان مناسب نیست و نباید دست به این ریسک جراحی بزند. کسانی که در پلک خود دارای پفکردگی زیاد و یا کیستهای چربی هستند، میتوانند داوطلب این جراحی باشند. افرادی هم که پلکهایشان این مشکلات را ندارد، اما ظاهر چشمها خسته و نامناسب است نیز میتوانند این عمل را انجام دهند.
اکثر افراد برای این جراحی در سنین بالای 35 سال هستند، اما اگر این مشکل در خانواده ارثی است، در سنین پایینتر و جوانی که حداقل آن 18 سال است نیز میتوان این جراحی را انجام داد.
در چه شرایطی نباید جراحی کرد؟
قبل از انجام جراحی، پزشک متخصص حتما باید بیمار را از لحاظ ابتلا به خشکی چشم و گلوکوم مورد بررسی قرار دهد. این دو مشکل چشمی شرایط جراحی را سخت میکنند و در این صورت نباید جراحی زیبایی انجام شود.
همچنین بیماریهای دیگری مانند پرکاری تیروئید (گریوز)، دیابت، فشار خون بالا و بیماریهای قلبی و عروقی نیز از مشکلاتی هستند که باید برطرف شوند و بعد جراحی روی افتادگی پلک صورت بگیرد.
(فشار خون بالا را با روشهای خانگی درمان کنید)
هفته قبل از جراحی چه باید کرد؟
در این هفته که به جراحی منتهی میشود، باید از مصرف بعضی مواد اجتناب کرد. مصرف گیاهانی مانند جینسینگ و جینکگو را باید حذف کرد زیرا ممکن است باعث خونریزی بیشتر در جراحی شوند. اگر بیمار داروهایی مانند آسپیرین و ایبوپروفن مصرف میکند، در این هفته باید آن را قطع کند. ویتامین E نیز نباید مصرف شود.
در نهایت نیز بیمار باید در این هفته داروهایی که پزشک جراحش برایش تجویز میکند، به درستی و سروقت استفاده نماید.
روز قبل ار جراحی چه باید کرد؟
در این روز سعی کنید موارد زیر را تهیه کنید و در منزل داشته باشید:
تکههای یخ
لیف تمیز
کاسه بزرگ برای آب سرد
گاز استریل و پانسمان
اشک مصنوعی
استامینوفن
غذای کافی برای یک هفته
در نهایت نیز باید از نیمه شبی که فردایش عمل دارید، از خوردن و آشامیدن بپرهیزید.
روز جراحی چه باید کرد؟
در این روز باید سعی کنید خونسردی و آرامش خود را حفظ کنید تا عمل راحتی داشته باشید. حتما کسی را به عنوان همراه با خودتان ببرید تا بعد از عمل برای آوردن وسایل و برگرداندن شما به منزل کمکتان کند.
آرایش، مژه مصنوعی، طلا و جواهرات نیز نداشته باشید و صبح روز جراحی دوش بگیرید.