استفاده از عطر و ادکلن چه در میان خانمها و چه در بین آقایان بسیار مرسوم و رایج است. اما گاهی ممکن است در اثر استفاده از یک عطر یا ادکلن خاص، حساسیتی در بدن ایجاد شود و مشکلاتی را برای استفاده از یک عطر خاص برای افراد ایجاد کنند. در این مواقع چه باید کرد و چگونه میتوان از حساسیتهای مربوط به عطرو ادکلن پیشگیری کرد؟ با زیبامون دات کام همراه باشید و ازنکات اشاره شده در این مقاله برای حل مشکلات خود اتفاده نمایید.
راههای کنترل و پیشگیری از حساسیت به عطر
ممکن است بعضی از افراد به مواد خاصی که در تهیه عطر و خوشبوکنندهها استفاده میشود، حساسیت داشته باشند و در اثر تماس این مواد با پوستشان دچار خارش، قرمزی پوست و بروز دانههای زیر پوستی شوند، یا در اصطلاح کهیر بزنند.
این التهاب پوستی و خارش، نگران کننده و یا نشانه یک بیماری یا مشکل خاص نیست، بلکه فقط یک عکسالعمل و واکنش دفاعی بدن، به مادهای است که از نطر سیستم دفاعی شما، ماده آلرژیزا شناخته شده است. تنها راه حل شما حذف آن ماده آلرژیزا از محیط زندگی خود است!
اکثر افراد به گرد گلها، غبار و خاک، مواد غذایی مختلف یا بوهای خاص حساسیت دارند و فقط شما نیستید که به یک ماده حساسیت دارید و باید در معرض آن قرار نگیرید.
اگر میدانید به عطر خاصی حساسیت دارید، سعی کنید آن را مستقیم روی پوست خود استفاده نکنید، یا شاید بهتر باشد از انواع دیگری از عطرها استفاده کنید. زیرا از نظر علمی، بدن با تحریک پیاپی و کم فاصلهی، مواد آلرژی زایی که به آن حساسیت دارد، آسیبپذیرتر میشود.
اگر در اثر زدن عطر دچار حساسیت شدید، بهترین اقدام این است که بلافاصله پوست خود را بشویید و قبل از اینکه خشک شود به آرامی قطرههای آب را با حوله بگیرید، و از یک مرطوب کننده حاوی " آلوئه ورا " روی پوست خود بزنید. اگر پوستتان خشک شود، آسیب پذیرتر خواهد شد و واکنش آلرژیکی و خارش آن بیشتر آزارتان میدهد.
اگر در خانه یک پماد، مانند بتامتازون دارید، روی پوست دچار کهیر بمالید و سعی کنید دیگر از آن عطر مستقیم روی پوست استفاده نکنید.
این آلرژی به ماده حساسیتزا، در پوست میتواند به صورت لکهای درآید که در تماس با آفتاب تیره میشود. این حالت به دلیل وجود مادهای به نام " برگاموت " است که در ترکیب بسیاری از عطرها استفاده میشود و در تماس با آفتاب سلولهای رنگساز را تحریک میکند. در انتخاب عطر خود به وجود این ماده، در ترکیب عطر توجه کنید.
نکته بعدی در مورد افرادی است که تا به حال در تماس با مواد خوشبوکننده و عطرها مشکلی نداشتهاند و به تازگی دچار این حساسیت شدهاند. در این رابطه دو حالت وجود دارد. اولین حالت که آلرژی تماسی نام دارد و در اولین تماس پوست با ماده آلرژیزا تولید میشود، دومین حالت در اثر تکرار دفعات تماس پوست، با ماده آلرژیزا ایجاد میشود. تفاوت این دو حالت به میزان حساسیت پادتنهای تولید شده در سیستم دفاعی بدنشان نسبت به ماده آلرژیزا است.
به هرحال به افرادی که دچار هرگونه حساسیتی هستند توصیه میشود، نوع ماده آلرژیزا را کشف و سعی کنند آن را از محیط زندگی خود حذف کنند.